LIGA ENDESA

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 75-85: Κούριτς και Σανλί υπέγραψαν το διπλό στο clasico της Liga Endesa

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 75-85: Κούριτς και Σανλί υπέγραψαν το διπλό στο clasico της Liga Endesa
PHOTO CREDITS: BARCA BASKET

Η Μπαρτσελόνα ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια του clasico στη Liga Endesa και επικράτησε εκτός έδρας της Ρεάλ Μαδρίτης με 85-75 σε ένα ματς που βραβεύτηκε ο εμβληματικός αρχηγός της "Βασίλισσας", Φελίπε Ρέγες.

Με το ροζ φύλλο αγώνα έφυγε η Μπαρτσελόνα από την έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης της οποίας επικράτησε με 85-75 για το εξ αναβολής clasico στη Liga Endesa. Το παιχνίδι ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί πριν από μερικές ημέρες ωστόσο τα κρούσματα κορονοϊού οδήγησαν στην αναβολή του.

Μεγάλες στιγμές έζησε το WiZink Center καθώς στο ένατο λεπτό του ματς (φόραγε το Νο9 στη φανέλα) διακόπηκε και τιμήθηκε ο εμβληματικός αρχηγός της "Βασίλισσας", Φελίπε Ρέγες. Μέσα σε απόλυτη αποθέωση, ο Ρέγες ευχαρίστησε τον κόσμο και χαρακτήρισε τους φιλάθλους της Ρεάλ ως τους καλύτερους στον κόσμο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, το πρώτο δεκάλεπτο ανήκε ξεκάθαρα στη Ρεάλ όμως το δεύτερο είχε τη σφραγίδα της Μπαρτσελόνα που με αντεπίθεση πήρε προβάδισμα δέκα πόντων και έκλεισε προηγούμενη το τρίτο δεκάλεπτο. Οι Μαδριλένοι έκαναν λάθος επιλογές στην επίθεση δεν κυκλοφόρησαν σωστά την μπάλα, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν στον απόλυτο βαθμό οι μπλαουγκράνα με τους Κούριτς και Σανλί.

Οι γηπεδούχοι δεν σκόπευαν να παρατήσουν το ματς τόσο εύκολα και δεν το έκαναν. Τέσσερα λεπτά πριν από τη λήξη μείωσαν στους δύο (66-68) και μπήκαν για τα καλά στη διεκδίκηση του αγώνα. Η Μπαρτσελόνα έβγαλε αντίδραση, δεν παρασύρθηκε από τον ρυθμό της Ρεάλ και έφτασε σε ένα σπουδαίο αλλά δύσκολο - όπως αποδείχθηκε- διπλό.

Κορυφαίος σκόρερ για τους γηπεδούχους ήταν ο Ταβάρες με 12 πόντους και ο Γιούλ με 11 ενώ για τη Μπαρτσελόνα ο Σανλί είχε 17 όσους και ο Κούριτς. Πολύ καλός και ο Μίροτιτς με 13 πόντους. Ο Ρούντι Φερνάντεθ αποβλήθηκε στα 16.5'' για το τέλος με δύο τεχνικές ποινές.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-18, 40-42, 63-54, 75-85

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Γουίλιαμς-Γκος 7 (3 ασίστ), Ερτέλ 4 (1), Αμπάλδε 8 (1), Ντεκ 4 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ), Γιαμπουσέλε 7 (5 ριμπάουντ), Ράντολφ, Φερνάντεθ 3, Χάνγκα 3, Πουαριέ 8 (3/4 δίποντα), Ταβάρες 12 (6/6 δίποντα), Γιουλ 11 (3), Τέιλορ 8 (2/4 τρίποντα).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Ντέιβις 8 (1 τρίποντο, 4 ασίστ), Λαπροβίτολα 9 (6 ασίστ), Χίγκινς 8 (3/7 δίποντα), Κούριτς 17 (4/5 τρίποντα), Μίροτιτς 13 (3/4 τρίποντα), Σανλί 17 (6/11 δίποντα, 5 ριμπάουντ), Μαρτίνεθ, Σμιτς 3 (1), Χέιζ, Γιοκουμπάιτις 6 (3/6 δίποντα), Νάτζι, Καλάθης 4 (5 ασίστ).

TAGS LIGA ENDESA ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ