EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού
Ολυμπιακός ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Euroleague Greece περνάει από το μικροσκόπιο την απόδοση των παικτών του Ολυμπιακού στο παιχνίδι απέναντι στη Ζαλγκίρις Κάουνας.

Ντάριους Όντομ-Τζόνσον: Έπαιξε 9.46 έχοντας 4 πόντους (0/1 δίποντο, 1/3 τρίποντο, 1/2 βολές), 2 ασίστ. Αγωνίστηκε περισσότερο στο garbage time, στα τελευταία διαδικαστικά λεπτά. Έψαξε το σκορ σ' αυτό το διάστημα, χωρίς να είναι αρκετά αποτελεσματικός. Η εικόνα του ωστόσο ήταν αρκετά θετική στο διάστημα που αγωνίστηκε.

Οθέλο Χάντερ: Έπαιξε λιγότερο από τα άλλα παιχνίδι. Κι αυτή την πολυτέλεια του την έδωσε η καλή απόδοση του Μιλουτίνοφ. Είχε 17 λεπτά (0/3 δίποντα), αλλά 11 ριμπάουντ (τα 3 επιθετικά). Έκανε 2 λάθη και είχε 3 στο ranking. Ξεκίνησε 5άδα και στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο. Η παρουσία του ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν καθοριστικό. Ήταν παρών στο σημείο που οι Πειραιώτες καθάρισαν το παιχνίδι.

Ιωάννης Παπαπέτρου. Έπαιξε και στο "3" και στο "4", κατά κύριο λόγο ως αλλαγή του Πρίντεζη. Είχε 3 πόντους (0/1 δίποντο, 1/3 τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος, 1 κλέψιμο σε 18 λεπτά. Είχε περισσότερο εκτελεστικό ρόλο, αφού ούτως ή άλλως το επιθετικό παιχνίδι του Ολυμπιακού περιστρεφόταν γύρω από τη δημιουργία του Βασίλη Σπανούλη.

Βασίλης Σπανούλης: Ο MVP του Ολυμπιακό, τίτλο που μοιράζεται με τον Γιώργο Πρίντεζη. Μπορεί να είχε μόλις 8 πόντους, αλλά έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Έπαιξε 29 λεπτά (τα περισσότερα από κάθε άλλο παίκτη του Ολυμπιακού) και είχε 4/10 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 6 ασίστ, 2 λάθη, 1 κλέψιμο και 6 στο ranking. Δεν είναι όμως τυχαίο ότι στο +/- (τον δείκτη του σκορ όταν βρίσκεται ο κάθε παίκτης στο παρκέ) είχε το μεγαλύτερο, δηλαδή +17. Χτύπησε την pick-n-roll άμυνα της Ζαλγκίρις (ειδικά τον Ίαν Βουγιούκα) και δημιούργησε πολλές φάσεις για τον ίδιο. Απέναντι στη ζώνη δημιούργησε ρήγματα και προτιμούσε να τρυπάει την άμυνα, παρά να σουτάρει με ντρίμπλα (εξού και 2 μόλις τρίποντα).

Ντι Τζέι Στρόμπερι: Έβγαλε ενέργεια στα 12 λεπτά που αγωνίστηκε. Είχε 7 πόντους (2/3 δίποντα, 1/4 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη και 1 ασίστ, καθώς και8 στο ranking. Στο αμυντικό κομμάτι έβγαλε μπόλικη ενέργεια, έσπρωχνε την ομάδα στο transition. Πήρε τα σουτ που του έδωσαν οι Λιθουανοί, αλλά δεν ήταν αρκετά εύστοχοι.

Νικόλα Μιλουτίνοφ: Έκανε ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Έπαιξε 16 λεπτά και είχε 9 πόντους (1/4 δίποντα, 7/8 βολές), 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 κόψιμο. Ακόμη είχε 12 στο ranking (το 2ο καλύτερο από τον Ολυμπιακό). Αν μάλιστα ήταν πιο αποτελεσματικός σε φάσεις που βρήκε κοντά στη στεφάνη θα είχε σπάσει και το ατομικό του ρεκόρ που ήταν οι 12 πόντοι. Του ταίριαξε το παιχνίδι και ειδικά το μαρκάρισμα με τον Ίαν Βουγιούκα.

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού
Ολυμπιακός ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Γιώργος Πρίντεζης: Για ακόμη ένα ματς ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού. Σκόραρε 17 πόντους (4/7 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 3/5 βολές), 3 ριμπάουντ 1 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 λάθος σε 25 λεπτά. Ήταν δεύτερος σε χρόνο συμμετοχής και ο παίκτης που αποτέλεσε το σημείο αναφοράς στην επίθεση μετά τον Σπανούλη. Πήρε φάσεις στο low-post, σκόραρε με σουτ, ακόμη και στο ανοιχτό γήπεδο.

Δημήτρης Αγραβάνης: Πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής, περισσότερο από ότι στα υπόλοιπα ματς. Συγκεκριμένα αγωνίστηκε για 10 λεπτά έχοντας 2 πόντους (1/3 δίποντα, 0/2 τρίποντα), ενώ έκανε ακόμη ένα κόψιμο. Δεν μπήκε στο κλίμα του αγώνα και προσπάθησε να το κάνει μέσω του σκορ, χωρίς να το καταφέρει με επιτυχία.

Βαγγέλης Μάντζαρης: Έμεινε στους 2 πόντους στα 22 λεπτά που αγωνίστηκε. Δεν πήρε πολλές προσπάθειες (μόλις 3), αλλά κατάφερε και πάλι να κάνει ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι με 5 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα και μόλις 1 λάθος. Έπαιξε πολύ καλή άμυνα πάνω στους Ραλντ και Χάνλαν.

Χακίμ Ουόρικ: Έπαιξε λιγότερο από όλους τους ψηλούς του Ολυμπιακού, μόλις 6 λεπτά. Είχε 2 πόντους (1/2 δίποντα) με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα και 1 ριμπάουντ. Αυτή ήταν η μοναδική του καλή στιγμή. Φαίνεται ακόμη ότι ο προπονητής του δεν τον εμπιστεύεται. Και αυτό φάνηκε και από το γεγονός ότι δεν του έδωσε χρόνο ούτε στο τελευταίο διαδικαστικό δεκάλεπτο.

Ντάνιελ Χάκετ: Σκόραρε 9 πόντους (2/4 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 2 βολές), 4 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο. Δεν μοίρασε κάποια ασίστ. Έβγαλε ενέργεια στην άμυνα, όπως κάνει με συνέπεια στα τελευταία παιχνίδια, αλλά είχε πρόβλημα απέναντι στη ζώνη της Ζαλγκίρις, καθώς δεν ήταν τόσο αποτελεσματικός στο δημιουργικό κομμάτι. Έπαιξε 18 λεπτά και είχε 9 στο ranking.

Κώστας Παπανικολάου: Πέτυχε 11 πόντους (3/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα και 2/2 βολές) κι ακόμη 4 ριμπάουντ σε 13 λεπτά. Σκόραρε τους 9 πόντους του στην δεύτερη περίοδο, ενώ ήταν παρών και στο 3ο δεκάλεπτο όταν ξέφυγαν οι "ερυθρόλευκοι". Δεν έπαιξε τόσο πολύ όσο στο ματς με τη Μπάμπεργκ (14 λεπτά), αλλά ήταν αρκετά θετικός, δείχνοντας ότι "ανεβαίνει" συνεχώς.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ