ΒΕΖΕΝΚΟΒ

Γκλούτσκοβ για Βεζένκοβ: "Αν επιστρέψει στην Ελλάδα, θα το μετανιώσει"

Ο Σάσα Βεζένκοβ
Ο Σάσα Βεζένκοβ 2024 ASHLEY LANDIS/AP IMAGES

Ο θρύλος του βουλγαρικού μπάσκετ, Γκιόργκι Γκλούτσκοβ, μίλησε για τον Σάσα Βεζένκοβ, λέγοντας πως "αν επιστρέψει στην Ελλάδα, θα το μετανιώσει".

Ο Γκιόργκι Γκλούτσκοβ είναι ο πρώτος Βούλγαρος μπασκετμπολίστας που αγωνίστηκε στο NBA και αποτελεί έναν θρύλο για το άθλημα στη χώρα.

Ο 64χρονος πλέον, Γκλούτσκοβ, κλήθηκε να σχολιάσει την περίπτωση του Σάσα Βεζένκοβ, ο οποίος προβάρει τα ερυθρόλευκα του Ολυμπιακού.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο Γκλούτσκοβ αναφέρθηκε στην υπόθεση του άλλοτε MVP της EuroLeague, λέγοντας πως "Νομίζω ότι αν πράγματι γυρίσει στην Ελλάδα, θα το μετανιώσει όταν τα χρόνια περάσουν, επειδή δεν θα το έχει εκμεταλλευτεί πλήρως. Όπως εκείνος, είχα συμβόλαιο για δύο χρόνια και θα έπρεπε να το είχα ολοκληρώσει, αλλά τότε δεν ήταν κανείς για να με συμβουλεύσει".

Ο Γκλούτσκοβ ανέφερε επίσης:

"Νομίζω ότι είμαι ο μόνος που μπορεί να το καταλάβει. Τον έβαλαν σε πολύ δύσκολες συνθήκες, αλλά για να παλέψει για τη θέση θα έπρεπε να του είχαν δώσει μία πραγματική ευκαιρία. Ο προπονητής θα έπρεπε να τον βάλει σε 20 παιχνίδια και να τον αφήσει σε κάποιο από αυτά για πάνω από 20 λεπτά. Είμαι σίγουρος αν του δινόταν αυτή η ευκαιρία, θα είχε κάνει πράγματα για τα οποία θα ήμασταν χαρούμενοι.

Αντιθέτως, αυτό που έγινε ήταν να παίζει τόσο λίγα λεπτά όπου δεν μπορούσε να δείξει τι μπορεί να κάνει και απογοητεύτηκε με την παρουσία του στο NBA. Δεν ξέρω αν η απόφασή του είναι τελική, αλλά εγώ προσωπικά, με το βάθος του χρόνου, θα τον συμβούλευα κάτι άλλο. Το NBA είναι ένας άλλος πλανήτης και οι νεαροί στη Βουλγαρία το βλέπουν και παρασύρονται".

TAGS ΒΕΖΕΝΚΟΒ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ