NBA

Hall of Fame: Η κλάση του 2021 πέρασε στην ιστορία, αποθέωση για Κούκοτς, Πιρς, Γουέμπερ, Μπος και Ράσελ

Ο Κρις Μπος στην τελετή του Hall of Fame
Ο Κρις Μπος στην τελετή του Hall of Fame Ⓒ 2021 JESSICA HILL/ ASSOCIATED PRESS

Η κλάση του 2021 του Hall of Fame εισήλθε πλέον και επίσημα στο "Μουσείο του μπάσκετ" στην Ιντιανάπολις. Συγκίνηση και αποθέωση για τους Τόνι Κούκοτς, Κρις Γουέμπερ, Κρις Μπος και Μπιλ Ράσελ. Ο Μπαράκ Ομπάμα αποθέωσε τον τελευταίο.

Κρις Γουέμπερ Τόνι Κούκοτς, Κρις Μπος, Πολ Πιρς, Μπεν Γουάλας, Μπομπ Ντάντριτζ, Ρικ Έιντελμαν, Μπιλ Ράσελ, Τζέι Ράιτ, Γιολάντα Γκρίφιθ, Λόρεν Τζάκσον, Περκ Μονρό, Κλάρενς Τζένκινς, Βαλ Άκερμαν, Κότον Φίτζιμονς, Χάουαρντ Γκράφινκελ. Τα 16 μέλη της κλάσης του 2021 του Hall of Fame πέρασαν και επίσημα στην ιστορία.

Η στιγμή που έχτισαν αυτοί οι 16 άνθρωποι σε όλη την πορεία τους ανταμείφθηκε, σε μία συγκινητική τελετή, με τον κάθε ένα να έχει να πει κάτι όμορφο για την πορεία του προς το Hall of Fame.

Ο Τόνι Κούκοτς ευχαρίστησε τον Μάικλ Τζόρνταν και τον Σκότι Πίπεν "που μου κλώτησαν τον κ...λο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992 και με έκαναν να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά".

Ο Πολ Πιρς ζήτησε συγγνώμη από την μητέρα του που έκαψε το σπίτι τους στα 7 του χρόνια και ευχαρίστησε τις 9 ομάδες που τον προσπέρασαν στο ΝΒΑ Draft 1998 με αποτέλεσμα να πέσει στο Νο10 και τους Σέλτικς επειδή "μου έδωσαν έξτρα κίνητρο. Είμαι ευγνώμων που πήγα στους Σέλτικς".

Ο σπουδαίος Μπιλ Ράσελ, ο οποίος είχε μπει στο HOF ως παίκτης το 1975 και μπήκε τώρα ως προπονητής - μόλις ο 5ος άνθρωπος που κατάφερε κάτι τέτοιο - είδε τον άλλοτε Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, να μιλάει για αυτόν και να αναφέρει ότι "ίσως περισσότερο από κάθε άλλον ξέρει τι χρειάζεται για να νικήσεις και να ηγηθείς. Όσο ψηλός και να ήταν, η ιστορία του είναι ακόμα ψηλότερη".

Ο Κρις Γουέμπερ δάκρυσε όταν ευχαρίστησε τους γονείς του στο ξεκίνημα της ομιλίας του, επειδή η μητέρα του έκανε δύο δουλειές για να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα σε ένα σπίτι με 5 παιδιά, πριν αποθεώσει την πόλη του Ντιτρόιτ.

Ο Κρις Μπος είδε τους ΛεΜπρόν Τζέιμς και Ντουέιν Γουέιντ να βρίσκονται στον χώρο για να τον τιμήσουν, αναφέρθηκε στον Κόμπι Μπράιαντ που "αποτέλεσε έμπνευση για την γενιά μου" και θυμήθηκε τον Πατ Ράιλι και ένα δακτυλίδι πρωταθλητή που του έδωσε ο Πρόεδρος των Χιτ μέχρι να κατακτήσει ένα με το Μαϊάμι. Ένα δακτυλίδι που του το επέστρεψε στην τελετή, αφού με το Μαϊάμι κατέκτησε δύο πρωταθλήματα.

Ο Μπεν Γουάλας (ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που μπήκε στο Hall of Fame αν και δεν έγινε ντραφτ) από την πλευρά του συγκίνησε με τα δάκρυά του και την ατάκα του ότι "το μπάσκετ δεν ήταν η ζωή μου. Το μπάσκετ απλώς ήταν μέσα στην ζωή μου. Πήρα το μπάσκετ και δημιούργησα έναν δρόμο για αυτούς που με βοήθησαν. Πήρα και έδωσα πολλά, άνοιξα τον δρόμο".

TAGS NBA ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ