EUROLEAGUE

Γκιστ: "Εξαιρετικός δημιουργός ο Γουίλιαμς"

Γκιστ: "Εξαιρετικός δημιουργός ο Γουίλιαμς"
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει το βράδυ (7/11, 9.30μ.μ.) τη Λοκομοτίβ και ο Τζέιμς Γκιστ που αγωνίστηκε σ' αυτήν πριν από τρία χρόνια προειδοποιεί μέσω του Euroleague Greece ότι πρόκειται για μία ιδιαίτερα δυνατή κι επικίνδυνη ομάδα. Τι είπε για τον Γουίλιαμς και τι για τον Διαμαντίδη

Πριν από τρία χρόνια, ο Τζέιμς Γκιστ φόρεσε τη φανέλα της Λοκομοτίβ Κουμπάν. Πολλά άλλαξαν από τότε, η ρωσική ομάδα εξασφάλισε τη συμμετοχή της στη Euroleague και μάλιστα έχει ξεκινήσει με δύο νίκες στους τρεις πρώτους της αγώνες.

Ρωτήσαμε τον Αμερικανό πάουερ φόργουορντ του "τριφυλλιού" κι εκείνος μίλησε με ιδιαίτερα εγκωμιαστικά σχόλια για τους Ρώσους που ήρθαν για να βάλουν... φωτιά στον Δ' όμιλο.

Κι αυτό γιατί όπως τονίζει στο Euroleague Greece ο Τζέιμς Γκιστ, ξέρεις τι μπορείς να περιμένεις από ομάδες όπως η Μακάμπι και ο Παναθηναϊκός, όχι όμως και από τη Λοκομοτίβ ή τον Ερυθρό Αστέρα.

"Είναι δυνατοί, είναι πολύ δυνατοί! Είναι μία ομάδα Ευρωλίγκας. Είναι νέα ομάδα, πήρε wild card, δεν μπορείς να ξέρεις τι θα πάρεις από αυτούς", σχολίασε ο Τζέιμς Γκιστ και συνέχισε:

"Αντιμετωπίζεις τη Μακάμπι, ξέρεις ότι είναι μία πολύ καλή ομάδα, αντιμετωπίζεις τον Παναθηναϊκό ξέρεις ότι είναι καλός. Η Λοκομοτίβ μαζί με τον Ερυθρό Αστέρα αλλάζουν την κατάσταση στον όμιλο και δεν μπορείς να ξέρεις πως θα τελειώσει αυτός. Έχει πετύχει ήδη δύο νίκες. Ξέρουμε ότι αν της δώσουμε το δικαίωμα η Λοκομοτίβ θα μας τιμωρήσει. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς".

Ο Τζέιμς Γκιστ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον Μάρκους Γουίλιαμς, τον πρώην συμπαίκτη του στη Μάλαγα: "Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει ένα συναρπαστικό παιχνίδι την Πέμπτη. Η Λοκομοτίβ είναι ταλαντούχα ομάδα, έχει πολλούς παίκτες σε κάθε θέση, σκοράρει πάρα πολύ. Ο παλιός μου συμπαίκτης Μάρκους Γουίλιαμς είναι εξαιρετικός δημιουργός για την ομάδα του και προκαλεί πονοκεφάλους στους αντιπάλους με τις εμπνεύσεις του. Κι εμείς όμως έχουμε τον Διαμαντίδη σε ανάλογο ρόλο".

Όσο για το τι στοιχεία θα πρέπει να δείξει ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι του, προκειμένου να κάμψει την αντίσταση της Λοκομοτίβ Κουμπάν, ήταν απόλυτα ξεκάθαρος:

"Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας, απόλυτη συγκέντρωση θα χρειαστούμε γιατί η Λοκομοτίβ τρέχει στον αιφνιδιασμό, να τους κόψουμε το εύκολο καλάθι. Είμαστε καλοί επιθετικά, αλλά θα πρέπει να παίξουμε και πολύ δυνατή άμυνα. Κανένα παιχνίδι στην Ευρωλίγκα δεν είναι εύκολο.

Για εμάς θα είναι σαν να παίζουμε ένα ακόμα εκτός έδρας παιχνίδι, με δεδομένο ότι θα χρειαστεί να πάρουμε πάλι αεροπλάνο. Ωστόσο, ξέρουμε ότι θα έχουμε αρκετό κόσμο στο πλευρό μας που θα μας δώσει δύναμη".

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ