NBA

Ασυγκράτητος ο Πολ Πιρς: "Συγγνώμη μαμά που έκαψα το σπίτι όταν ήμουν 7, ευτυχώς μπήκα στο ΝΒΑ και σου αγόρασα άλλο"

Ο Πολ Πιρς κατά την διάρκεια της ομιλίας του για την είσοδό του στο HOF
Ο Πολ Πιρς κατά την διάρκεια της ομιλίας του για την είσοδό του στο HOF Ⓒ 2021 JESSICA HILL/ ASSOCIATED PRESS

Ο Πολ Πιρς έκλεψε την παράσταση στην ομιλία του για την είσοδό του στο Hall of Fame ως μέλος της κλάσης του 2021, αφού ζήτησε συγγνώμη από την μητέρα του επειδή έκαψε το σπίτι τους όταν ήταν 7 χρονών, προσθέτοντας πως όταν μπήκε στο ΝΒΑ της αγόρασε ένα άλλο.

Η κλάση του 2021 πέρασε στην ιστορία μπαίνοντας στο Hall of Fame, με τον Πολ Πιρς να είναι από τα πλέον επιφανή μέλη της. Απολύτως λογικά, η ομιλία του θα έκανε εντύπωση. Σίγουρα βέβαια κανείς δεν περίμενε τι θα ακολουθούσε.

Ο παλαίμαχος ΝΒΑερ αρχικά δήλωσε ότι "ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν σκεφτόμουν ότι θα γίνω Hall of Famer. Το αρχικό μου όνειρο ήταν απλώς να μπω στο ΝΒΑ". Και όταν άρχισε τις ευχαριστίες, ξεκινώντας από την μητέρα του, είπε την ατάκα της βραδιάς, μιλώντας για τότε που έκαψε το σπίτι που έμενε στα 7 του χρόνια. Συγκεκριμένα, ο Πιρς είπε απευθυνόμενος στην μητέρα του:

"Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη που έκαψα το σπίτι μας όταν ήμουν 7 ετών. Δεν θυμάμαι ποτέ να απολογούμαι για αυτό. Υποθέτω ότι ο Θεός ήξερε ότι με κάποιο τρόπο έπρεπε να σου ανταποδώσω αυτό που έκανα, οπότε μπήκε στο ΝΒΑ και σου πήρα καινούριο σπίτι.

Είναι αληθινή ιστορία. Έπαιζα με σπίρτα και ξαφνικά ήμουν μπροστά στο σπίτι. Όλα τα παιδιά στην γειτονιά με έλεγαν εμπρηστή. Δεν ήξερα όμως τι σήμαινε αυτό, ήμουν μόνο 7 ετών".

Αφού ευχαρίστησε κι άλλους ανθρώπους, στην συνέχεια αναφέρθηκε στο περίφημο ΝΒΑ Draft 1998, όπου κατέληξε στο Νο10 και τους Σέλτικς σε μία στιγμή που είχε αιφνιδιάσει πολύ κόσμο, ευχαριστώντας όσες ομάδες τον απέρριψαν τότε: "Όταν έφυγα από το Κολέγιο ως μέλος της καλύτερης πεντάδας, πίστευα ότι θα βρεθώ στο Νο2. Ευχαριστώ λοιπόν τους Κλίπερς, τους Γκρίζλις, τους Νάγκετς, τους Ράπτορς, τους Γουόριορς, τους Μάβερικς, τους Κινγκς, τους Σίξερς και τους Μπακς, τις 9 ομάδες που με προσπέρασαν. Ευχαριστώ. Το εκτιμώ αυτό, γιατί μου δώσατε φωτιά.

Ακόμα και τώρα δεν ξέρω γιατί έπεσα στο Νο10, αλλά όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Είμαι ευγνώμων που πήγα στους Σέλτικς. Ειλικρινά πίστευα ότι θα με κάνουν ανταλλαγή οι Σέλτικς. Περάσαμε δύσκολα. Μας πήρε 10 χρόνια για να φέρουμε τον Κέβιν Γκαρνέτ στην ομάδα. Το είχα πει ότι αν βρεθούμε στην ίδια ομάδα θα πάρουμε το πρωτάθλημα".

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Πιρς:

TAGS NBA ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ