NBA

Η απίθανη γκάφα του Πι Τζέι Τάκερ την εποχή που έπαιζε στον Άρη

Ο Πι Τζέι Τάκερ την εποχή που αγωνιζόταν στον Άρη
Ο Πι Τζέι Τάκερ την εποχή που αγωνιζόταν στον Άρη EUROKINISSI

Δέκα χρόνια μετά από τη θητεία του στον Άρη, ο Πι Τζέι Τάκερ ακόμη μνημονεύεται για μια επική γκάφα που έκανε λίγο πριν από την αποχώρησή του για τη Μοντεγκρανάρο. Ο Ντρούκερ, ο Σούμποτιτς κι ο αριθμός που "έκαψε" τον νυν παίκτη των Μπακς.

Από το απόγευμα της Παρασκευής (19/3) ο Πι Τζέι Τάκερ είναι και επίσημα παίκτης των Μπακς. Ταξίδεψε στο Μιλγουόκι, εκεί θα τελειώσει τη σεζόν 2020/21 πριν βγει στην αγορά ως free agent το ερχόμενο καλοκαίρι και εκεί θα συναντήσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο με τον οποίο σίγουρα θα έχει πολλά να πει για την Ελλάδα.

Ο 35χρονος (θα γίνει 36 στις 5/5) Αμερικανός φόρεσε τη φανέλα του Άρη στη διάρκεια της σεζόν 2010/11. Ο Σαρόν Ντρούκερ τον είχε επιλέξει για τη θέση του σμολ φόργουορντ, τελικά τον χρησιμοποίησε και στο τρία και στο τέσσερα, ακόμη και στο πέντε σε χαμηλά σχήματα, με τον Τάκερ να ενθουσιάζει ως undersized ψηλός με τη δύναμη, το πείσμα και τον ταπεινό του χαρακτήρα.

Τελικά η αλλαγή προπονητή και η μετάβαση από τον Ντρούκερ στον Σούμποτιτς οδήγησε στην αποχώρηση του Αμερικανού, που συνέχισε την καριέρα του στη Μοντεγκρανάρο μετά από μια... παρεξήγηση που μνημονεύεται ακόμη και σήμερα από πρώην συμπαίκτες και ανθρώπους που βρίσκονταν κοντά στην ομάδα.

Τι είχε συμβεί; Ο Τάκερ δούλεψε άριστα με τον Ντρούκερ, όχι όμως και με τον Σούμποτιτς, τις ικανότητες του οποίου δεν εκτίμησε ιδιαίτερα. Μετά από κάποιες ημέρες, πιθανότατα απογοητευμένος από την εξέλιξη της σεζόν, ο Αμερικανός έστειλε μήνυμα στον Ντρούκερ για να μοιραστεί τα συναισθήματά του, όμως για κακή του τύχη ο αριθμός ήταν εταιρικός και είχε πάει από τα χέρια του Ισραηλινού σε εκείνα του Σούμποτιτς που διάβασε ένα όχι και τόσο κολακευτικό για εκείνον σχόλιο.

Τα υπόλοιπα, είναι ιστορία. Ο Τάκερ έπαιξε στη Μοντεγκρανάρο (του Ντρούκερ) και τη Μπάμπεργκ, πριν μετακομίσει το 2012 στο ΝΒΑ για τους Σανς. Πλέον μετράει 686 εμφανίσεις στη Λίγκα, με 7.2 πόντους από 47.4% στο δίποντο, 35.9% στο τρίποντο και 74.9% στις βολές, με 5.8 ριμπάουντ, 1.4 ασίστ και 1.2 κλεψίματα ανά 29.4 λεπτά.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS NBA ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ