ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η "ομάδα" του Γκέρσον

Η "ομάδα" του Γκέρσον
ΓΚΕΡΣΟΝ-ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ

Ο Γκέρσον αποκαλύπτει τους φετινούς ηγέτες, πότε δουλεύουν οι Αγγελόπουλοι, τι σκέφτεται για τον Σόφο

Ο Πίνχας, έτσι κι αλλιώς, έκλεψε την παράσταση όταν είπε ότι "στο σχολείο έμαθε να ψήνει κέικ στον φούρνο, αλλά τώρα στον Ολυμπιακό, ελπίζω να μάθω να το φτιάχνω και στον φούρνο μικροκυμάτων"! Αργότερα αφού έκανε παράπονα γιατί δεν ευχήθηκαν στον ...ίδιο μακροημέρευση στον πάγκο του Ολυμπιακού, όπως έκαναν με τον Ταμπ Μπάλντγουιν του ΠΑΟΚ (!), εξηγούσε: " Έχετε δοκιμάσει να ψήσετε κέικ στο μαϊκρογουέιβ; Είναι αδύνατον!"


Ώστε η αποστολή του στον φετινό Ολυμπιακό είναι τόσο δύσκολη; " Κοίτα, δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι" απαντάει ο Ισραηλινός και προσθέτει: " Μας έχουν ταλαιπωρήσει οι τραυματισμοί, ειδικά του Βασιλόπουλου, που είναι παίκτης-κλειδί για την ομάδα. Τα προβλήματα βεβαίως, στην προετοιμασία είναι λογικά, αν και μέχρι τώρα δεν έχουμε κάνει μια προπόνηση με όλους τους παίκτες. Η αλήθεια είναι ότι καλά-καλά δεν τους γνωρίζω απόλυτα. Ούτε αυτοί εμένα. Θα χρειαστεί κάποιος χρόνος να ...γνωριστούμε, αλλά πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε ομάδα για τίτλους. Έχουμε ταλέντα και σπουδαίους παίκτες, αλλά επιμένω ότι τους τίτλους τους παίρνει η ομάδα".

- Φαίνεται, πάντως, ότι μια επιλογή σας που είχε ρίσκο, όπως αυτή του Γουντς έπιασε τόπο...

" Πρέπει πρώτα απ' όλα να ξεκαθαρίσω ότι για τις μεταγραφές εργαστήκαμε όλοι στον Ολυμπιακό. Από τον πρόεδρο, μέχρι τους συνεργάτες μου. Θα έλεγα, μάλιστα, ότι οι αδερφοί Αγγελόπουλοι με βοήθησαν πάρα πολύ, ειδικά στους Έλληνες παίκτες που δεν ήξερα τόσο καλά. Κάθε βράδυ συζητούσαμε! Ξέρετε οι πρόεδροι της ομάδας, εργάζονται το πρωί για να βγάλουν χρήματα και το ...βράδυ δουλεύουν για τον Ολυμπιακό!"

- Ναι, αλλά δεν απαντήσατε για τον Γουντς;

"Δεν ήταν εύκολο να αποδεχθεί ο ίδιος την προοπτική να έρθει στην Ευρώπη. Υπήρχε, επίσης, και ρίσκο της ομάδας να τον αποκτήσει. Παρόλα αυτά, μέχρι τώρα, όλα πάνε καλά. Στην βραδιά του μπορεί να σημειώσει εύκολα σαράντα πόντους. Είναι ασταμάτητος. Θέλω, πάντως, να τον δω να σημειώνει 10π και να νικάει η ομάδα. Αυτό σημαίνει ότι θα δουλεύουμε όλοι μαζί, πολύ καλά".


- Ωστόσο, ο Ολυμπιακός έκανε ήδη μια αλλαγή. Ο Ρόμπερτς είναι παρελθόν και ο Τζάκσον όχι, ακόμη, παρόν...

"Η απόφαση που πήραμε ήταν κρίσιμη και σε καθοριστικό σημείο. Το αν θα δικαιωθούμε, θα το ξέρουμε σε δυο-τρεις εβδομάδες, όταν θα έχουμε και εικόνα του Τζάκσον μέσα στο γήπεδο. Σίγουρα, όμως, είναι πιο έμπειρος παίκτης, κάτι που ζητάμε με τόσους πολλούς νέους παίκτες στην ομάδα".


- Από τη στιγμή που διώξατε τον Ζίζιτς, ψάχνετε τον αντικαταστάτη του. Ο Ρόμπερτς δεν σας έπεισε, ο Τζάκσον δεν είναι ακόμη παίκτης του Ολυμπιακού...

"Τι εννοείτε; Ούτε ο Τσαρτσαρής είναι παίκτης του Ολυμπιακού"!



- Εννοώ ότι δεν είναι ακόμη σίγουρος ο Τζάκσον;

"Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν ήξερε, ούτε ο παίκτης, ούτε οι μάνατζερ του, ότι είχε υπογράψει το συμβόλαιο που εμφάνισε η ισπανική ομάδα. Θα γνωρίζουμε σε λίγες μέρες..."


- Τελικά, άξιζε τον κόπο να φύγει ο Ζίζιτς; Και μάλιστα να πάει στον Παναθηναϊκό...


"Για να πας μπροστά θέλεις παίκτες υψηλού επιπέδου. Ο Ζίζιτς είναι καλός παίκτης. Πρώτα απ' όλα του εύχομαι να παίζει 30 λεπτά σε κάθε παιχνίδι, αλλά δε νομίζω ότι θα τελειώσει με μέσο όρο, μεγαλύτερο των 15 λεπτών. Είναι καλός παίκτης, αλλά εμείς ζητούσαμε έναν κυρίαρχο μέσα στο καλάθι. Ο Ρόμπερτς δεν ήταν τέτοιος. Είναι, όμως, ο Τζάκσον, που πιστεύω ότι θα τον έχουμε, εντέλει, στην διάθεσή μας..."

- Τόσες πολλές αλλαγές στο ρόστερ. Γιατί έγιναν εντέλει;

" Πέρσι ήρθα σε μια σχεδόν χτισμένη ομάδα. Το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν να διαλέξω τρεις-τέσσερις ξένους. Η ολοκληρωτική αλλαγή του ρόστερ δεν ήταν μόνο δική μου απόφαση. Θέλαμε μια πιο ανταγωνιστική ομάδα. Μπορεί στο προηγούμενο πρωτάθλημα να πλησιάσαμε τον τίτλο, κινδυνεύσαμε όμως να μείνουμε και στην τρίτη θέση. Ίσως να μπορούσαμε να κρατήσουμε ένα-δυο παίκτες, από το προηγούμενο ρόστερ, αλλά τελικά πήραμε την απόφαση για πολλές αλλαγές. Πιστεύουμε ότι έχουμε καλύτερη ομάδα.Μη ξεχνάτε ότι πέρσι ένας τραυματισμός μας σκότωσε. Φέτος έχουμε περισσότερα όπλα, παρότι χάσαμε μια μονάδα όπως ο Σεϊμπούτις, πολύ νωρίς".

- Έχετε καταλήξει γιατί ο Γιασικεβίτσιους διάλεξε τον Παναθηναϊκό αντί του Ολυμπιακού;

"Φίλοι μου, όταν μιλάει το χρήμα... όλα τα άλλα δεν έχουν σημασία. Ο Σάρας διάλεξε ένα μεγάλο κλαμπ, παίρνοντας πολλά εκατομμύρια. Ίσως να θεωρεί ότι στον Παναθηναϊκό είναι πιο εύκολο να πετύχει τους στόχους του, ειδικά τώρα που ενδεχομένως να θέλει να ολοκληρώσει την καριέρα του. Τι νομίζετε; Υπάρχουν πολλοί τρελοί σαν...εμένα που διάλεξα τον δεύτερο, αντί της εύκολης λύσης του πρωταθλητή; Το εύκολο είναι να πηγαίνεις στον πρώτο, για να έχεις σίγουρο το κεφάλι σου. Σας το λέω εγώ, που ήμουν πρώτος. Τώρα, είμαι υποχρεωμένος κάθε μέρα να σκέφτομαι πως θα πάρω τη θέση του Παναθηναϊκού".

- Με τόσες πολλές αλλαγές, πάντως, ίσως χρειαστείτε περισσότερο χρόνο για να εμφανίσετε την ομάδα που θέλετε...

"Αυτό είναι σχετικό. Πάντα θες χρόνο. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που έχει τον ίδιο κορμό, εδώ και πολλά χρόνια. Κι όμως, πέρσι στις πρώτες αγωνιστικές έχασε από την Ολυμπιάδα Πατρών. Είναι σίγουρο ότι θέλουμε χρόνο. Δεν είναι μόνο ότι δεν έχουμε όλους τους παίκτες στην διάθεσή μας. Κάνουμε και συνεχείς αλλαγές. Αλλιώς παίζαμε με τον Ρόμπερτς κι αλλιώς είναι τώρα με τον Τζάκσον".

- Και στην άμυνα; Μοιάζει με το αδύνατο σημείο της ομάδας

"Δουλεύουμε και σε αυτόν τον τομέα. Πρέπει να βελτιωθούμε και να καλύψουμε όλες τις αδυναμίες μας. Ο Ολυμπιακός μπορεί να σημειώνει 80-90 πόντους, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι και στο άλλο μισό του γηπέδου στη βραδιά που θα βάλουμε 70-75π".

- Μιλήσατε για τον Βασιλόπουλο, χαρακτηρίζοντάς τον παίκτη-κλειδί...

" Ναι είναι. Ισορροπεί την άμυνά μας. Έγινε βασικός στην ομάδα και τον περιμένουμε. Σε δυο-τρεις εβδομάδες θα είναι πάλι μαζί μας".

-Υπολογίζετε ακόμη στον Σχορτσιανίτη;

" Πότε; Τώρα;"

- Αν όχι τώρα, σε δυο-τρεις μήνες;

"Πρώτα απ' όλα εύχομαι να είναι υγιής. Είπαμε όλοι πόσο σημαντικό πράγμα είναι η υγεία τώρα που ξεκινάμε το πρωτάθλημα. Αυτό μπορώ να πω για τον Σοφοκλή. Οι Αγγελόπουλοι έχουν κάνει τα πάντα για να είναι σε καλή κατάσταση. Ξέρετε ότι όταν ήρθα στον Ολυμπιακό και έχοντας την εικόνα του Σχορτσιανίτη από τα ματς με τη Μακάμπι, πίστευα πως θα γίνει ο καλύτερος σέντερ στην Ευρώπη. Έχει όλα τα φόντα για κάτι τέτοιο. Κι είναι κρίμα που δεν τον έχουμε κοντά μας. Όπως ήταν το αρχικό πρόγραμμα στις 15 Οκτωβρίου, έπρεπε να αρχίσει προπονήσεις με την ομάδα και σε 4-6 εβδομάδες να έπαιζε στα ματς. Τώρα..."

- Σας περιμένει μια δυσκολη εκκίνηση. Το πρόγραμμα σε Ευρωλίγκα και πρωτάθλημα δεν είναι εύκολο...

"Ναι παίζουμε με την Ταού στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας, μια ομάδα με παράδοση και φιλοδοξίες. Θα προτιμούσα να παίζαμε μακριά από το γήπεδό μας, αν και το μοναδικό πλεονέκτημα στην πρεμιέρα είναι ο κόσμος μας. Εν πάση περιπτώσει, δεν μπορώ να διαλέγω τις ...κληρώσεις. Αν είχα τη δυνατότητα θα το έκανα, με τα μαγικά μου δάχτυλα (!), αλλά όπως ξέρετε κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό".

- Άρα;

"Μπαίνουμε στο γήπεδο και πολεμάμε. Κάθε αγώνας είναι δύσκολος. Ο όμιλός μας στην Ευρωλίγκα έχει έξι σπουδαίες ομάδες, βάζω μέσα και την Πρόκομ. Πρέπει να τα δώσουμε όλα".

-Με τόσους νέους παίκτες στην διάθεσή σας, ποιος τελικά είναι ο ηγέτης της ομάδας;

"Ακόμη και ο Μάτσας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ρούκι, γιατί ουσιαστικά ξεκινάει από την αρχή. Θα έλεγα ότι αυτός, ο Γουντς και ο Γκριρ είναι τρεις σπουδαίοι παίκτες, που αποτελούν τις ηγετικές φυσιογνωμίες του φετινού Ολυμπιακού. Ο καθένας τους ξεχωριστά και όλοι μαζί, είναι ικανοί μέσα σε πέντε λεπτά, να καθαρίσουν το οποιοδήποτε παιχνίδι".


























































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ