EUROLEAGUE

Η ακτινογραφία της Μάλαγα

Η ακτινογραφία της Μάλαγα

Η αλήθεια είναι ότι τόσο ταλέντο λίγες ομάδες εχουν μαζεμένο, αν κι αυτή η πληρότητα δεν βγαίνει στο γήπεδο. Ίσως να παίζει ρόλο και τα προβλήματα τραυματισμών του Μάρκους Μπράουν, που αγωνίστηκε μόλις τρία ματς τη φετινή σεζόν.
Χωρίς τον αρχι-σκόρερ της η Μάλαγα στηρίζεται και πάλι στο παιχνίδι των περιφερειακών και κυρίως στους Γίρι Ουέλς, Μπέρνι Ροντργίκεζ και Κάρλος Καμπέθας.

Ο πρώτος επέστρεψε στην Ευρώπη από το ΝΒΑ (και Ουόριορς) χωρίς ομως να εντυπωσιάζει, παρά τους 10.2 πόντους, τα 3.1 ριμπάουντ, τις 1.3 ασίστ και τα 1.4 κλεψίματα.

Όσο για τους άλλους δύο διεθνείς; Ο Μπέρνι είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 11.7 πόντους (82% τις βολές, 54% στα δίποντα και 37% τα τρίποντα), ενώ ο Καμπέθας που παίζει το ρόλο του αναπληρωματικού "άσου", μπαίνει με σαφές εντολές να... κάνει άνω-κάτω το παιχνίδι με την ταχύτητα του.

Ο παίκτης που κάνει τη διαφορά, πάντως, δεν είναι κοντός. Είναι ο Ντανιέλ Σαντιάγκο, τον οποίο οι Ισπανοί περίμεναν για πολύ καιρό! Ο Πορτορικάνος σέντερ με 11.6 πόντους, 4.7 ριμπάουντ και 1 κόψιμο ανά παιχνίδι αποτελεί έναν από τους καλύτερους επιθετικά ψηλούς της Ευρωλίγκα, κάτι που γνώρισε από πρώτο χέρι ο Παναθηναϊκός...

Οι υπόλοιποι της φροντ-λάιν από την άλλη προορίζονται για ειδικούς ρόλους, όπως ο Φλοράν Πιετρίς κι ο Ινάκι Ντε Μιγκέλ.

Ο παίκτης κλειδί είναι ο βασικός στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία, Κάρλος Χιμένεθ, στην πρώτη του σεζόν χωρίς τη φανέλα της Εστουντιάντες. Η προσφορά του έμπειρου φόργουορντ είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι δείχνουν οι αριθμοί του (6.8π, 5ρ, 1.2ασ, 1.4κλ).

Στο μεταξύ από τον πάγκο έρχεται ο άλλοτε αρχηγός του ΠΑΟΚ, Κωστας Βασιλειάδης, που έχει βρει χώρο και χρόνο συμμετοχής λόγω του τραυματισμού του Μάρκους Μπράουν. Σε 15' έχει 6.8 πόντους (με 38% στα τριποντα).

Τη θέση του βασικού πλέι-μέικερ έχει ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού και των Πίστονς, ο Αργεντίνος Πέπε Σάντσεζ, ένας από τους κορυφαίους πασέρ της διοργάνωσης με 3.2 ασίστ.

Τέλος το κενό του Έραζεμ Λόρμπεκ (θα συνεχίσει την καριέρα του στην Μπενετόν), θα καλύψει ο συμπατριώτης του Μάρκο Τούσεκ που έχει παίξει ήδη σε 4 ματς.

Στην κανονική περίοδο η Μάλαγα είχε 7 νίκες και 7 ήττες, κερδίζοντας την τελευταία αγωνιστική το εισιτήριο για τους "16".

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Μακάμπι-Μάλαγα: 106-101
Μάλαγα-Μπανταλόνα: 66-68
Τσιμπόνα-Μάλαγα: 87-83
Μάλαγα-Ολίμπια: 62-55
Παναθηναϊκός-Μάλαγα: 87-72
Ρόμα-Μάλαγα: 65-71
Μάλαγα-Παρτίζαν: 66-58
Μάλαγα-Μακάμπι: 67-83
Μπανταλόνα-Μάλαγα: 105-52
Μάλαγα-Τσιμπόνα: 73-67
Ολίμπια-Μάλαγα: 87-59
Παναθηναϊκός-Μάλαγα: 67-61
Μάλαγα-Ρόμα: 68-66
Παρτίζαν-Μάλαγα: 90-94



































TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ