EUROLEAGUE

Haters gonna hate, Ρούντι

Haters gonna hate, Ρούντι

Φαντάζεστε τον Ρούντι Φερνάντεθ ως ποδοσφαιριστή σε κάποια ομάδα της Μαγιόρκα; Μάλλον όχι! Ας όψεται η αδελφή του, Μάρτα, που έπεισε τον σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης να ασχοληθεί με το μπάσκετ...

Ο Ρούντι Φερνάντεθ οφείλει το "ευ ζην" στη Ρεάλ Μαδρίτης και το μπασκετικό "ζην" στην αδελφή του, Μάρτα. Τον άνθρωπο που τον έκανε να ασχοληθεί με το μπάσκετ, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να εξελιχθεί σε έναν εκ των κορυφαίων της γενιάς του.

Οι haters του Ρούντι έχουν βρει πολλές αφορμές να τον κατηγορούν. Πέρσι είδε τον εαυτό του στο εξώφυλλο του γαλλικού περιοδικού ''BasketHebdo'' με τη λεζάντα '' Ρούντι Φερνάντεθ, ο πιο μισητός παίκτης στην Ευρώπη!'' να τον συνοδεύει. Όχι ακριβώς τίτλος τιμής, έτσι; Μια από τα ίδια και στις ΗΠΑ, όταν ακόμη αγωνιζόταν στους Blazers. Αφορμή υπήρξε μια συνέντευξή του σε ισπανική εφημερίδα στην οποία δήλωνε σοκαρισμένος από τις ερωτήσεις που δέχτηκε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού! '' Δεν είναι όλος ο κόσμος γεννημένος από γονείς επαγγελματίες μπασκετμπολίστες!'' έγραψε αμερικάνικο δίκτυο για τον Ρούντι όταν έγινε γνωστή η απορία του για τις ερωτήσεις περί οικονομικών συναλλαγών με μέλη της οικογένειάς του!

Haters gonna hate, Ρούντι

Ο Ροδόλφο Φερνάντεθ είχε παίξει επαγγελματικό μπάσκετ στην Χουβεντούτ Μπανταλόνα όπως και η μητέρα του σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, Μάιτε. Κι όμως, ο Ρούντι ξεκίνησε να ασχολείται με το μπέιζμπολ και, εν συνεχεία, με το ποδόσφαιρο. Μάλιστα γράφτηκε στις ακαδημίες της San José Obrero, ομάδας της γειτονιάς του στη Μαγιόρκα! Σε ηλικία εννιά ετών έπρεπε να διαλέξει. ''Ευχαριστώ και δοξάζω τον Θεό που έκανα αυτή την επιλογή'' θα παραδεχτεί αρκετά χρόνια αργότερα, εξηγώντας πως ο λόγος που ξεκίνησε να ασχολείται με το μπάσκετ ήταν η κατά τέσσερα χρόνια μεγαλύτερη αδελφή του, Μάρτα Φερνάντεθ! ''Τα πρώτα μου βήματα ήταν στο παρκέ, όταν έτρεχα να πιάσω την μπάλα που μου πετούσε η αδελφή μου. Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα''. Μάλιστα η περσινή χρονιά ήταν ιστορικής σημασίας, αφού τα δυο αδέλφια κατέκτησαν τα κύπελλα στην Ισπανία! Ο Ρούντι το Copa del Rey με τη Ρεάλ Μαδρίτης και η Μάρτα το Copa de la Reina, με τη Rivas Ecópolis! ''Τα Κύπελλα στην Ισπανία το 2014 είναι υπόθεση Fernández'' σχολίασε περήφανος o σταρ της "βασίλισσας".

Haters gonna hate, Ρούντι

Στα 29 του χρόνια, ο Ισπανός γκαρντ-φόργουορντ αναδείχθηκε MVP της έκτης αγωνιστικής στο ΤΟP-16 . Η εμφατική νίκη της Ρεάλ επί της Μπαρτσελόνα είχε... ονοματεπώνυμο, με τον Ρούντι Φερνάντεθ να είναι ο ηγέτης της και να αναδεικνύεται πολυτιμότερος παίκτης. Ήταν ασταμάτητος, δείχνοντας από το ξεκίνημα μια διάθεση... να κάνει τη διαφορά: Τελείωσε το ματς με 22π. (6/7 διπ.), 9 ριμπ., 5 ασίστ και 3 κλεψίματα, συγκεντρώνοντας 38 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Ήταν οι περισσότεροι όλων. Παρεμπιπτόντως, ήταν και ρεκόρ καριέρας για τον Ισπανό.

Ο Ρούντι Φερνάντεθ θεωρείται εκ των κορυφαίων Ευρωπαίων περιφερειακών μαζί με τον Βασίλη Σπανούλη, τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Το ερώτημα, πάντως, είναι γιατί βγάζει το... ψωμί του στα μέρη μας από το 2012 και δεν βρίσκεται στο ΝΒΑ, στο οποίο έκανε μερικές πολύ καλές σεζόν (Blazers 2008-11, Nuggets 2011-12). Κι όμως, ο ίδιος απαντάει με ειλικρίνεια " επειδή στην Ευρώπη είμαι καλύτερος παίκτης". Τι είχε δηλώσει επακριβώς στο ESPN; " Μπορώ να κάνω περισσότερα πράγματα, λίγο απ' όλα, σε σχέση με την θητεία μου στο ΝΒΑ. Ξέρω ότι αυτή η λίγκα είναι μια μεγάλη επιχείρηση. Κάθε φορά που υπογράφεις ένα συμβόλαιο, ξέρεις ότι μπορεί να γίνεις trade σε μια άλλη ομάδα" υποστήριξε ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης και πρόσθεσε: " Οι Blazers μου έδωσαν την ευκαιρία να αγωνιστώ στην καλύτερη λίγκα του κόσμου. Η κοινότητα με βοήθησε να προσαρμοστώ. Η πρώτη χρονιά ήταν δύσκολη, όμως το μπάσκετ είναι μπάσκετ. Ο Ναβάρο είναι κυρίαρχος στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, επέστρεψε στην Ισπανία όπως κι εγώ και είναι πιθανότατα ένας από τους κορυφαίους σούτινγκ γκαρντ σε όλο τον κόσμο".

Haters gonna hate, Ρούντι

Πάντως δεν τα πήγε κι άσχημα στα παρκέ των γηπέδων του ΝΒΑ. Σε τρεις σεζόν και σε σύνολο 249 αγώνων, μέτρησε 9.1 πόντους με 40% στα συνολικά σουτ, 36% στα τρίποντα και 84% στις βολές, μαζί με 2.4 ριμπάουντ, 2.2 ασίστ, ένα κλέψιμο και μόλις ένα λάθος ανά 24 λεπτά συμμετοχής με τις φανέλες των Blazers και των Nuggets.

Ο ήρωας της ιστορίας μας έχει φανατικούς εχθρούς. Παντού! Στο ΝΒΑ εξαιτίας του flopping, για το οποίο έχει κατηγορηθεί όσο λίγοι. Στην Ευρώπη για τον ίδιο λόγο. Στη Λιθουανία, καθώς δεν έχει ξεχαστεί το επεισόδιο -και οι γροθιές- με τους - οπαδούς της Ζαλγκίρις . Στην Ελλάδα, επειδή η εθνική ομάδα της Ισπανίας έχει βρεθεί πολλές φορές στο δρόμο της δικής μας "επίσημης αγαπημένης". Ο ίδιος έχει κερδίσει τίτλους σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, εκτός από την Euroleague. Έφτασε στον Τελικό του Final Four στο Λονδίνο, έκανε τρομερό ξεκίνημα, αλλά έπεσε πάνω στον Ολυμπιακό του Γιώργου Μπαρτζώκα. Έφτασε και πέρσι στον τελικό με την υπερηχητική Ρεάλ όμως η Μακάμπι του Ντέιβιντ Μπλατ και του Ταϊρίς Ράις πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό και σήκωσε την κούπα στο Mediolanum Forum. Φέτος μένει να αποδειχθεί αν θα τριτώσει το... κακό η αν η Ρεάλ Μαδρίτης θα κατακτήσει τον τίτλο έπειτα από 20 ολόκληρα χρόνια. Με τον Ρούντι στις τάξεις της.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ