ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ο Ρούμπιο επιστρέφει στην Μπαρτσελόνα

Ο Ρίκι Ρούμπιο
Ο Ρίκι Ρούμπιο FIBA

Ευχάριστα νέα για τον Ρίκι Ρούμπιο (33 χρονών, 1.88 μέτρα), αφού όπως έγινε γνωστό θα ξεκινήσει να παίρνει μέρος στις προπονήσεις της Μπαρτσελόνα με την προοπτική να επιστρέψει στα παρκέ.

Ο Ρίκι Ρούμπιο (33 χρονών, 1.88 μέτρα) βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην επιστροφή του στα παρκέ, μετά την απόφασή του να απέχει για ένα διάστημα από το μπάσκετ για λόγους ψυχικής υγείας, που έφερε και την απόσυρσή του από το NBA.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω social media - και αργότερα επιβεβαίωσε η Μπαρτσελόνα - ο Ισπανός γκαρντ θα ενταχθεί στις προπονήσεις των Καταλανών, με την προοπτική σε βάθος χρόνου να πατήσει παρκέ σε επίσημο παιχνίδι!

Υπενθυμίζεται ότι οι "μπλαουγκράνα" παρακολουθούσαν την περίπτωση του Ρούμπιο από τότε που ο διεθνής γκαρντ ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το NBA, κάνοντάς του σαφές ότι η πόρτα τους θα είναι πάντα ανοιχτή για αυτόν.

Στο post του στα social media, ο Ρούμπιο ανέφερε:

"Γεια σε όλους,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ήρθε η ώρα για να ξεκινήσω το τελευταίο στάδιο της αποθεραπείας μου. Το σκεφτόμουν τις τελευταίες εβδομάδες και μετά από πολλή σκέψη, βλέπω ότι έχω την επιθυμία και την δύναμη να έχω ξανά μία μπάλα στα χέρια.

Το επόμενο βήμα μου ήταν να ζητήσω από την Μπαρτσελόνα, αν γινόταν, χωρίς δεσμεύσεις και χωρίς να διακόψω τα σχέδια της ομάδας για την σεζόν, να προπονηθώ μαζί της. Εκφράζω εκ των προτέρων την ευγνωμοσύνη μου για την κατανόηση και την στήριξή τους στο θέμα.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι έδειξαν σεβασμό και στήριξη σε αυτή την διαδικασία. Εκτιμώ επίσης τον σεβασμό που έδειξαν στην ιδιωτικότητά μου σε αυτό το ταξίδι".

Ο Ρούμπιο ξεκίνησε την καριέρα του στην Μπαναταλόνα, με την φανέλα της οποίας έκανε ντεμπούτο σε ηλικία 15 ετών, με αποτέλεσμα να θεωρείται ένας παίκτης-φαινόμενο. Στους Καταλανούς έμεινε μέχρι το 2009, όταν και πήρε μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα, την φανέλα της οποίας φόρεσε από το 2009 έως το 2011 κι ενώ είχε ήδη επιλεγεί στο Νο5 του NBA Draft 2009 από τους Γουλβς.

Την απόφαση να πάει στο NBA την πήρε τελικά το καλοκαίρι του 2011 και αγωνίστηκε στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου μέχρι το 2024, φορώντας τις φανέλες των Γουλβς, Τζαζ, Σανς και Καβαλίερς, έχοντας μέσους όρους καριέρας 10.8 πόντους, 4.1 ριμπάουντ, 7.4 ασίστ και 1.8 κλεψίματα μέσο όρο σε 30 λεπτά συμμετοχής.

Τον περασμένο Μάιο κι ενώ όλοι περίμεναν ότι θα ενισχύσει την εθνική Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ανακοίνωσε την προσωρινή απόσυρσή του από τα παρκέ για λόγους ψυχικής υγείας, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο Ισπανός δεν είχε ξεπεράσει ακόμα τον θάνατο της μητέρας του το 2016, καθώς και διάφορα άλλα γεγονότα που συνέβησαν όλο αυτό το διάστημα.

Όλος ο κόσμος τότε στάθηκε στο πλευρό του και του έδωσε χώρο, με τον Ισπανό τελικά να γνωστοποιεί ότι δεν θα αγωνιστεί ξανά στο NBA και να λύνει το συμβόλαιό του με τους Καβαλίερς πριν από μερικές εβδομάδες, μοιάζοντας πλέον έτοιμος σιγά-σιγά να επιστρέψει σε αυτό που αγαπάει.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ