ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η ΔΕΑΒ επέβαλε πρόστιμο 50.000 ευρώ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός για τα επεισόδια στον πέμπτο τελικό με τον Ολυμπιακό

Η ΔΕΑΒ επέβαλε πρόστιμο 50.000 ευρώ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός για τα επεισόδια στον πέμπτο τελικό με τον Ολυμπιακό
ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ / INTIME SPORTS

Η ΔΕΑΒ επέβαλε πρόστιμο 50.000 ευρώ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός για τα επεισόδια που "σχετίζονται με τον αθλητισμό και έχουν κίνδυνο πρόκλησης βαριών σωματικών βλαβών στα αστυνομικά όργανα" στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ και στον πέμπτο τελικό με τον Ολυμπιακό.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR τιμωρήθηκε με πρόστιμο 50.000 ευρώ από τη ΔΕΑΒ για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στον περιβάλλοντα χώρο του κλειστού του ΟΑΚΑ, κατά τη διάρκεια του πέμπτου τελικού της Stoiximan Basket League με τον Ολυμπιακό.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, τα επεισόδια ανάμεσα σε 500 άτομα που εκτυλίχθηκαν την 14η Ιουνίου, έθεσαν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών οργάνων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΑΒ:

"Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας (Δ.Ε.Α.Β.) ανακοινώνει ότι:

Με την υπ’ αριθμ. 45/2024 Απόφασή της επιβλήθηκε, σε βάρος της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, διοικητικό πρόστιμο ύψους πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000 €), για σοβαρά επεισόδια βίας που σχετίζονται με τον αθλητισμό -συμπλοκές περίπου πεντακοσίων (500) φιλάθλων της με την αστυνομία, με κίνδυνο πρόκλησης βαριών σωματικών βλαβών στα αστυνομικά όργανα– τα οποία έλαβαν χώρα στον αμέσως περιβάλλοντα χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Ο.Α.Κ.Α., κατά τον αγώνα καλαθοσφαίρισης ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ AΚTOR - ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ στις 14-06-2024, για το πρωτάθλημα Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης Ανδρών (BASKET LEAGUE – Play offs), αγωνιστικής περιόδου 2023/2024, που διοργανώνεται από τον ΕΣΑΚΕ.

Εφαρμογή άρθρου 9 του ν.5085/2024".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ