ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Η εξομολόγηση του Παναγιώτη Γιαννάκη: "Κάποιοι δεν με ήθελαν στην Εθνική, με τον Νικ είμαστε διαφορετικοί χαρακτήρες"

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης στη συνέντευξη στο Oneman
Ο Παναγιώτης Γιαννάκης στη συνέντευξη στο Oneman PHOTO CREDITS: ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ

Από τα ανοιχτά γηπεδάκια της Νίκαιας, μέχρι το Γήπεδο Ζωής, ένα ταξίδι σε όλους σταθμούς της ζωής και της καριέρας του Παναγιώτη Γιαννάκη. Μία απολαυστική συνέντευξη στο OneMan για Εθνική, Νίκο Γκάλη και Ολυμπιακό.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης παραχώρησε μία απολαυστική συνέντευξη στο OneMan για την σπουδαία καριέρα του. Ο θρύλος του ελληνικού αθλητισμού έκανε μία αναδρομή στην καριέρα του, αναφέρθηκε στον Άρη, στην Εθνική ομάδα, στον Νίκο Γκάλη, στον Ολυμπιακό, αλλά και τον Βασίλη Σπανούλη.

Για την πρώτη φορά που ανέλαβε την Εθνική ομάδα: "Ήταν μια δύσκολη περίοδος για το ελληνικό μπάσκετ τότε. Πολλοί λίγοι ήταν βασικοί στην ομάδα τους, ο Άγγελος Κορωνιός στο Περιστέρι, ο Γιώργος Σιγάλας στον Ολυμπιακό, ο Νίκος Οικονόμου στον Παναθηναϊκό. Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης ήταν αναπληρωματικός του Μποντιρόγκα, ο Φασούλας δεν είχε έρθει στο τουρνουά, είχε έρθει μόνο ο Φάνης.

Η εξομολόγηση  του Παναγιώτη Γιαννάκη: "Κάποιοι δεν με ήθελαν στην Εθνική, με τον Νικ είμαστε διαφορετικοί χαρακτήρες"


Είχε αρχίσει να γίνεται μια ανανέωση, νομίζω ότι τελικά τα πήγαμε αρκετά καλά, παρότι υπήρχε μια άδικη κριτική στην ομάδα, η οποία νομίζω ότι οφειλόταν στο ότι ήμουν εγώ προπονητής, κάτι που δεν άρεσε σε πολύ κόσμο. Υπήρχαν κάποιοι που θα ήθελαν αυτή τη θέση αντί για εμένα και βρήκαν ευκαιρία να με χτυπήσουν. Φυσιολογικό μου φαίνεται αυτό, αλλά η 4η θέση στην Ευρώπη και στον κόσμο ένα χρόνο αργότερα δεν είναι αποτυχία".

Για τον Νίκο Γκάλη: "Με τον Νικ ήμασταν διαφορετικοί χαρακτήρες, αυτό είναι αλήθεια. Υπήρχε όμως ένας αλληλοσεβασμός. Όταν μπαίναμε στο γήπεδο, ό,τι κι αν μας ενοχλούσε πριν ή μετά τον αγώνα το ξεχνούσαμε. Είναι φυσιολογικό όταν παίζεις με ένταση, με συναγωνισμό και προσπαθείς να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό, να υπάρχουν πράγματα που δεν τα βλέπεις με τον ίδιο τρόπο με τον άλλον. Το κυριότερο που μας ενδιέφερε όμως και τους δύο, ήταν στο τέλος να κερδίσουμε τον αντίπαλο. Δε χρειάζεται να συμφωνούμε σε όλα για να συνεργαζόμαστε. Το κυριότερο είναι να εκτιμάμε την αξία του καθενός και να βάζει ο καθένας ό,τι καλύτερο μπορεί ώστε τα αδύνατα να γίνονται δυνατά".

Η εξομολόγηση  του Παναγιώτη Γιαννάκη: "Κάποιοι δεν με ήθελαν στην Εθνική, με τον Νικ είμαστε διαφορετικοί χαρακτήρες"

Για την απόφαση να πάει στον Ολυμπιακό ως προπονητής: "Δεν έχω μετανιώσει. Έγινε με τον τρόπο που θα έκανε οποιοσδήποτε αγαπάει το μπάσκετ. Ενημέρωσα τον Γιώργο Κολοκυθά, ρώτησα αρχικά αν μπορούσα να μιλήσω με τον Ολυμπιακό και τα βρήκαμε. Έτσι έγινε αυτή η μετάβαση, κανείς δε μου είπε ότι δε θα έπρεπε να γίνει. Φυσιολογικό ήταν να πάω σε μια ομάδα που μπορούσε να φτάσει σε υψηλά επίπεδα απόδοσης και να κάνει πράγματα στο ευρωπαϊκό επίπεδο.

Δεν είναι ωραίο οι συμπεριφορές να είναι ακραίες. Επειδή έχω πάει σε όλο τον κόσμο, ονειρεύομαι τη στιγμή που δε θα είναι τόσο ακραίες οι συμπεριφορές στη χώρα μας για πράγματα όπως είναι ο αθλητισμός. Μακάρι κάποια στιγμή να καταφέρουμε να παίζουμε τα παιχνίδια με γεμάτα γήπεδα, όπου ο καθένας θα στηρίζει την ομάδα του με τον τρόπο που ξέρουν οι φίλαθλοι.

Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη πρόοδο κάθε χρόνο κι αυτό φαίνεται. Στηρίχθηκε και η ομάδα είναι κάθε χρόνο και καλύτερη, είναι πολύ ωραίο αυτό που βλέπει κάποιος και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους"

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη στο OneMan

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ