ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Γκριμάου: "Θα βοηθήσουμε τον Ρούμπιο κι εκείνος εμάς, δεν έχουμε μιλήσει για μεταγραφή"

Γκριμάου: "Θα βοηθήσουμε τον Ρούμπιο κι εκείνος εμάς, δεν έχουμε μιλήσει για μεταγραφή"
ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ / INTIME SPORTS

Ο Ρότζερ Γκριμάου μίλησε πριν την αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με τη Βίρτους Μπολόνια (31/1, 21.30), ενώ αναφέρθηκε και στην ενσωμάτωση του Ρίκι Ρούμπιο στις προπονήσεις των Καταλανών.

Ο Ρίκι Ρούμπιο προπονήθηκε για πρώτη φορά με την Μπαρτσελόνα, λίγους μήνες μετά τη γνωστοποιήση της απόφασής του να απέχει από τη δράση για λόγους ψυχικής υγείας.

Ο προπονητής των Καταλανών, Ρότζερ Γκριμάου, αναφέρθηκε στην επιστροφή του Ισπανού γκαρντ στους "μπλαουγκράνα", στο πλαίσιο των δηλώσεων της αναμέτρησης της Μπαρτσελόνα κόντρα στη Βίρτους Μπολόνια (31/1, 21.30) για την 24η αγωνιστική της EuroLeague. Ο Ισπανός τεχνικός ανέδειξε την σημασία της παρουσίας του Ρούμπιο στην ομάδα και σημείωσε ότι βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από την επιστροφή του Ρούμπιο: "Χαίρομαι που βλέπω τον Ρίκι στο παρκέ. Είναι μια ξεχωριστή είδηση και για τον ίδιο και για τη διαδικασία αποθεραπείας του. Ίσως πιο σημαντική για την αποθεραπεία του. Είμαι χαρούμενος για το Ρίκι, για το γκρουπ και για το σύλλογο γενικότερα. Χαιρόμαστε που μας επέλεξε. Όλοι θα βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Εμείς εκείνον και εκείνος εμάς".

Για το τι αναμένεται να προσφέρει στην ομάδα πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι: "Οι καλοί παίκτες πάντα προσφέρουν περισσότερα. Σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Επιπλέον, είναι εξαιρετικός άνθρωπος. Είμαστε ήδη σε μια κανονικότητα. Σήμερα ήταν η πρώτη μέρα μαζί μας και ήταν σαν να ήμασταν μαζί για πολύ καιρό. Ο Ρίκι απλώς προπονείται, τίποτα πέρα από αυτό. Δεν έχουμε μιλήσει για την πιθανότητα μιας μεταγραφής στην ομάδα. Σωματικά είναι καλά και σε φόρμα"

Στη συνέχεια μίλησε και ο Νίκολας Λαπροβίτολα για τον Ρίκι Ρούμπιο, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την επιστροφή του Ισπανού γκαρντ στην Μπαρτσελόνα:

Για το αγωνιστικό επίπεδο του Ρούμπιο: "Τον έχω δει να τα πάει πολύ καλά, να διασκεδάζει. Ξέρει τον σύλλογο, ξέρει από πού έρχεται. Γνωρίζουμε επίσης πόσο σημαντικός είναι ο Ρίκι, γνωρίζουμε ποιος είναι. Έχει τους ρυθμούς του και πρέπει να τον στηρίξουμε σε όλα. Ο άνθρωπος είναι πιο σημαντικός από τον παίκτη"

Για το αν έπεισε τον Ρίκι να παίξει επιστρέψει στη Μπαρτσελόνα: "Όχι. Δεν είναι κάτι που πρέπει να εξηγήσω περαιτέρω. Ο Ρίκι είναι αρκετά έξυπνος για να αποφασίζει μόνος του και στο χρόνο που θέλει εκείνος"

Για το τι σημαίνει η παρουσία του Ρούμπιο στις προπονήσεις: "Είναι ένας ακόμα συμπαίκτης. Ξέρουμε ποιος είναι ο Ρίκι, αλλά αγωνιστικά είναι ένας ακόμα παίκτης που μόλις ήρθε για να προπονηθεί μαζί μας. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί, να είμαστε ήρεμοι και να τον αφήνουμε να διαχειρίζεται τους ρυθμούς του".

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ