ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η παρουσίαση του Γιαννάκη ίσως έχει κι άλλα νέα πρόσωπα, όπως τους Μανουσέλη και... Τόμιτς

Η  παρουσίαση του Γιαννάκη ίσως έχει κι άλλα νέα πρόσωπα, όπως τους Μανουσέλη και... Τόμιτς
γιαννακης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης θα παρουσιαστεί επίσημα την Τρίτη ως ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού και σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλευρό του θα είναι εκτός των Σφαιρόπουλου και Μαρμαρινού, ο Μάνος Μανουσέλης και ο Μίλαν Τόμιτς!

Ως ουδέτερη αντιμετωπίστηκε η κλήρωση της Ευρωλίγκα για τον Ολυμπιακό, που στο top 16 της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει τη Ρέαλ Μαδρίτης, τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και τη Ζαλγκίρις Κάουνας. Μάλιστα, ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν έκανε δηλώσεις για τους αντιπάλους της ομάδας του, αλλά αυτό αναμένεται να κάνει στην επίσημη παρουσίασή του ως ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού, την Τρίτη το μεσημέρι.
Ο "δράκος" θα παρουσιαστεί από τη διοίκηση της ΚΑΕ στο ξενοδοχείο Ledra Marriot, στις 13:00 και θα αναφερθεί τόσο στην κλήρωση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, όσο και στην προοπτική και τους στόχους που θα θέσει για τα επόμενα 2.5 χρόνια, που θα κάθεται στον πάγκο της ομάδας του Πειραιά.

Παπαμακάριος: "Γιατί όχι και πρώτοι;"

Πάντως, για την κλήρωση μίλησε ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Μανώλης Παπαμακάριος, ο οποίος τόνισε: "Ήταν λογικό να πέσουμε με ομάδες που είχαν πάει καλύτερα από εμάς, αφού ήμασταν στο τελευταίο γκρουπ δυναμικότητας. Ξέρουμε τη Ζαλγκίρις ως ομάδα, ενώ η Ρεάλ έχει πολλή ποιότητα και κίνητρο να φτάσει στο Φάιναλ Φορ, αφού γίνεται στην πόλη της. Όσο για τη Μακάμπι, είναι μια παραδοσιακή δύναμη και μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Σβι Σερφ βρίσκεται σε ανοδική πορεία.

Όμως, αυτό που μετράει, είναι το πόσο έτοιμοι θα είμαστε εμείς και έχουμε 10 μέρες για να προετοιμαστούμε. Πρέπει να καταλάβουμε τη φιλοσοφία του νέου προπονητή μας γρήγορα και με υπομονή και χωρίς πολλά λόγια, θα τα καταφέρουμε. Στόχος είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση, ακόμη και ως πρώτοι στον όμιλο".



Δηλώσεις έκανε και ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ, Χρήστος Σταυρόπουλος: "Έχουμε έναν καινούριο προπονητή που μπορεί να μας οδηγήσει στην κορυφή, εκεί που πρέπει να είναι ο Ολυμπιακός. Όλες οι ομάδες είναι καλές, κάτι που φάνηκε και στην κανονική διάρκεια. Τα ματς που ακολουθούν θα είναι συναρπαστικά κι εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να πετύχουμε τους στόχους μας, που δεν είναι άλλος από το Φάιναλ Φορ της Μαδρίτης".

Το ματς με τον Άρη και τα εισιτήρια

Την Τετάρτη ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο ΣΕΦ (19:15) τον Άρη για το Κύπελλο Ελλάδας και οι τελευταίες θετικές εξελίξεις στην ομάδα έχουν ενθουσιάσει τον κόσμο του Ολυμπιακού, που ετοιμάζεται να κατακλύσει το φαληρικό γήπεδο, για να δει τον Παναγιώτη Γιαννάκη να ντεμπουτάρει στον πάγκο των ερυθρολεύκων.

Τα εισιτήρια του αγώνα κυκλοφόρησαν και τιμώνται 10 ευρώ. Οι φίλοι του Ολυμπιακού που θέλουν να παρακολουθήσουν από κοντά τον αγώνα μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήρια από τα εκδοτήρια του ΣΕΦ κι από τα εκδοτήρια στα γραφεία της ΚΑΕ στην πλατεία Αλεξάνδρας την Τρίτη (5/2) από τις 09:30 έως τις 17:30 και τη μέρα του αγώνα μόνο από τα εκδοτήρια του ΣΕΦ από τις 09:30 ως το τζάμπολ του αγώνα.

Σε ό,τι αφορά την προετομασία της ομάδας, αυτή συνεχίζεται κανονικά και τη Δευτέρα ο Γιαννάκης θα κάνει την πρώτη του προπόνηση, με τον Ρόντρικ Μπλάκνεί να επιστρέφει αν και δεν είναι ακόμη έτοιμος, ενώ θετικά είναι τα νέα και για τον Ιάκωβο Τσακαλίδη, ο οποίος ξεκίνησε ατομικό πρόγραμμα.

Το προπονητικό τιμ

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Παναγιώτης Γιαννάκης έχει καταλήξει στους συνεργάτες που θέλει να έχει στον πάγκο του Ολυμπιακού. Ο πρώτος είναι ο Μάνος Μανουσέλης, που το Σάββατο παραιτήθηκε από το Περιστέρι και είναι πολύ θετικός στο να προστεθεί στο προπονητικό τιμ των ερυθρολεύκων, όπου ήδη υπάρχουν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και ο Χρήστος Μαρμαρινός.

Ο δεύτερος που αναμένεται να κάτσει στον πάγκο του Ολυμπιακού, είναι κάποιος που το έχει ξανακάνει τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής. Ο Μίλαν Τόμιτς, η τελευταία "σημαία" της ομάδας του Πειραιά είναι πολύ κοντά στο να επιστρέψει στο Λιμάνι σε καινούριο πόστο. Ο πρώην αρχηγός του Ολυμπιακού πριν από μερικούς μήνες πήρε το προπονητικό του δίπλωμα και εδώ και καιρό αναζητούσε μια ομάδα για να ξεκινήσει την προπονητική καριέρα του, μετά τη σύντομη απόπειρα που επιχείρησε στους ερυθρόλευκους.

Το ευχαριστώ του Ελληνιάδη

Ο Σταύρος Ελληνιάδης εξέδωσε την παρακάτω δήλωση για να πει αντίο στον Ολυμπιακό, τον οποίο υπηρέτησε επί πεντε χρόνια ως διευθυντής αγωνιστικού τμήματος, ενώ ουδείς ξεχνάει ότι έχει φορέσει και τη φανέλα της ομάδας. Ο Ελληνιάδης στην ουσία ήταν κύριος σε όλα, όσο εργαζόταν στον Ολυμπιακό και το ίδιο κύριος φεύγει από τον Πειραιά.

Βρέθηκε δεκάδες φορές στο μάτι του κυκλώνα, σε εκτός έδρας ντέρμπι, είδε ακόμη και τον εαυτό του σε βιντεάκια του ΟΑΚΑ, που τον κορόιδευαν, ήταν πάντα παρών στα όσα είχε ανάγκη η ΚΑΕ μέσα κι έξω από τα γήπεδα και σε γενικές γραμμές ήταν αυτός που έπρεπε στη θέση που έπρεπε, μέχρι τώρα που ο κύκλος του έκλεισε:

Είχα τη χαρά και την τιμή να υπηρετήσω την ομάδα της καρδιάς μου δυο φορές. Τόσο ως παίκτης όσο και ως παράγοντας. Ο Ολυμπιακός ήταν, είναι και θα παραμείνει στην καρδιά μου ως ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια στη ζωή μου. Νιώθω ακόμα μεγαλύτερη ικανοποίηση γιατί κλείνοντας την πόρτα πίσω μου, έχω τη συνείδηση μου καθαρή προσφέροντας ότι μπορούσα στην ομάδα μου.

Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του Ολυμπιακού κ. Κόκκαλη που μου έδωσε την ευκαιρία να είμαι μέλος του Ολυμπιακού και τους κυρίους Αγγελόπουλους για τη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια.

Θέλω να ευχαριστήσω τους άμεσους συνεργάτες μου και όλους όσους συνεργάστηκα εντός κι εκτός παρκέ. Ακόμα κι αυτούς που ήρθα σε αντιπαράθεση. Δεν το έκανα για προσωπικό μου όφελος, αλλά για το καλό του Ολυμπιακού.

Πάνω απ’ όλα όμως θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους του Ολυμπιακού για τη συμπαράστασή τους.

Οι δρόμοι μας χώρισαν, αλλά εγώ απ’ οποιοδήποτε πόστο συνεχίσω επαγγελματικά την ενασχόλησή μου με τον μπάσκετ, δεν θα δω ποτέ τον κόσμο του Ολυμπιακού ως πραγματικό μου αντίπαλο.








































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ