EUROLEAGUE

Γουίλιαμς: ''Καλή τύχη Παρτίζαν!''

Γουίλιαμς: ''Καλή τύχη Παρτίζαν!''

Η Γαλατάσαραϊ κρατάει την τύχη στα χέρια της όσον αφορά την πρόκριση στα playoffs ωστόσο ο Μάρκους Γουίλιαμς ποντάρει στην περηφάνια της Παρτίζαν και ελπίζει ότι στο τέλος θα πανηγυρίσει η Λοκομοτίβ!

Το TOP-16 ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα και το μόνο που απομένει ώστε να σχηματιστεί πλήρης εικόνα ενόψει playoffs είναι η τελική κατάταξη στους δυο ομίλους και το ποια εκ των Γαλατά και Λοκομοτίβ θα εξασφαλίσει το τελευταίο ''εισιτήριο''.

Οι Ρώσοι του Ευγκένι Πασούτιν υποδέχονται την Μπάγερν ενώ η Γαλατάσαραϊ φιλοξενεί την Παρτίζαν. Σε περίπτωση νίκης και των δυο ομάδων προκρίνεται η Γαλατά εκτός αν η Κουμπάν κερδίσει με 23 περισσότερους πόντους τους Βαυαρούς απ' όσους θα κερδίσουν οι Τούρκοι την Παρτίζαν.Έτσι, λοιπόν, η ''Λόκο'' θέλει μόνο νίκη επί της Μπάγερν και, συγχρόνως, τα ευχάριστα από την Πόλη και τους Σέρβους της Παρτίζαν!

Ο Μάρκους Γουίλιαμς ενημέρωσε το blog του στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, ξεκαθάρισε πως η Λοκομοτίβ πρέπει να κάνει το χρέος της και εξήγησε πως ποντάρει στην περηφάνια της Παρτίζαν!

''Γεια σας, φαν της Euroleague! Είμαι ο Μάρκους Γουίλιαμς της Λοκομοτίβ Κουμπάν. Η ομάδα μου προέρχεται από τη βαριά, εκτός έδρας ήττα από τη Ρεάλ όμως έχουμε ακόμα πιθανότητες πρόκρισης στα playoffs. Δεν μπορείς να αφήσεις μια ομάδα όπως η Ρεάλ να επιβάλει τον ρυθμό της! Οι αντίπαλοί μας βρήκαν ελεύθερα σουτ από την αρχή του αγώνα και ξέφυγαν στο σκορ. Ήταν δύσκολο για εμάς να επιστρέψουμε. Ένιωσαν αυτοπεποίθηση, έπαιξαν σκληρή άμυνα και πέτυχαν εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό. Η Ρεάλ είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, ίσως μια από τις δυο ή τρεις πιο δυνατές ομάδες της σεζόν και διαθέτει καλούς παίκτες, από τον πρώτο ως τον δωδέκατο! Αυτό που μου αρέσει πιο πολύ στη Ρεάλ είναι ότι πρόκειται για μια ομάδα που θα εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία. Οι παίκτες της σουτάρουν αμέσως όταν είναι ελεύθεροι. Μπορούν, όμως, να ευστοχήσουν και σε δύσκολα σουτ.

Πρέπει να κερδίσουμε την Μπάγερν, την Πέμπτη ώστε να κρατήσουμε ζωντανές τις ελπίδες μας για τα playoffs. Αν χάσουμε, μένουμε εκτός. Ακόμα όμως κι αν κερδίσουμε, υπάρχει περίπτωση να μείνουμε εκτός συνέχειας αν η Γαλατάσαραϊ κερδίσει την Παρτίζαν. Πρέπει να έχουμε την προσοχή μας στο δικό μας παιχνίδι. Είναι το μόνο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε. Αντιμετωπίζουμε μια πολύ δυνατή ομάδα όπως η Μπάγερν. Για μένα, πρόκειται για μια ομάδα επιπέδου playoffs. Πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας και να παλέψουμε για τη νίκη, είτε με έναν, είτε με 20 πόντους. Δεν πρέπει να ανησυχούμε για τον αγώνα της Γαλατάσαραϊ. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να κάνουμε το χρέος μας. Αν κερδίσουμε και η Γαλατάσαραϊ χάσει, τότε είμαστε ΟΚ. Αν κερδίσει η Γαλατά όμως κερδίσουμε κι εμείς με αρκετούς πόντους, τότε τα πράγματα θα είναι τέλεια.

Γουίλιαμς: ''Καλή τύχη Παρτίζαν!''

Ο Μάρκους Γουίλιαμς ελπίζει σε νίκη της Παρτίζαν επί της Γαλατάσαραϊ

Παίζουμε πριν από τη Γαλατάσαραϊ επομένως αν κερδίσουμε, θα τους μεταφέρουμε την πίεση. Την περασμένη εβδομάδα η Γαλατά έπαιξε κόντρα στην ΤΣΣΚΑ κι εμείς απέναντι στη Ρεάλ. Νομίζω πως η Ρεάλ είναι περισσότερο ομάδα run-and-gun, επομένως ήταν δύσκολο για εμάς να κρατήσουμε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Από την άλλη πλευρά, η Γαλατάσαραϊ έμεινε κοντά στο σκορ κι έχασε μόλις για έναν πόντο. Νομίζω όμως πως η Παρτίζαν μπορεί να κερδίσει την Γαλατά στην Κωνσταντινούπολη. Πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα, με έναν νεαρό σταρ, τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς. Παίζει καλά μέσα στη χρονιά, παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισε πολλά προβλήματα τραυματισμών. Πιστεύω ότι η Παρτίζαν θα παλέψει το παιχνίδι με τη Γαλατάσαραϊ. Είναι μια περήφανη ομάδα και μολονότι δεν έχει ελπίδες πρόκρισης, θα παλέψει και θα διεκδικήσει τη νίκη. Για να δούμε!

Προσωπικά, αγωνίζομαι στο TOP-16 για δεύτερη φορά και η σεζόν είναι παρόμοια με όσα έζησα στη Μάλαγα. Και στις δυο περιπτώσεις, προκριθήκαμε στο TOP-16 και είχαμε ελπίδες πρόκρισης στα playoffs. Έχασα αυτή την ευκαιρία την περσινή σεζόν με την Ουνικάχα όμως μπορώ να τα καταφέρω φέτος με την Λοκομοτίβ Κουμπάν. Πετύχαμε κάποιες σπουδαίες νίκες, όπως πέρσι με τη Μάλαγα. Όπως ανέφερα και στο προηγούμενο blog μου, μου αρέσει πολύ το ότι το TOP-16 έχει πλέον 14 αγώνες. Η εμπειρία του να ταξιδεύεις σε διαφορετικές πόλεις και να παίζεις απέναντι σε πολύ καλές ομάδες είναι σπουδαία. Μου αρέσει ο τρόπος της δομής του. Οι καλύτεροι παίζουν με τους καλύτερους!

Θέλω να ευχηθώ καλύ τύχη στις ομάδες για τους τελευταίους τους αγώνες στο TOP-16 και ειδικά στην Παρτίζαν! Εμείς ως Λοκομοτίβ πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας, να κερδίσουμε το παιχνίδι μας και ελπίζουμε να κάνει το ίδιο και η Παρτίζαν στην Κωνσταντινούπολη ώστε να μας βοηθήσει να προκριθούμε. Θα δούμε!''

TAGS EUROLEAGUE ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ