ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έγινε σκληρή από ανάγκη

Ο Δημήτρης Μαυροειδής με την φανέλα της ΑΕΚ
Ο Δημήτρης Μαυροειδής με την φανέλα της ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Η άμυνα που έσφιξε, η κλάση των Ανγκόλα και Κολόμ, το πάθος του Μαυροειδή και η απελευθέρωση του Φλιώνη. Η ΑΕΚ δεν έχει το ταλέντο των προηγούμενων χρόνων. Δείχνει όμως να αποκτά κάτι που δεν είχε στο ξεκίνημα της σεζόν: Χαρακτήρα.

Η ΑΕΚ μπήκε στο παρκέ για τον αγώνα με τον Προμηθέα στα Άνω Λιόσια ξέροντας ότι είναι το αουτσάιντερ. Μπορεί να ακούγεται βαρύ, αλλά είναι η πραγματικότητα. Ήταν το αουτσάιντερ. Έπαιξε όπως πρέπει να παίξει ένα αουτσάιντερ. Και, τελικά, νίκησε όπως πρέπει να νικήσει ένα αουτσάιντερ: Φέρνοντας το παιχνίδι στα μέτρα της.

Η φετινή σεζόν είναι δύσκολη για την “Ένωση” σε όλα τα επίπεδα. Το αρχικό χτίσιμο ήταν λανθασμένο. Η πρόωρη αποχώρηση του Μάνι Χάρις έμπλεξε τον σχεδιασμό. Τα 12 ban της FIBA είναι πάνω από το κεφάλι της. Το σοκ με τον Στέβαν Γέλοβατς διέλυσε ψυχολογικά την ομάδα. Κι όμως, αυτή η ΑΕΚ, η πιθανότατα λιγότερο ποιοτική ΑΕΚ της 5ετίας έχει βγάλει τις τελευταίες εβδομάδες έναν σπάνιο χαρακτήρα. Και αυτό έκανε και κόντρα στον Προμηθέα.

Η κλάση των Ανγκόλα-Κολόμ

Δεν είναι ακριβώς μυστικό ότι η ΑΕΚ υστερεί ποιοτικά από τον Προμηθέα. Ακόμα κι έτσι όμως, αυτή η έκδοση της “Ένωσης”, έχει την πολυτέλεια να διαθέτει δύο παίκτες κλάσης: Τον Μπράιαν Ανγκόλα και τον Κίνο Κολόμ, που έχουν την ποιότητα και την προσωπικότητα να βγουν μπροστά όταν χρειαστεί. Και αυτό έκαναν και κόντρα στον Προμηθέα.

Με τον Νίκο Παππά εκτός λόγω θλάσης, ο Στέφανος Δέδας ήξερε ότι η προσέγγιση της επίθεσής του έπρεπε να είναι ακόμα περισσότερο προσωποκεντρική. Αυτό σήμαινε περισσότερες αρμοδιότητες για τους δύο καλύτερους διαθέσιμους σκόρερ της ΑΕΚ σε αυτό το παιχνίδι, με τον Ανγκόλα (26 πόντοι με 6/8 τρίποντα) και τον Κολόμ (19 πόντοι) να κάνουν την δουλειά τους.

Οι επιλογές των δύο παικτών δεν ήταν πάντα εντός λογικής. Κάποιες προσπάθειές τους ίσως ήταν τραβηγμένες. Σε αυτή την εκδοχή της ΑΕΚ όμως, ακόμα και κάποια τραβηγμένα σουτ των δυο τους ήταν οι καλύτερες δυνατές επιλογές.

Ο ψυχωμένος Μαυροειδής και το "ξεψάρωμα" του Φλιώνη

Σε ένα παιχνίδι που δεν υπήρχε η πολυτέλεια από κανέναν παίκτη να υστερήσει, η ΑΕΚ είδε δύο ακόμα παίκτες να δίνουν το κάτι παραπάνω, ο καθένας με τον δικό του τρόπο: Ο Δημήτρης Μαυροειδής και ο Δημήτρης Φλιώνης.

Ο Μαυροειδής πρόσφερε 6 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 κοψίματα σε 20 λεπτά συμμετοχής. Δεν μοιάζουν πολλά, αλλά σε ματς που μετράει και το πιο μικρό πράγμα είχαν την δική τους σημασία. Στα 36 του χρόνια πλέον, ο Μαυροειδής δεν είναι ο παίκτης που ήταν πριν μερικά χρόνια. Με βάση τον αρχικό σχεδιασμό δεν προβλεπόταν να βρίσκεται 20 λεπτά στο παρκέ σε έναν αγώνα. Βασικά δεν προβλεπόταν να βρίσκεται ούτε 5 λεπτά στο παρκέ. Όπως τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν όμως, έτσι και τώρα, ο αρχηγός της “Ένωσης” έδωσε ό,τι είχε, δίνοντας λύσεις.

Την ίδια στιγμή, ο Δημήτρης Φλιώνης (12 πόντοι - 6 ασίστ) έδειξε ότι πλέον καταλαβαίνει τι ζητάει από αυτόν ο Στέφανος Δέδας. Όντας ένας παίκτης που παραδοσιακά κυρίως οργάνωνε και μετά εκτελούσε, του πήρε χρόνο να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, όπου του ζητάται να είναι πιο επιθετικός. Κόντρα στον Προμηθέα όμως είχε μία ισορροπία ανάμεσα σε εκτέλεση και δημιουργία, σημειώνοντας και το τρίποντο που “κλείδωσε” την νίκη λίγο πριν το τέλος.

Μία ομάδα που αναγκάστηκε να γίνει σκληρή

Η ΑΕΚ ξεκίνησε την σεζόν ούσα φαντεζί και… soft. Κάθε ομάδα που ήθελε να την βγάλει από τον ρυθμό της αρκούσε απλώς να παίξει σκληρά και στην συνέχεια να τρέξει, χτυπώντας στις αδυναμίες της “Ένωσης”. Τον τελευταίο καιρό όμως αυτό έχει αλλάξει.

Τα προβλήματα (σε όλα τα επίπεδα) έχουν συσπειρώσει την ΑΕΚ. Πλέον είναι οι “κιτρινόμαυροι” αυτοί που ρίχνουν το ξύλο, που βουτάνε για μπάλες, που παλεύουν να πάρουν το βέλτιστο σε κάθε κατοχή. Αυτή η αλλαγή ταυτότητας δεν ήρθε σε μία μέρα, ενώ προέκυψε από.. ανάγκη. Η σεζόν είναι δύσκολη. Κανείς δεν ξέρει πώς θα καταλήξει, με τους οιωνούς να εξακολουθούν να είναι εναντίον της ΑΕΚ. Αυτή τη στιγμή ωστόσο η ομάδα δείχνει να βγάζει κάτι το οποίος της έλειπε στην αρχή: Χαρακτήρα.

24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ