ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γκριγκόνις: "Σταματήσαμε το παιχνίδι του Ολυμπιακού, στα δύο τελευταία λεπτά κάναμε δύο απερίσκεπτα φάουλ"

Γκριγκόνις: "Σταματήσαμε το παιχνίδι του Ολυμπιακού, στα δύο τελευταία λεπτά κάναμε δύο απερίσκεπτα φάουλ"
KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Για τα λάθη και τα φάουλ που στοίχισαν στον Παναθηναϊκό στο φινάλε του Game 1 των τελικών της Basket League κόντρα στον Παναθηναϊκό μίλησε ο Μάριους Γκριγκόνις. Παράλληλα, ο Λιθουανός έκανε κάλεσμα στον κόσμο του τριφυλλιού για το δεύτερο ματς της σειράς.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φτάσει στην πηγή, αλλά δεν ήπιε νερό στον πρώτο τελικό της Basket League κόντρα στον Ολυμπιακό. Μετά το πέρας της αναμέτρησης, ο Μάριους Γκριγκόνις, που έχει ανεβάσει κατά κόρυφα την απόδοσή του το τελευταίο διάστημα, μίλησε στην εκπομπή Τζάμπολ της ΕΡΤ και τόνισε πως οι πράσινοι έχουν βρεθεί πολλάκις σε παρόμοια θέση.

Έχουν δηλαδή πλησιάσει στη νίκη και τελικά έχουν ηττηθεί στις λεπτομέρειες. Παράλληλα, ο Λιθουανός έκανε κάλεσμα στον κόσμο του τριφυλλιού ενόψει του Game 2 στο ΟΑΚΑ (8/6, 21:15, ΕΡΤ3 και LIVE από το SPORT24).

"Η ιστορία όλης της σεζόν. Καλά για 38 λεπτά και... Χάσαμε από μια καλή ομάδα, έπαιξαν καλύτερα στα τελευταία δύο λεπτά. Εμείς φταίμε γι αυτό. Πολλά θετικά στοιχεία. Στο επόμενο παιχνίδι, στο γήπεδό μας, μπορούμε να τα πάμε καλύτερα. Πρέπει να προσαρμοστούμε γιατί θα κάνουν κι αυτοί το ίδιο στο πλάνο που είχαμε. Πρέπει να κάνουμε καλύτερη προσπάθεια.

Ακόμη και στο ξεκίνημα, δεδομένου το πώς ξεκίνησαν, έβαλαν δύσκολα σουτ, εμείς επιστρέψαμε. Είναι εντάξει, θέλουμε να τους κερδίσουμε, να είμαστε κοντά και να τους κάνουμε να νιώσουν την πίεση. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες, αλλά τις σπαταλήσαμε. Τουλάχιστον ακόμη δύο αγώνες, θα έχουμε τις δυνατότητές μας.

Μεγάλο λάθος; Στα δύο τελευταία λεπτά κάναμε δύο απερίσκεπτα φάουλ. Έχασα ένα σουτ, ο Πάρις (Λι) έχασε ένα σουτ. Όμως το πρόβλημα δεν είναι εκεί. Μέχρις εκείνο το σημείο κάναμε τακτικά λάθη, μικρά λάθη. Πρέπει να τα επιλύσουμε, ώστε να μην βάζουμε τους εαυτούς μας σε αυτή τη θέση στα τελευταία δύο λεπτά απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα της EuroLeague.

Νομίζω ότι σταματήσαμε το παιχνίδι τους. Τις backdoor πάσες, τις τολμηρές τους κινήσεις. Παραμένουν όμως μία καλή ομάδα και βρήκαν τον τρόπο (σσ. να επικρατήσουν). Θα δω το παιχνίδι, αλλά νομίζω πως σταματήσαμε την κυκλοφορία της μπάλας, κάναμε καλή δουλειά σε αυτό.

Έχουμε ξαναπαίξει με τον Ολυμπιακό. Είναι μια μάχη. Υπάρχει μία επιθετική ενέργεια. Η ενέργεια είναι η ίδια, είτε πρόκειται για παιχνίδι της κανονικής διάρκειας, είτε για τελικό. Υπάρχει μεγάλη ιστορία ανάμεσα στις δύο αυτές ομάδες και σίγουρα για τους Έλληνες είναι κάτι το ξεχωριστό (σσ. οι τελικοί του πρωταθλήματος. Πρέπει να κερδίσουμε. Είναι οι τελικοί. Υπάρχει απογοήτευση στα αποδυτήρια αυτή τη στιγμή.

Όπως είπα δεν έχει σημασία αν είναι η πρώτη ή η δέκατη φορά. Μιλάμε για τους τελικούς. Προσωπικά έχω αγωνιστεί σε τελικούς σε διάφορες λίγκες. Πρέπει να βγούμε και βγάλουμε ενέργεια στο δεύτερο ματς. Ξέρω ότι οι οπαδοί μας δεν έρχονται στο γήπεδο, αλλά ελπίζω να μας βοηθήσουν αυτή τη φορά. Είναι πιο εύκολο όταν έχει τη στήριξη του κόσμου, ακόμα κι αν δεν αποδίδεις τόσο καλά. Είναι εύκολο να σε στηρίζουν όταν όλα είναι καλά. Πραγματικά πιστεύω ότι θα έρθουν και θα μας βοηθήσουν, γιατί χρειαζόμαστε κάθε δυνατή βοήθεια.

Δεν θέλω να βάλω κάποιον τίτλο. Ήταν το πρώτο ματς. Έχουμε απογοητεύσει πολλές φορές τους οπαδούς μας φέτος, οπότε είναι δύσκολο για μένα να τους ζητάω να έρθουν να μας υποστηρίξουν, όμως πιστεύω πραγματικά ότι είναι πιο εύκολο με αυτούς στο πλευρό μας", είπε αναλυτικά ο Γκριγκόνις.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ