ΕΟΚ

Η ΕΟΚ κάλεσε σε συνάντηση τους κριτές στις 14 Δεκεμβρίου: "Μόνο ενωμένοι μπορούμε να βοηθήσουμε το άθλημα"

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος
Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος INTIME SPORTS

Με ανακοίνωσή της η ΕΟΚ κάλεσε τους κριτές στα γραφεία της στις 14 Δεκεμβριου για να συζητήσουν τα ζητήματα που έχουν τεθεί με αποτέλεσμα να απειλείται η διεξαγωγή των αγώνων, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν δέχεται μονομερείς ενέργειες και ζητάει να γίνει ουσιαστικός διάλογος.

Το θέμα με τους κριτές μπάσκετ να δείχνει όλο και χειρότερο κάθε μέρα που περνάει και τους αγώνες του Σαββατοκύριακου να είναι στον αέρα, η ΕΟΚ κάλεσε τον Σύνδεσμο Βοηθών διαιτητών σε συνάντηση.

Με ανακοίνωσή η Ελληνική Ομοσπονδία επανέλαβε ότι απορρίπτει την λογική των μονομερών ενεργειών, ξεκαθαρίζοντας ότι ζητάει επίληση των προβλημάτων με "ουσιαστικό διάλογο", καθώς και ότι "όταν όλοι είμαστε ενωμένοι μπορούμε να βοηθήσουμε το άθλημα να προχωρήσει μπροστά".

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

"Σε συνέχεια ανακοινώσεων ορισμένων Συνδέσμων βοηθών διαιτητών (σημειωτών και χρονομέτρων) περί αποχώρησης τους από τα πρωταθλήματα και κατόπιν των ανακοινώσεων που εξέδωσαν οι φορείς του αθλήματος (Ο.Δ.Κ.Ε., Σ.Ε.Π.Κ., Π.Σ.Α.Κ. και Ε.Σ.Α.Κ.Ε.), οι οποίοι με τις τοποθετήσεις τους ουσιαστικά απέρριψαν την πρακτική μονομερών ενεργειών, προτείνοντας διάλογο για την επίλυση των όποιων προβλημάτων και με ξεκάθαρη, όμως, θέση για την ομαλή διεξαγωγή των πρωταθλημάτων, η ΕΟΚ καλεί σε συνάντηση όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ( ΕΣΑΚΕ, ΟΔΚΕ, ΣΕΠΚ, ΠΣΑΚ και τους Συνδέσμους βοηθών διαιτητών) την Τετάρτη 14/12 και ώρα 12 στα γραφεία της με θέμα συζήτησης τη δημιουργηθείσα κατάσταση επι του ζητήματος που έχει προκύψει.

Επαναλαμβάνουμε ότι η πόρτα της Ομοσπονδίας ήταν, είναι και θα είναι πάντα ανοιχτή σε όλους και ότι μόνο όταν όλοι είμαστε ενωμένοι μπορούμε να βοηθήσουμε το άθλημα να προχωρησει μπροστά, χωρίς, όμως, μονομερεις ενέργειες και κυρίως, με επίλυση των προβλημάτων με ουσιαστικό διάλογο".

TAGS ΕΟΚ ΕΛΛΑΔΑ BASKET LEAGUE ELITE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ