NBA

Η ιστορία μιας μικρής σημαίας

Η ιστορία μιας μικρής σημαίας

Ο Νίκος Παπαϊωάννου ήταν μπροστά στην ιστορική βραδιά των τριών Ελλήνων στο ίδιο ματς του ΝΒΑ και γράφει για τη συνάντηση του Κουφού με τον Αντετοκούνμπο, για τα πειράγματα που έγιναν στα αποδυτήρια και για την ιστορία μιας μικρής ελληνικής σημαίας.

Του Νίκου Παπαϊωάννου

Ο Νίκος Παπαϊωάννου στο νέο του μπλογκ , γράφει για το πώς έζησε την ιστορική βραδιά του Ελληνικού μπάσκετ , στην καρδιά του Μιλγουόκι, όταν μοιράστηκαν το ίδιο παρκέ οι Γιάννης Αντετοκούνμπο, Κώστας Κουφός και Νικ Καλάθης.

Περίπου δύο ώρες πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης ανάμεσα σε Grizzlies και Bucks, στο BMO Harris Bradley Center, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε σουτάκια. Ξαφνικά ακούς μια φωνή, να λέει στα Ελληνικά: “Γιάννη! Γιάννη τι κάνεις;”. Ηταν ο Κώστας Κουφός, Ο 19χρονος φόργουορντ των Bucks γύρισε και κατευθύνθηκε προς τον Κουφό. Έδωσαν τα χέρια κι αγκαλιάστηκαν.

“Σε παρακολουθώ. Τα πας περίφημα”, ήταν τα λόγια του σέντερ των Grizzlies, ο οποίος στη συνέχεια προχώρησε προς την άλλη άκρη του παρκέ για να κάνει προθέρμανση.

Ο Αντετοκούνμπο γεμάτος χαρά, μου λέει: “Φοβερό, άκουσα για πρώτη φορά τη φωνή του Κώστα”. Ο φόργουορντ των Bucks, μέσω του blog του στο NBA GREECE , που αναδημοσιεύτηκε στο Bucks.com, είναι ουσιαστικά ο άνθρωπος πίσω από την χθεσινή Ελληνική βραδιά.

Το πιο πιθανό θα ήταν οι Αμερικάνοι να μην είχαν πάρει χαμπάρι το ότι θα συμμετάσχουν σ’ επίσημο αγώνα ΝΒΑ, τρεις Ελληνες. Ομως η συνεργασία Γιάννη- ΝΒΑ GREECE , όχι μόνο τους ξύπνησε, αλλά είδαμε και τον Tas Melas, στην εκπομπή του NBA TV, Starters, να τραγουδά τον Εθνικό μας ύμνο , με αφορμή το παιχνίδι αυτό.

Την ίδια στιγμή στ’ αποδυτήρια των Bucks, οι Zaza Pachulia και Ersan Ilyasova, έκαναν πλάκα στον Αντετοκούνμπο. Ο πρώτος φώναξε δυνατά απευθυνόμενος στον Γιάννη: “Ποιός είναι ο καλύτερος Ελληνας στο ΝΒΑ;”.

“Ναι Γιάννη, ποιος είναι ο κορυφαίος Ελληνας παίκτης;”, συμπλήρωσε ο Τούρκος. Ο Αντετοκούνμπο τους χαμογέλσε και απάντησε δυνατά: “Εγώ”.

Ο O.J. Mayo πετάχτηκε ρίχνοντας… λάδι στη φωτιά: “O καλύτερος Ελληνας είναι ο Κουφός”.

Ο Ilyasova, σηκώθηκε από την καρέκλα για να πάει να βάλει tape κι έριξε ταυτόχρονα το… γάντι στον Γιάννη: “Θα δούμε στο γήπεδο ποιος είναι ο καλύτερος Έλληνας”.

Ο Αντετοκούνμπο, θέλοντας να πειράξει τον Ilyasova, του είπε: “Εγώ ξέρω ως ο καλύτερος Τούρκος στο ΝΒΑ είναι ο Gortat”. O Tούρκος φόργουορντ άρχισε να γελάει μαζί με τον Pachulia, στην πιο WTF στιγμή της ημέρας. Ο Ilyasova γυρνά προς τον Αντετοκούνμπο τον κοιτά με απορημένο βλέμα και του λέει : “Μάλλον έχεις μπερδευτεί. Ο Gortat είναι από την Πολωνία”. Ξέσπασαν και οι τρεις στα γέλια.

Στ’ αποδυτήρια των Grizzlies, πριν τον αγώνα, με περίμενε μία έκπληξη. Ο Κουφός, χωρίς να έχει αντιληφθεί την παρουσία του, τραγουδά τον Εθνικό ύμνο, σα να είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο.

Ολα αυτά, ενώ στις εισόδους του γηπέδου, οι ταξιθέτες μοίραζαν στο κοινό πόστερ του Γιάννη, που έγραφαν πάνω “Greek & still growing” και στις εξέδρες του γηπέδου έκαναν την εμφάνισή τους ουκ ολίγες Ελληνικές σημαίες.

Λίγα λεπτά πριν το τζάμπολ, οι Αντετοκούνμπο, Καλάθης και Κουφός πόζαραν στο κέντρο του γηπέδου, με τον πρώτο να κρατά στα χέρια μία μικρή Ελληνική σημαία. Την είχα αγοράσει το πρωί της Τρίτης από το Ελ. Βενιζέλος. Αυτήν αλλά κι εκείνη του Ελληνικού μπάσκετ, είναι βέβαιο πως θα συνεχίσουν να την κρατούν ψηλά τα τρία Ελληνόπουλα, στις ΗΠΑ.

Μη χάσετε το πρώτο μέρος της απολαυστικής video-συνέντευξης του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Sport24.gr.

Δεκτές όλες οι απόψεις και στο Twitter @ndpapaioannou


TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ