NBA

Η εβδομάδα της κρίσης στο ΝΒΑ: Οι μάχες για 4άδα, 6άδα, 8άδα, 10άδα και ο δρόμος των Μπακς για την κορυφή

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο των Μπακς
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο των Μπακς Ⓒ 2021 CHRIS O'MEARA/ASSOCIATED PRESS

Έξι βράδια έμειναν για να ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος στο ΝΒΑ και τα ανοιχτά μέτωπα είναι πολλά. Δείτε τι συμβαίνει σε Ανατολή και Δύση, αλλά και το υπερβολικά δύσκολο μονοπάτι που πρέπει να περπατήσουν οι Μπακς για να ανέβουν στην κορυφή.

Τρεις και τέσσερις αγώνες έμειναν μέχρι οι 30 οργανισμοί του ΝΒΑ να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στην κανονική περίοδο. Έξι βράδια έμειναν και οι μάχες είναι ανοιχτές σε πολλά μέτωπα.

Μάχες για την την κορυφή των περιφερειών, για την τετράδα που προσφέρει πλεονέκτημα έδρας τουλάχιστον στον πρώτο γύρο των playoffs, μάχες για την εξάδα που οδηγεί απευθείας στην post season, μάχες για την οκτάδα που προσφέρει την ευκαιρία να μπεις στην ελίτ με μία νίκη, μάχες για τη δεκάδα και το play-in tournament, μάχες και για την αποφυγή συγκεκριμένων αντιπάλων. Όλα ανοιχτά, μέχρι το βράδυ της Κυριακής (16/5) το οποίο περιλαμβάνει 15 αγώνες!

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ

Οι Σίξερς θα πάρουν την πρώτη θέση και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας μέχρι τους τελικούς της περιφέρειας. Από εκεί και πέρα, Νετς και Μπακς παλεύουν για τη δεύτερη θέση, με το Μιλγουόκι του Γιάννη Αντετοκούνμπο να βρίσκεται μία νίκη πίσω αλλά να γνωρίζει ότι σε πιθανή ισοβαθμία θα υπερτερεί του Μπρούκλιν.

Νικς, Χοκς, Χιτ κάθονται στην τέταρτη, στην πέμπτη και στην έκτη θέση αντίστοιχα με την απόσταση μεταξύ τους στη μισή και τη μία νίκη, με στόχο την τετράδα που θα προσφέρει το πλεονέκτημα έδρας τουλάχιστον στον πρώτο γύρο των playoffs.

Οι Σέλτικς έχασαν έδαφος μετά από την εντός έδρας ήττα τους από το Μαϊάμι και δεν θα έχουν στο υπόλοιπο της σεζόν τον Τζέιλεν Μπράουν, Χόρνετς, Πέισερς και Γουίζαρντς παλεύουν για την 8η θέση ώστε να τους αρκεί μία νίκη στο play-in tournament για να μπουν στην οκτάδα και ως έβδομοι να αντιμετωπίσουν με μειονέκτημα έδρας Νετς ή Μπακς. Ο ηττημένος του αγώνα 7-8 θα παλέψει με τον νικητή του αγώνα 9-10, θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία για τα playoffs, αλλά θα γνωρίζει πως απέναντι στους Σίξερς, με ντεζαβαντάζ, μάλλον δεν θα κάνει την υπέρβαση.

Οι Μπουλς είναι η μοναδική ομάδα με μαθηματικές ελπίδες για τη δεκάδα, ωστόσο με τέσσερις αγώνες για το φινάλε βρίσκεται δυόμιση νίκες πίσω από τους Γουίζαρντς και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου δεν θα τους προλάβει. Οι 12οι Τορόντο Ράπτορς αποκλείστηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης.

Η εβδομάδα της κρίσης στο ΝΒΑ: Οι μάχες για 4άδα, 6άδα, 8άδα, 10άδα και ο δρόμος των Μπακς για την κορυφή

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗ ΔΥΣΗ

Ανοιχτή παραμένει η πρώτη θέση, με τους Γιούτα Τζαζ να βρίσκονται μιάμιση νίκη πάνω από τους Σανς που έχουν όμως έναν αγώνα λιγότερο. Τρία ματς θα δώσουν οι Μορμόνοι, τέσσερα το Φοίνιξ που θα υπερτερεί σε πιθανή ισοβαθμία.

Κλίπερς και Νάγγετς θα βρίσκονται στην τετράδα, Μάβερικς και Μπλέιζερς είναι πέμπτοι και έκτοι αντίστοιχα, με τους Λέικερς στην έβδομη θέση, μιάμιση νίκη πίσω από το Πόρτλαντ αλλά και με έναν αγώνα λιγότερο. Μεγάλη μάχη γίνεται ανάμεσα στους Γουόριορς και τους Γκρίζλις για την 8η θέση, με το Μέμφις να βρίσκεται μισή νίκη πίσω από την ομάδα του Σαν Φρανσίσκο αλλά να υπερτερεί σε πιθανή ισοβαθμία μαζί του. Οι Σπερς είναι 10οι και εκεί θα μείνουν αν δεν συμβεί κάτι συγκλονιστικό, καθώς οι Πέλικανς βρίσκονται δυόμιση νίκες πίσω και έχουν και αγώνα περισσότερο.

Η εβδομάδα της κρίσης στο ΝΒΑ: Οι μάχες για 4άδα, 6άδα, 8άδα, 10άδα και ο δρόμος των Μπακς για την κορυφή

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΜΠΑΚΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ

Αυτή τη στιγμή, το Μιλγουόκι έχει τέσσερις αγώνες για να κλείσει την κανονική περίοδο. Μέσα με τους Μάτζικ, έξω με τους Πέισερς, μέσα με τους Χιτ και έξω με τους Μπουλς. Δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, έχει δεχθεί 134, 133 και 146 πόντους στα τελευταία τρία παιχνίδια με Γουίζαρντς, Ρόκετς και Σπερς αντίστοιχα, δεν θα πάρει την πρώτη θέση στην Ανατολή και το σημαντικό θα είναι να αποφύγει τους Χιτ στον πρώτο γύρο, έστω και αν θα έχει το πλεονέκτημα έδρας.

Ως δεύτεροι, σε περίπτωση που προσπεράσουν τους Νετς δηλαδή, οι Μπακς θα αντιμετωπίσουν την ομάδα που θα νικήσει το ματς 7-8 στο play-in tournament (μία εκ των Σέλτικς, Χόρνετς, Πέισερς, Γουίζαρντς). Ως τρίτοι, θα αντιμετωπίσουν την έκτη ομάδα της Περιφέρειας, κάποια εκ των Νικς, Χοκς, Χιτ και αν προκριθούν, θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού 2-7 (πιθανότατα τους Νετς) με μειονέκτημα έδρας για την πρόκριση στους τελικούς της Ανατολής.

Οι πρώτοι Σίξερς θα αντιμετωπίσουν την 8η ομάδα, αυτή δηλαδή που θα προκριθεί στα playoffs μετά από δύο νίκες στο play-in tournament και αν την αποκλείσουν θα παίξουν με όποιον προχωρήσει από το ζευγάρι 4-5.

Με απλά λόγια, είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο οι Μπακς να πρέπει να αποκλείσουν κατά σειρά τους Μαϊάμι Χιτ, τους Μπρούκλιν Νετς και τους Φιλαντέλφια Σέβεντι Σίξερς για να συμμετάσχουν στους τελικούς του ΝΒΑ, στους οποίους θα βρουν έναν εξίσου ανταγωνιστικό αντίπαλο. Ο δρόμος για την κορυφή μοιάζει πιο δύσκολος από ποτέ, όμως ο ανταγωνισμός στη Λίγκα έχει εκτοξευθεί και όποιος θέλει να γίνει πρωταθλητής, θα πρέπει να κερδίσει τους καλύτερους.

Δείτε εδώ αναλυτικά την κατάταξη σε Ανατολή και Δύση

Photo credits: 2021 Chris O'Meara/Associated Press

TAGS NBA ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΛΕΙΚΕΡΣ ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕΙΜΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ