EUROLEAGUE

Η Μπάμπεργκ και το πρόβλημα διαχείρισης

Η Μπάμπεργκ και το πρόβλημα διαχείρισης

Η Μπάμπεργκ παίζει στο ΟΑΚΑ ένα από τα τελευταία της χαρτιά για είσοδο στην οκτάδα της EuroLeague. Παράλληλα όμως, θέλει να αποδείξει πως δεν είναι τόσο κακή στο φινάλε των αγώνων, όπως έχει φανεί στα 2/3 της regular season.

Το βράδυ της Πέμπτης (9/2, 21:15) η Μπάμπεργκ δοκιμάζεται στο ΟΑΚΑ έχοντας ως μοναδικό στόχο την εκτός έδρας νίκη. Έτσι όπως έχει εξελιχθεί η πορεία της στην EuroLeague, δεν υπάρχει χώρος για άλλο αποτέλεσμα, εφόσον το σύνολο του Αντρέα Τρινκιέρι φιλοδοξεί να κερδίσει μια θέση στην οκτάδα, που δίνει παράταση ζωής στο όνειρο του Final Four.

Για να τα καταφέρει βέβαια, θα χρειαστεί να πάει κόντρα στις έως τώρα συνήθειές της. Τις κακές. Βλέπετε, μιλάμε για τη χειρότερη ομάδα της EuroLeague στον τομέα της διαχείρισης των καταστάσεων και των "κλειστών" αγώνων. Δεν είναι τυχαίο πως στη συντριπτική πλειονότητα των αγώνων που κρίθηκαν με διαφορές μικρότερες των πέντε πόντων, το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό.

Το εντυπωσιακό για την ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι είναι πως σχεδόν οι μισοί αγώνες έχουν κριθεί στις δύο κατοχές. Μιλάμε δηλαδή για παιχνίδια που άλλαξαν πλευρά χάρη σε ένα σουτ, ή δύο σουτ, ή μερικές βολές. Από την πρώτη στιγμή μέχρι και να πατήσουν το πόδι τους στο ΟΑΚΑ, οι παίκτες των Πρωταθλητών Γερμανίας ξέρουν πως έχουν μια τάση να μετατρέπουν σε θρίλερ τους αγώνες τους. Κι όχι συνήθως με happy end.

Είναι ενδεικτικό πως μόλις δύο φορές έχουν πανηγυρίσει τη νίκη σε αγώνα που κρίθηκε με διαφορά μικρότερη των πέντε πόντων. Δύο φορές από τις δέκα που έχουν βιώσει αντίστοιχες καταστάσεις. Μιλάμε δηλαδή για το 20% των αγώνων. Εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό για μια ομάδα που έχει θέσει ως στόχο την πρόκρισή της στα playoffs της EuroLeague. Ένα ποσοστό που ενδεχομένως δικαιολογείται από το γεγονός πως πρόκειται για την ομάδα με τις λιγότερες κατοχές (416) σε τέταρτη περίοδο και παράταση στη διοργάνωση, σύμφωνα με το Overbasket .

Για να καταλάβετε για τι πράγμα μιλάμε, θυμηθείτε τι (δεν) έκανε η Μπάμπεργκ μέχρι στιγμής στα "κλειστά" παιχνίδια που έδωσε:

Αντίπαλος Διαφορά
Φενέρμπαχτσε -1
Ούνικς Καζάν +3
Παναθηναϊκός -1
Μπαρτσελόνα -4
Αρμάνι Μιλάνο +4
Νταρουσάφακα -2
Ερυθρός Αστέρας -1
ΤΣΣΚΑ Μόσχας -2
Ούνικς Καζάν -5
Ρεάλ Μαδρίτης -2

Κι όλα αυτά, δίχως να λάβουμε υπόψιν ένα ακόμη παιχνίδι που χάθηκε με τρόπο... μαγικό για την Μπάμπεργκ. Αναφερόμαστε φυσικά στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μπασκόνια, η οποία βρισκόταν στο -15 στο ημίχρονο. Εν τέλει όμως, έκανε την ολική ανατροπή για να φτάσει στη νίκη, με +7 μάλιστα. Ένα ακόμη αποτέλεσμα που δεν βοήθησε τη γερμανική ομάδα να είναι πιο κοντά στα playoffs.

Ούσα πλέον δύο νίκες μακριά από την όγδοη θέση, το "διπλό" στο ΟΑΚΑ είναι το πρώτο από τα "πρέπει" που συνοδεύουν τους εναπομείναντες αγώνες της. Αν θέλει, πάντα, να προκριθεί στην επόμενη φάση και να διεκδικήσει το... θαύμα, ήτοι την πρόκριση στο Final Four. Το έργο της βέβαια δεν είναι εύκολο αφού οι εννέα τελευταίες "στροφές" της regular season περιλαμβάνουν: Παναθηναϊκό (εκτός), Ζάλγκιρις (εντός), Ερυθρό Αστέρα (εκτός), Αναντολού Εφές (εκτός), Φενέρμπαχτσε (εντός), Μπασκόνια (εντός), Αρμάνι Μιλάνο (εκτός), Νταρουσάφακα (εντός) και Γαλατάσαραϊ (εντός).

Κοινώς, πέντε αγώνες στη Γερμανία και τέσσερις εκτός αυτής, με βασικότερη υποσημείωση το γεγονός πως θα αντιμετωπίσει ομάδες όπως η Αναντολού Εφές, η Νταρουσάφακα και ο Ερυθρός Αστέρας, που έχουν τους ίδιους στόχους: την οκτάδα. Οπότε η νίκη σε αυτά τα τρία παιχνίδια είναι ακόμη πιο πολύτιμη.

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ