NBA

Κούκοτς στην ομιλία του στο HOF: "Ευχαριστώ τους Τζόρνταν και Πίπεν που μου κλώτησαν τον κ...λο στους Ολυμπιακούς του '92"

Ο Τόνι Κούκοτς κατά την διάρκεια της ομιλίας του για την είσοδό του στο Hall of Fame
Ο Τόνι Κούκοτς κατά την διάρκεια της ομιλίας του για την είσοδό του στο Hall of Fame Ⓒ 2021 JESSICA HILL/ ASSOCIATED PRESS

Ο Τόνι Κούκοτς πρόσφερε μία από τις πιο όμορφες στιγμές της κλάσης του 2021 του Hal of Fame, αφού κατά την διάρκεια της ομιλίας του ευχαρίστησε τον Μάικλ Τζόρνταν και τον Σκότι Πίπεν για το... μπούλινγκ που του είχαν κάνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992.

Ο Τόνι Κούκοτς ήταν από τα πιο επιφανή μέλη της κλάσης του 2021 του Hall of Fame, η οποία μπήκε στο Μουσείο του μπάσκετ τα χαράματα της Κυριακής (12/9) ώρα Ελλάδος. Και φρόντισε να προσφέρει μία από τις πιο όμορφες στιγμές της βραδιάς.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο σπουδαίος Κροάτης αρχικά συγκίνησε όταν θυμήθηκε την εποχή που ήταν μαθητής και κατά την διάρκεια ενός τεστ ο πατέρας του ανέβαινε στην ταράτσα του σπιτιού τους και του φώναζε το σκορ ενός αγώνα ποδοσφαίρου. Ήταν λίγο πριν το τέλος της ομιλίας του όμως που προκάλεσε γέλιο, όταν έδειξε τον Μάικλ Τζόρνταν - τον οποίο επέλεξε να τον βάλει στο Hall of Fame - και είπε:

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω αυτόν τον κύριο. Τον Μάικλ Τζόρνταν, αλλά και τον Σκότι Πίπεν, που μου κλώτησαν τον κ...λο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης και μου έδωσαν κίνητρο προκειμένου να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά και να γίνω σημαντικό μέλος των Σικάγο Μπουλς".

Η αναφορά του Κούκοτς βέβαια δεν ήταν τυχαία. Και αυτό γιατι είναι γνωστή η ιστορία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης του 1992, πριν ακόμα πάει στο ΝΒΑ. Τότε, στην φάση των ομίλων, η Κροατία αντιμετώπισε την "Dream Team", με τον Πίπεν και τον Τζόρνταν να τον διαλύουν, κυρίως για να τιμωρήσουν τον τότε τζένεραλ μάνατζερ των Μπουλς, Τζέρι Κράουζε, ο οποίος ήθελε να δώσει... Γη και Ύδωρ στον Κροάτη, αλλά δεν έδινε νέο συμβόλαιο στον Πίπεν. Αργότερα βέβαια τα πράγματα άλλαξαν, με τον Κούκοτς να έχει καλύτερη παρουσία στον τελικό και τελικά να γίνεται μέλος των Μπουλς και να είναι από τα σημαντικότερα μέλη τους όταν οι "Ταύροι" κατέκτησαν 3 σερί πρωταθλήματα (1996, 1997 και 1998).

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Τόνι Κούκοτς:

TAGS NBA ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ