NBA FINALS

Ο Κρις Πολ έβλεπε ποδόσφαιρο και χόκεϊ και όχι μπάσκετ πριν από τους τελικούς του ΝΒΑ

Ο Κρις Πολ με την φανέλα των Σανς
Ο Κρις Πολ με την φανέλα των Σανς 2021 ROSS D. FRANKLIN/ ASSOCIATED PRESS

Ο Κρις Πολ ήταν εκπληκτικός στο πρώτο ματς των NBA Finals κόντρα στους Μπακς και οδήγησε την ομάδα του Φοίνιξ στο 1-0 στη σειρά. Μάλιστα ο Πολ έπρεπε να περιμένει 16 χρόνια για να βρεθεί σε τελικούς του ΝΒΑ, με τον προπονητή του Μόντι Γουίλιαμς να τον αποθεώνει.

Δεκαέξι ολόκληρα χρόνια χρειάστηκε να περιμένει ο Κρις Πολ για να κάνει την πρώτη του εμφάνιση στα NBA Finals. Μία αναμονή που άξιζε τον κόπο καθώς ο Πολ ήταν από τους κορυφαίους για την ομάδα του Φοίνιξ στο πρώτο ματς απέναντι στους Μπακς.

Όπως αναφέρει μάλιστα το ESPN, ο Κρις Πολ δεν παρακολούθησε καθόλου μπάσκετ στο διάστημα ανάμεσα στους τελικούς της Δύσης με τους Κλίπερς και τα NBA Finals, αλλά παρέμεινε συγκεντρωμένος και εστίασε καθαρά στην προετοιμασία του για τους τελικούς. "Έβλεπα παιχνίδια ποδοσφαίρου", είπε χαρακτηριστικά ο Πολ μετά τον πρώτο τελικό απέναντι στους Μπακς. "Είδα και ένα ματς χόκεϊ χθες το βράδυ και εντυπωσιάστηκα με το πως πάσαραν την μπάλα".

Η επίδοση του σταρ των Σανς στο πρώτο ματς ήταν κάτι που έκανε τον προπονητή των "ήλιων", Μόντι Γουίλιαμς όχι μόνο να του "βγάλει το καπέλο" αλλά και να του ανοίξει το γήπεδο για να οδηγήσει την ομάδα.

"Όταν πηγαίνει έτσι, θες απλά να του δώσεις χώρο στο γήπεδο και να τον αφήσεις να ηγηθεί. Θεωρώ ότι έκανε τις σωστές επιλογές στο παιχνίδι. Έβαζε τα σουτ και όταν είναι σε αυτή την κατάσταση απλά κερδίζουμε και εμείς από αυτό", είπε ο προπονητής των Σανς ενώ και ο κόουτς των Μπακς παραδέχτηκε την ανωτερότητα του Κρις Πολ.

Ο Πολ ολοκλήρωσε το ματς με 32 πόντους έχοντας 8/12 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 4/4 βολές, 4 ριμπάουντ και 9 ασίστ δίνοντας έτσι το προβάδισμα στην ομάδα του Φοίνιξ με 1-0 στους τελικούς του ΝΒΑ.

TAGS NBA FINALS NBA ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ