ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

Η επόμενη ημέρα της Άλμπα Βερολίνου, η EuroLeague, οι αποχωρήσεις και το γηπεδικό

ISTANBUL, TURKIYE - OCTOBER 21: Achille Polonara (22) of Anadolu Efes in action against Luke Sikma (43) of ALBA Berlin during the Turkish Airlines EuroLeague week 4 match between Anadolu Efes and ALBA Berlin at the Sinan Erdem Dome in Istanbul, Turkiye on October 21, 2022. Sebnem Coskun / Anadolu Agency (Photo by Sebnem Coskun / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
ISTANBUL, TURKIYE - OCTOBER 21: Achille Polonara (22) of Anadolu Efes in action against Luke Sikma (43) of ALBA Berlin during the Turkish Airlines EuroLeague week 4 match between Anadolu Efes and ALBA Berlin at the Sinan Erdem Dome in Istanbul, Turkiye on October 21, 2022. Sebnem Coskun / Anadolu Agency (Photo by Sebnem Coskun / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) ANADOLU AGENCY VIA AFP

Η απογοητευτική σεζόν της Άλμπα οδηγεί σε σημαντικές αλλαγές στο Βερολίνο, με τον οργανισμό να ελπίζει (και πιθανότατα να γνωρίζει) ότι μείνει στη EuroLeague.

Η 16η θέση στη EuroLeague και ο αποκλεισμός στα προημιτελικά του γερμανικού πρωταθλήματος έβαλαν αρνητικό πρόσημο στη σεζόν της Άλμπα, με τους παράγοντές της να ετοιμάζονται για ριζική ανανέωση στο ρόστερ.

Η ομάδα του Βερολίνου δεν έχει εγγυημένο συμβόλαιο στη EuroLeague (η διετής συμφωνία με τη διοργάνωση ολοκληρώθηκε), ωστόσο οι άνθρωποί της περιμένουν ότι αρχικά θα λάβουν wild card για τη σεζόν 2023/24 και στη συνέχεια θα πείσουν τους αρμόδιους για να γίνουν και αυτοί μέτοχοι της διοργάνωσης. "Όλα δείχνουν ότι η ανακοίνωση θα έρθει στις αρχές Ιουλίου, όλα τα σημάδια δείχνουν ότι θα βρισκόμαστε στο πρωτάθλημα και την επόμενη χρονιά" δήλωσε ο άνθρωπος που παίρνει τις αποφάσεις στον οργανισμό, ο Μάρκο Μπάλντι.

Το σίγουρο είναι ότι η Άλμπα θα μείνει για ακόμα τρία χρόνια στη Mercedes-Benz Arena, ένα από τα πιο σύγχρονα γήπεδα σε όλη την Ευρώπη, χωρίς πάντως να αφήνει σε δεύτερο πλάνο την ανέγερση δικού της γηπέδου.

Από εκεί και πέρα, ολοκληρώθηκαν τα συμβόλαια του φόργουορντ Λουκ Σίκμα, του γκαρντ Μάοντο Λο, του φόργουορντ Λουίς Ολίντι, του σέντερ Μπεν Λάμερς, του γκαρντ Ταμίρ Μπλατ, ενώ τον γκαρντ Τζαλίν Σμιθ έχουν βάλει, όπως αναφέρει το rbb24.de, στο στόχαστρό τους ομάδες ανώτερου επιπέδου.

Όπως εξήγησε ο Μπάλντι, η Άλμπα θα συνεχίσει να δουλεύει με την ίδια φιλοσοφία, θα επενδύσει σε αθλητές τους οποίους θα προσπαθήσει να εξελίξει καθώς δεν έχει προϋπολογισμό για να κάνει πρωταθλητισμό στη EuroLeague, ενώ προπονητής θα παραμείνει ο Ίσραελ Γκονθάλεθ το συμβόλαιο του οποίου ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2025.

TAGS ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ