NBA

Η Εθνική και η παλιά γειτονιά

Η Εθνική και η παλιά γειτονιά

Διαβάστε και δείτε το 2ο μέρος της αποκλειστικής συνέντευξης του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Sport24.gr, όπου μιλάει για την Εθνική, τα αγαπημένα του πρόσωπα, την παλιά του γειτονιά και το γεγονός ότι... ψηλώνει ακόμα.

Μιλγουόκι αποστολή: Νίκος Παπαϊωάννου

Ο Γιάννης ξεχνάει τον αριθμό του δωματίου του, αλλά όχι την παλιά του γειτονιά. Σ' αυτή θέλει να γυρίσει το καλοκαίρι. Σ' αυτή και στην Εθνική ομάδα. Διαβάστε το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του στο Sport24.gr, στην οποία μιλάει για τα "προβλήματα" του να παίζεις στο ΝΒΑ, το γεγονός ότι ψηλώνει ακόμη, τα αγαπημένα του πρόσωπα, τον αδερφό του Θανάση και τον άκρως επιτυχημένο blog του στο NBA Greece.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το πρώτο μέρος της συνέντευξης του Γιάννη Αντετοκούνμπο , που μιλάει για τη ζωή του στο Milwaukee, για το πως είναι να παίζεις άμυνα τον Kevin Durant και την καθημερινότητα του στην ομάδα, αλλά και στο σπίτι. Παρακολουθήστε όλο το οδοιπορικό του Sport24.gr στην Αμερική. Μη χάσετε τη συνέντευξη του Κώστα Κουφού , που δεσμεύεται να παίξει το καλοκαίρι με την Εθνική, αλλά και το παρασκήνιο από το ιστορικό παιχνίδι Bucks-Grizzlies και την ιστορία μιας μικρής ελληνικής σημαίας.

Σήμερα είναι μέρα που θα μοιράσουν στο γήπεδο αφίσα με σένα, τη φωτογραφία σου ως rookie κι εσένα ως παίκτη τώρα που έχεις έχεις ψηλώσει. Οι γιατροί τι λένε, μέχρι που θα φτάσεις;

Δεν ξέρω, δεν ξέρω. Οι γιατροί λένε πως θα ψηλώνω ακόμα για τρία χρόνια.

Η Εθνική και η παλιά γειτονιά

Τώρα πόσο είσαι;

Παίζει να είμαι 2.09-2.10μ. Είχα πάει για κάτι εξετάσεις, κι είχαν δει τα χέρια μου και λένε πως υπάρχουν κάτι κενά στα χέρια μου, τα οποία δεν έπρεπε να υπάρχουν. Κανονικά έπρεπε να έχω σταματήσει να ψηλώνω. Λένε (οι γιατροί) πως τέτοια κενά τα έχουν 14χρονα παιδιά. Δηλαδή είναι αυτή τη στιγμή 14 ετών το σώμα μου. Έχω ακόμα, δηλαδή 3.5 χρόνια για να ψηλώσω.

Στο παιχνίδι σου δημιουργήθηκαν κάποιες δυσκολίες από αυτό ή δεν έχει μεγάλη διαφορά;

Δεν έχει καμία διαφορά. Και 2.20 να γίνω θα είμαι περιφερειακός, θα τρέχω το γήπεδο και θα πασάρω την μπάλα.

Δεν πας μέσα δηλαδή;

Οχι, ποτέ ποτέ.

Σε κανέναν μήνα περίπου θα είσαι στη Νέα Ορλεάνη για το All Star Weekend, για το rookie challenge.

Μακάρι, μακάρι! Δεν ξέρω. Χτύπα ξύλο όμως!

"Το καλοκαίρι; Παλιά γειτονιά και... Εθνική"

Γιάννη το καλοκαιράκι, μόλις τελειώσει η σεζόν θα έρθεις στην Αθήνα;

Ναι. Θα ρθω στην Αθήνα. Πάω να δω τους φίλους μου, τους προπονητές μου, την παλιά μου γειτονιά, την ομάδα μου τον Φιλαθλητικό, τους φίλους μου και να παίξω με την Εθνική

Με την Εθνική θα παίξετε;

Ναι, θα παίξουμε. Μακάρι να με καλέσουν στην ανδρών. Δεν έχουμε πάρει ακόμα την wild card, σωστά; Πάμε τότε για το χρυσό στην U 20. Παπαπέτρου, Αγραβάνης, Μποχωρίδης, Καμπερίδης. Πάμε για χρυσό.

Η Εθνική και η παλιά γειτονιά

Θα βρεθείς αντιμέτωπος με άλλους δύο Ελληνες, με το Μέμφις, με τον Κώστα Κουφό και τον Νικ Καλάθη. Τι γνωρίζεις για τον καθένα;

Παίξαμε πρώτη φορά αντίπαλοι στην pre season. Εβελεπα τον Καλάθη όταν έπαιζε στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό. Ήμουν 15 χρονών. Είναι καλά παιδιά. Μου φαίνονται καλά παιδιά και θα είναι ωραίο να τους γνωρίσω και να παίξω εναντίον τους. Θα είναι ωραίο να υπάρχουν κι άλλοι Έλληνες στο παρκέ μαζί μου.

Φαντάσου τώρα να πάρουμε την wild card στο Παγκόσμιο και η πεντάδα της Εθνικής να είναι, Σπανούλης, Καλάθης, Παπανικολάου, εσύ κι ο Κουφός. Καλή πεντάδα δεν είναι;

Καλή είναι. Να δούμε. Μακάρι να με καλέσουν.

"Θέλω να κάνω την Ελλάδα περήφανη"

Τη συνέντευξη αυτή θα τη δουν πολλοί φίλοι σου. Πάρα πολλοί φίλοι σου από τον Φιλαθλητικό, πάρα πολλοί φίλοι από την παλιά γειτονά. Γενικώς πολλοί φίλοι σου από την Ελλάδα. Τι θες να τους πεις; Ξέρω γενικώς ό κόσμος σου στέλνει μηνύματα και στο Facebook, αλλά και στη σελίδα του NBA Hellas. Τι έχεις να τους πεις σε όλους αυτούς που ξενυχτάνε πολλές φορές, για να δουν τι θα κάνει ο Γιάννης. Ή που το πρώτο πράγμα που κάνουν το πρωί όταν ξυπνάνε, είναι να δουν τι έκανε ο Γιάννης κι αν έπαιξαν οι Bucks.

Σίγουρα να τους ευχαριστήσω που με υποστηρίζουν, που με παρακολουθούν και που ξέρω ότι ξενυχτάνε. Θέλω να σας πω παιδιά, ευχαριστώ πολύ που ξενυχτάτε και με βλέπετε. Θα είμαι σύντομα κοντά σας στην Ελλάδα και θα με δείτε και από κοντά. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να κάνω όλη την Ελλάδα περήφανη.

Κι εδώ να πω…

Και περίμενε, περίμενε, να πω για τον Φιλαθλητικό. Για τον Φιλαθλητικό… ήταν τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου. Θα γυρίσω το καλοκαίρι και το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να πάω στην παλιά μου ομάδα να δω τους συμπαίκτες μου. Να δω τον κόουτς Ζήβα και τον άλλο κόουτς τον Σπύρο Βελληνιάτη ο οποίος με ανακάλυψε, τον πρόεδρο τον Γιάννη τον Σμυρλή και να περάσουμε ένα όμορφο καλοκαίρι.

Δείτε το 2ο μέρος της συνέντευξης του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Από την παλιά γειτονιά και από την ομάδα τι είναι αυτό που σου λείπει και δεν υπάρχει εδώ στην Αμερική. Αυτό που νοσταλγείς.

Το παλιό κλίμα.

Η παρέα; Το ότι περπατάς μέχρι το γήπεδο;

Που περπατάω μέχρι το γήπεδο. Ο κόουτς Ζήβας να μου λέει διάφορα. Ηξερα που ήταν όλα τα πράγματα μέσα στο γήπεδο λες και ήταν σπίτι μου. Είχα τα κλειδιά. Ηξερα τι να κάνω. Ηξερα από που στάζει η στέγη. Ηξερα τα πάντα. Αλλά εδώ στους Bucks δεν μπορείς να το κάνεις αυτό γιατί είναι και μεγάλες οι εγκαταστάσεις. Εχουμε και διάφορα γήπεδα και ταξιδεύουμε συνέχεια. Είσαι απλά μόνο συγκεντρωμένος μέσα στο μπάσκετ.

"Και τώρα που πετάμε;"

Με αυτόν τον ρυθμό που έχουν οι αγώνες του ΝΒΑ, έχεις βρεθεί κάποια στιγμή να μην ξέρεις σε ποια πόλη είσαι;

Κάποιες φορές, όταν τελειώνει το ματς, μετά δεν ξερω με ποιον παίζουμε. Πάω ρωτάω, “με ποιόν παίζουμε τώρα;”. Μου λένε “με το Χιούστον” και λέω “εντάξει”. Ή όταν είναι back to back και τελειώνει το ματς, ρωτάω, “που πετάμε τώρα” και μου λένε “Οκλαχόμα”. Κάποιες φορές πας στο δωμάτιό σου, κλείνεις την πόρτα, κατεβαίνεις, πας να πάρεις κάτι και ξαφνικά αντιλαμβάνεσαι ότι δεν ξέρεις που είναι το δωμάτιό σου. Λες, “πού ήμουν ρε; Στο 200; Ή στο 300. Αλλά όχι εκεί ήμουν στο προηγούμενο ξενοδοχείο”. Ή παραγγέλνεις room service και σου λένε “δωμάτιο”. Λες, “ωχ ναι, δωμάτιο”. Πηγαίνεις έξω από την πόρτα και βλέπεις (ποιό είναι).

Από τους συμπαίκτες σου με ποιόν κάνεις περισσότερη παρέα;

Κάνω με όλους. Πιο πολύ με τον Nate (Wolters), γιατί είμαστε rookies. Αλλά κάνω με όλους.

"Χαίρομαι που είναι εδώ ο Θανάσης"

Με την οδήγηση πλέον το έχεις; Είσαι διπλωματούχος οδηγός;

Ναι μια χαρά πάω.

Εδώ βέβαια δεν είναι δύσκολο. Ούτε παρκάρισμα έχεις, ούτε τίποτε. Ευθεία πας.

Ναι, ευθεία. Δεν έχει ανηφόρες. Είναι και παράξενο εδώ. Αυτόματο. Πάρκινγκ δεν έχει δυσκολία. Χιόνι πολύ όμως. Γλιστράει.

Η Εθνική και η παλιά γειτονιά

Με τον αδερφό σου, που είναι Αμερική και αυτός, σε βοήθησε ψυχολογικά η παρουσία του για ν’ ανέβεις; Επειδή ξέρεις ότι είναι ένας δικός σου άνθρωπος που μπορείς να του μιλήσεις την ώρα που τον θέλεις;

Είναι ωραίο που είναι ο Θανάσης εδώ, στην Αμερική. Μιλάω μαζί του κάθε μέρα. Λέμε διάφορα. Μιλάμε για μπάσκετ. Με παίρνει μετά από κάθε παιχνίδι και με ρωτάει πως πήγα εγώ. Κάποιες φορές έρχεται και με βλέπει και θα πηγαίνω κι εγώ να τον βλέπω. Είμαστε κοντά.

KD όχι LeBron

Μέχρι να τελειώσει η σεζόν, που θέλεις να έχεις βελτιωθείς σαν παίκτης. Το στόχο έχεις βάλει; Σε ποιους τομείς θέλεις να παρουσιαστείς βελτιωμένος;

Θέλω να βελτιώσω πάρα πολύ, βγαίνοντας από το σκριν to catch and shoot, δηλαδή να σουτάρω κατ’ευθείαν. Θέλει να έχεις πολύ καλό footwork κι εκρηκτικότητα. Είναι δύσκολο για ένα παιδί ύψους 2.09.. Ο μόνος που το κάνει καλά είναι ο KD (Durant). Θέλω να το βελτιώσω και να βελτιωθώ μπασκετικα. Δηλαδή να μάθω τα συστήματα και τη φιλοσοφία του ΝΒΑ.

Η Εθνική και η παλιά γειτονιά

Το σώμα σου αισθάνεσαι ότι έχει αλλάξει; Οτι εχεις αρχίσει και δυναμώνεις σε σχέση με πριν από έξι μήνες; Πόσο σ’ εχει βοηθήσει στο παιχνίδι και πόσο σ’έχει δυσκολέψει;

Εγώ δεν πιστεύω ότι το κορμί μου θα γίνει ποτέ σαν το κορμί του LeBron! Δυναμώνω, σίγουρα δυναμώνω. Έβλεπα βίντεο από παλιά και βίντεο σήμερα, κι έχει αλλάξει το κορμί μου και η γλώσσα του σωματός μου. Πιστεύω με κάνει ακόμα καλύτερο. Ψήλωσα κι έχω γίνει ακόμα πιο εκρηκτικός απ’ ότι ήμουν.

Γιάννη κάτι τελευταίο, πριν σε αφήσουμε να πας να κάνεις το μπάνιο σου και να ξεκουραστείς γιατί έχει και παιχνίδι. Γίνεται μεγάλη κουβέντα για το μπλογκ σου, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Αμερική. Πολύς κόσμος. Λένε ότι είσαι ο καλύτερος μπλόγκερ παίκτης αυτή τη στιγμή στο ΝΒΑ. Πόσο σημαντικό είναι για σένα να μοιράζεσαι με τον κόσμο πράγματα που ζεις στην καθημερινότητά σου, εδώ στην Αμερική.

Ο κόσμος που έρχεται και με βλέπει, με βλέπει ως παίκτη για 48 λεπτά στο παρκέ. Δεν με γνωρίζει σαν προσωπικότητα. Πώς είμαι στην έξω ζωή μου. Είναι και το σωστό να μοιράζεσαι κάποια πράγματα με τον κόσμο, στην ζωή σου, αλλά με όρια. Δεν θα τους πεις τα πάντα. Είναι ωραίο να τους μιλάς μια φορά τον μήνα.

Το πρώτο μέρος της συνέντευξης

Δεκτές όλες οι απόψεις και στο Twitter @ndpapaioannou

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ