NBA

Γουεμπανιαμά: "Δεν αισθάνομαι καμία πίεση, ξέρω τι θέλω και δεν θα χάσω ποτέ τον δρόμο μου"

Victor Wembanyama, player from the Metropolitans 92 during a game against the Elan Bearnais, in Levallois Perret, near Paris, Tuesday, Sept.27, 2022. (AP Photo/Lewis Joly)
Victor Wembanyama, player from the Metropolitans 92 during a game against the Elan Bearnais, in Levallois Perret, near Paris, Tuesday, Sept.27, 2022. (AP Photo/Lewis Joly) © 2022 LEWIS JOLY / AP IMAGES

Ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά ρωτήθηκε για το αν αισθάνεται πίεση λόγω όλης αυτής της προβολής που έχει και ξεκαθάρισε ότι δεν αισθάνεται κανένα βάρος, αφού είναι απολύτως συγκεντρωμένος στον στόχο του.

Ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά έχει στραμμένους πάνω του όλους τους προβολείς εδώ και έναν χρόνο. Βλέπει κόσμο να κάνει κούρεμα το... πρόσωπό του, δεκάδες ανθρώπους να του ζητούν ένα αυτόγραφο. Η πίεση είναι τεράστια. Ο ίδιος ωστόσο δεν το βλέπει έτσι.

Το ξεκάθαρο φαβορί για το Νο1 του NBA Draft 2023 φιλοξενήθηκε στο podcast του Τζέι Τζέι Ρέντικ και σε ερώτηση για το πώς διαχειρίζεται όλη αυτή την προβολή και την πίεση έδειξε ότι δεν επηρεάζεται. "Δεν αισθάνομαι καμία πίεση στους ώμους μου και ο λόγος είναι ότι προσπαθώ να ζήσω ελεύθερα, ως ελεύθερος άνθρωπος, όλη την ώρα" δήλωσε αρχικά ο Γάλλος φόργουορντ/σέντερ, για να προσθέσει:

"Ο τρόπος που παίζω το δείχνει αυτό. Ο τρόπος που παίζω είναι το πώς συμπεριφέρομαι στην ζωή μου. Αυτός είμαι. Προσπαθώ να δείξω την προσωπικότητά μου και να είμαι ο εαυτός μου".

Ο Γάλλος κλήθηκε να απαντήσει για το πώς αισθάνεται που πολύς κόσμος τον έχει βάλει ήδη στην ίδια συζήτηση ακόμα και με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, ωστόσο έδειξε πάλι ωριμότητα στην απάντησή του: "Δεν αισθάνομαι πίεση. Δεν είναι ανταμοιβή το να λέει κάποιος κάτι τέτοιο για εμένα. Ξέρω ότι πολλά παιδιά έχουν χάσει τον δρόμο τους, αλλά δεν θα συμβεί το ίδιο και σε μένα.

Ξέρω ότι αντιλαμβάνομαι διαφορετικά την πραγματικότητα και ότι δεν θα κάνω βλακείες. Ξέρω τι θέλω. Με οδηγεί η καρδιά μου και τίποτα δεν θα με βγάλει από τον δρόμο μου. Κάνω ό,τι μπορώ ώστε να αξίζω ό,τι πάρω.

Πιστεύω ότι έχουν υπάρξει παίκτες με πολύ ταλέντο που το μυαλό τους δεν ήταν τόσο καλό όσο το σώμα τους. Εγώ όμως σκέφτομαι πιο μακριά. Σκέφτομαι ότι απλώς είναι η ζωή και τι θα πετύχω σε αυτό το σύμπαν. Όποτε χρειάζομαι κίνητρο, ενέργεια ή νιώθω κουρασμένος και θέλω να παλέψω, πάντα θυμάμαι ότι είμαι ελεύθερος να κάνω ό,τι θέλω".

TAGS NBA ΗΠΑ ΒΙΚΤΟΡ ΓΟΥΕΜΠΑΝΙΑΜΑ ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ