NBA

Κουφός: "Το καλοκαίρι θα παίξω με την Εθνική"

Κουφός: "Το καλοκαίρι θα παίξω με την Εθνική"

Ο Κώστας Κουφός αποκάλυψε στο Sport24.gr ότι θα είναι με την Εθνική το καλοκαίρι αν πάρει wild-card. Εξήγησε τι συνέβη πέρσι, μίλησε για τον Νικ Καλάθη και τους Grizzlies και προέβλεψε ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα γίνει all-star στο ΝΒΑ!

Αποστολή, Μιλγουόκι: Νίκος Παπαϊωάννου

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο την αποκαλυπτική συνέντευξη του σέντερ των Grizzlies που μιλάει για το κεφάλαιο "Εθνική", τη ζωή στο ΝΒΑ, τη φετινή του ομάδα, τον συμπαίκτη του Νικ Καλάθη και φυσικά τον τρίτο Έλληνα, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Το Sport24.gr κάνει οδοιπορικό στην Αμερική και μιλάει με όλους τους πρωταγωνιστές. Την Πέμπτη δημοσιεύτηκε η πρώτη μεγάλη συνέντευξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο , αλλά και η εμπειρία του Νίκου Παπαϊωάννου που παρακολούθησε το ιστορικό παιχνίδι μεταξύ των Bucks και των Grizzlies, στο οποίο αγωνίστηκαν για πρώτη φορά τρεις Έλληνες παίκτες. Μείνετε συντονισμένοι στο Sport24.gr για το 2ο μέρος της συνέντευξης Αντετοκούνμπο, αλλά και όλες τις άλλες ανταποκρίσεις, συνεντεύξεις και θέματα από τον... πλανήτη ΝΒΑ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κώστα Κουφού:

Είχες την ευκαιρία να ξεκινήσεις βασικός σε αρκετά ματς, όταν ο Marc (Gasol) ήταν εκτός και τώρα που επέστρεψε ξαναπροσπαθείς να βρεις το ρόλο σου στην ομάδα.

Ολα έχουν να κάνουν με το να είσαι επαγγελματίας. Εχω δείξει στο ΝΒΑ ότι μπορώ να είμαι βασικός και το έχω αποδείξει σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου. Επαιζα πολύ καλά και φέτος όταν επίσης ήμουν βασικός. Αλλά το πιο σημαντικό τώρα είναι πως έχουμε πάλι μαζί μας τον Marc (Gasol) και ταυτόχρονα νικάμε σε παιχνίδια. Εχουμε μπροστά μας αρκετό διάστημα στη σεζόν, για να κάνουμε δυνατό φίνις εν’ όψει playoffs.

Κουφός: "Το καλοκαίρι θα παίξω με την Εθνική"

Πώς είναι που βρέθηκες από μία ομάδα, όπως το Ντένβερ, που ήταν μέσα στα playoffs της περασμένης σεζόν, στους Grizzlies, όπου έφτασαν μέχρι τους τελικούς της Δύσης και όλοι νομίζουν πως θα είστε μία ομάδα απειλητική στα playoffs.

Ακριβώς! Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που είμαι μέλος της ομάδας και οπουδήποτε με βάλει ο προπονητής φροντίζω να παίζω σκληρά είτε έχω 3 είτε 30 λεπτά συμμετοχής. Είναι μεγάλη η σεζόν και είμαι ακόμα νέος κι έχω να μάθω πολλά. Ταυτόχρονα όμως έχω βελτιωθεί πολύ σε σχέση με τη σεζόν μου ως rookie.

Μετά από μία πολύ καλή σεζόν, έγινες ανταλλαγή τον Ιούνιο.

Το ΝΒΑ είναι μπίζνες. Γυρίζεις σελίδα και προχωράς. Είμαι ακόμα νέος. Είμαι 24 ετών και παίζω σέντερ στο ΝΒΑ. Είναι μία ευκαιρία για μένα, να πάω κάπου αλλού και να λάμψω. Ετσι πάντα κοιτάω να πάρω τα καλύτερα από την κατάσταση, να μάθω από αυτήν και να προσπαθήσω να τελειοποιήσω το παιχνίδι μου.

"Ο Νικ είναι point guard επιπέδου ΝΒΑ"

Εχεις τώρα μαζί σου τον Νικ (Καλάθης), είστε συμπαίκτες. Είχες πει πιο παλιά ότι θα ήθελες κάποια στιγμή να γίνετε συμπαίκτες. Είναι τελικά ο rookie σου;

Α, όχι… Δεν τον βλέπω σαν rookie. Κάνει πολύ καλή δουλειά φέτος, όποτε τον βάζει στον αγώνα ο προπονητής. Είναι πόιντ γκαρντ επιπέδου ΝΒΑ και το έχει δείξει στο παρκέ. Η λίγκα έχει πάρα πολλούς ταλαντούχους γκαρντ και ο Νικ έχει υψηλό IQ . Είναι σπουδαίο να είμαστε εδώ, συμπαίκτες στους Grizzlies. Θα έλεγα πως μας προκαλεί ενθουσιασμό.

Στο παιχνίδι που θ’ ακολουθήσει θα βρεθούν στο ίδιο γήπεδο τρεις Ελληνες παίκτες, εσύ ο Νικ και ο Γιάννης. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για την Ελλάδα;

Προσπαθούμε να κάνουμε την πατρίδα μας υπερήφανη. Ο Γιάννης είναι τρομερός παίκτης και κατά τη γνώμη μου σε τρία- τέσσερα χρόνια μπορεί να είναι All Star. Εχει τα συστατικά για να γίνει ένας σούπερ σταρ στο ΝΒΑ. Ενθουσιάστηκα όταν επιλέχθηκε στο ντραφτ κι επειδή ήρθε άλλος ένας Ελληνας στο ΝΒΑ. Βάζουμε τα δυνατά μας για να κάνουμε την Ελλάδα περήφανη και τόσο ο Γιάννης όσο και ο Νικ κάνουν σπουδαία δουλειά προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σκεφτόμουν μία πεντάδα που θα ήταν σπουδαία για το Παγκόσμιο(Ισπανια), με τον Νικ στον άσο, τον Σπανούλη σούτινγκ γκαρντ, τον Παπανικολάου στο “τρία”, μαζί μ’ εσένα και τον Γιάννη.

Αυτό θα ήταν κάτι σπουδαίο! Οχι μόνο ο Νικ, ο Γιάννης και οι υπόλοιποι που ανέφερες. Εχουμε πολλούς σπουδαίους παίκτες στην Ελλάδα, που θα μπορούσαν να παίζουν τώρα στο ΝΒΑ. Αυτό κάνει τη χώρα μας τόσο μοναδική. Το ότι έχουμε τόσους ταλαντούχους παίκτες.

Κουφός: "Το καλοκαίρι θα παίξω με την Εθνική"

"Θα παίξω το καλοκαίρι"

Να περιμένουμε από εσένα να παίξεις στην Εθνική ομάδα;

Ναι. Αν πάρουμε τη wild card και πάμε (στο Παγκόσμιο) και είμαι φυσικά υγιής, πρώτα ο Θεός, μέχρι τότε. Η σεζόν του ΝΒΑ έχει 82 αγώνες και να χτυπήσω ξύλο, να μη συμβεί κάτι.

Φάνηκε πως υπήρξε έλλειψη επικοινωνίας, την περασμένη χρονιά, με ό,τι έγινε (σ.σ την απόφασή του να μην παίξει στην Εθνική).

Ξέρεις, με την ανταλλαγή, ήταν πολύ δύσκολο, γιατί έπρεπε ν’ αλλάξω σπίτια και μετά να ταξιδέψω εκτός Αμερικής για τα υπόλοιπα. Σκέφτηκα πως έπρεπε να μείνω για να μάθω τα νέα συστήματα της ομάδας.

Εχεις να πεις κάτι στους φιλάθλους στην Ελλάδα, που σε παρακολουθούν.;

Σας ευχαριστώ για τη συνεχή υποστήριξη. Σ’ εμάς. Στον Γιάννη και στο Νίκο. Σας εκτιμάμε όλους διαιτέρως και σας ευχαριστώ.

Δεκτές όλες οι απόψεις και στο Twitter @ndpapaioannou

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ