NBA

I Box This Game. Ξύλο και αποβολές στο NBA!

I Box This Game. Ξύλο και αποβολές στο NBA!
Νικς-Νάγγετς

Σε ρινγκ μετατράπηκε το "Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν" στο ματς Νικς-Νάγγετς. Δείτε το ξύλο της χρονιάς σε βίντεο

Όλα ξεκίνησαν με το αντιαθλητικό φάουλ του Μάρτι Κόλινς στον Τζέι Αρ Σμιθ (τον "κατέβασε" με τα δύο χέρια σε προσπάθεια του τελευταίου στον αιφνιδιασμό).
Ο γκαρντ του Ντένβερ ζήτησε τα ρέστα, πριν επέμβουν οι υπόλοιποι. Ο Νέιτ Ρόμπινσον, ωστόσο, άνοιξε νέο κύκλο... κοκορομαχίας με τον Σμιθ.

Οι δυο τους έπεσαν στους φωτογράφους μετά από μια λαβή πάλης του "κοντού" της Νέας Υόρκης και πριν προλάβουν να επέμβουν οι Τζέφρις, Ναγιέρα και Φρέι που βρέθηκαν πιο κοντά.

Κι ενώ φάνηκε ότι τα πνεύματα ηρέμησαν ήρθε μια γροθιά του Καρμέλο Άντονι στο πρόσωπο του Κόλινς, η οποία άναψε και πάλι τα αίματα!

Οι Τζέφρις, Φρέι και Ρόμπινσον έκαναν την αντεπίθεση τους στον πάγκο των Νάγγετς, τη στιγμή που μες στο παρκέ είχαν μπει οι αναπληρωματικοί, οι διαιτητές κι οι προπονητές.

"Από αυτό που έκαναν για να κρατήσουν τους παίκτες μέσα ήξερα ότι θα γινόταν ένα φάουλ και μάλιστα ένα σκληρό", λέει ο Ρόμπινσον, που συνεχίζει: "Γιατί δεν θα αφήναμε τους παίκτες να συνεχίζουν να κάνουν πατητές τάπες, ενώ ήταν ήδη πάνω από 20 πόντους και συνέχιζαν να έχουν τους αρχικούς μέσα. Ξέρεις, ήταν ένα καλό και καθαρό φάουλ. Μετά από αυτό άρχισε η κατρακύλα".

Οι ρέφερι αποφάσισαν την αποβολή και των δέκα παικτών που βρισκόντουσαν εκείνη τη στιγμή στο παρκέ, ενώ το ΝΒΑ θα εξετάσει επιμελώς την κασέτα την Κυριακή, πριν επιβάλει τις ποινές.

Η πιο βαριά καμπάνα... χτυπάει για τον Καρμέλο Άντονι, τον πρώτο σκόρερ του ΝΒΑ, αλλά και τους Σμιθ και Ρόμπινσον.

Μετά το τέλος του ματς οι Νικς στάθηκαν στο γεγονός ότι ο Τζορτζ Καρλ -παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι είχε κριθεί- κράτησε στο παρκέ τους βασικούς του παίκτες, κάτι που σχολίασε κι ο Αϊζάια Τόμας στη συνέντευξη Τύπου, όπου καταδίκασε το γεγονός.

Ο προπονητής των Νικς τόνισε χαρακτηριστικά: "Για να μιλήσουμε ξεκάθαρα, δεν είναι έτσι οπως φαίνεται ότι είμαστε στο ΝΒΑ ή ότι κάποιος θέλει να υπερβεί τον άλλο", ενώ για τον Σμιθ είπε: "Θα έπρεπε να είχε ρίξει δύο ελευθερες βολές και εκεί θα έπρεπε να ήταν και το τέλος της φάσης", και συνέχισε: "Δεν ξέρω συγκεκριμένα πως εξελίχθηκε από αυτό το σημείο σε αυτό που προέκυψε τελικά γιατί ήταν ένα παιχνίδι που είχαν κερδίσει αρκετά εύκολα. Αυτό θα έπρεπε να ήταν και το τέλος". Καταλήγοντας ο Τόμας δήλωσε: "Δεν υπάρχει ούτε ο ανταγωνισμός".

Από την μεριά του ο Καρλ ξεκαθάρισε: "Νιώθω άσχημα για το πρωτάθλημα. Νιώθω άσχημα για τους Ντένβερ Νάγγετς και για τους Νικς. Πολύ φτωχή αντιμετώπιση σεβασμού της μπάλας, σεβασμού του αγώνα στο καλύτερο μέρος του κόσμου που μπορεί να παίξει κανείς μπάλα".


Ούτε ο Καρμέλο Άντονι, αλλά ούτε κι ο Μάρκους Κάμπι θέλησαν να κάνουν κάποια δήλωση, ενώ ο Νέιτ Ρόμπινσον κι ο Τζάρεντ Τζέφρις, χαρακτήρισαν προκλητικούς τους αντιπάλους τους. "Όταν γίνεται επίθεση στο συμπαίκτη σου, δεν σκέφτεσαι", είπε ο Τζέφρις, ο οποίος κυνήγησε σε όλο το γήπεδο τον Άντονι για ρεβάνς και συνέχισε: "Εμείς κάναμε ένα σκληρό φάουλ και οι αντίπαλοι το προχώρησαν πολύ. Ο Μάρντι έφαγε μια αναπάντεχη γροθιά και μετά ο καυγάς εξελίχθηκε σε κλωτσοπατινάδα".


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Νικς έχουν πρωταγωνιστήσει και στο παρελθόν σε επικούς καυγάδες του ΝΒΑ, όπως αυτόν στα πλέι-οφ κόντρα στους Χιτ ή τη μεγάλη κόντρα των Τιμ Τόμας και Κένιον Μάρτιν στα ματς με τους Νετς.

Δείτε το βίντεο με το ξύλο της χρονιάς φέτος στο NBA:





























TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ