ΟΠΑΠ FINAL 8

Γκίκας: "Ο Πανιώνιος έχει βάλει τις βάσεις για να πετύχει κάτι σπουδαίο, ήθελα να παίξω στην ομάδα που είναι δίπλα στο σπίτι μου"

Ο Νίκος Γκίκας
Ο Νίκος Γκίκας EUROKINISSI/KLODIAN LATO

Ο Νίκος Γκίκας μίλησε στο SPORT24 ενόψει του προημιτελικού του Πανιωνίου απέναντι στον Προμηθέα Πάτρας (16/2 στις 21:00), εξήγησε πώς πείστηκε να υπογράψει στους κυανέρυθρους, ανέδειξε τη σημασία της δεύτερης διαδοχικής παρουσίας της ομάδας στο Final Eight του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ και αναφέρθηκε στην συνεργασία του με τον Άρη Λυκογιάννη.

Ο Νίκος Γκίκας έχει μεγάλη εμπειρία από κορυφαίες διοργανώσεις όπως το Final Eight του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ, με τον γκαρντ του Πανιωνίου να μοιράζεται τις σκέψεις του στο SPORT24 ενόψει του προημιτελικού των κυανέρυθρων απέναντι στον Προμηθέα Πάτρας (16/2 στις 21:00).

Αποστολή στο Ηράκλειο: Χάρης Σταύρου, Βασιλική Καραμούζα

Ο Γκίκας ανέδειξε τη σημασία της δεύτερης σερί παρουσίας του Πανιωνίου στη τελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ και εξήγησε πώς πείστηκε να υπογράψει στην “ομάδα του σπιτιού του”. Ανέλυσε τον τρόπο διαχείρισης της αναμέτρησης κόντρα στο σύνολο του Βασίλη Παπαθεοδώρου και αναφέρθηκε στην συνεργασία του με τον Άρη Λυκογιάννη.

Είναι η δεύτερη παρουσία του Πανιωνίου στο Final Eight ένδειξη επιστροφής της ομάδας στα “μεγάλα σαλόνια” του ελληνικού μπάσκετ;

“Σίγουρα. Τόσο η κατάταξη στην Elite League που είμαστε πρώτοι, όσο και η δεύτερη σερί κατάκτηση του UNICEF Trophy, δείχνουν ότι ο Πανιώνιος έχει βάλει τις βάσεις για να πετύχει κάτι σημαντικό στα επόμενα χρόνια. Αυτό πρέπει να συνδυαστεί με την άνοδο της ομάδας, ώστε να βρεθεί ο Πανιώνιος εκεί που του αξίζει”.

Τι ήταν αυτό που σε έπεισε για το πρότζεκτ του Πανιωνίου, ώστε να φύγεις από την Stoiximan Basket League και να αγωνιστείς στην Elite League;

“Ήταν το όραμα που είχαν οι δύο άνθρωποι της διοίκησης και όλοι οι υπόλοιποι που είναι γύρω από τον Πανιώνιο. Επιπλέον, είμαι από τη Νέα Σμύρνη, ξέρω τι εστί Πανιώνιος και ήθελα να παίξω στην ομάδα, η οποία είναι δίπλα στο σπίτι μου”.

Πώς διαχειρίζεστε τον αγώνα με τον Προμηθέα με δεδομένο ότι οι περισσότεροι παίκτες της ομάδας σας είναι επιπέδου Α1;

“Στο ρόστερ υπάρχουν παιδιά που έχουν παίξει στην Α1 και παιδιά που έχουν παίξει και σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο. Γενικότερα αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που έχει πάρα πολύ καλούς παίκτες, παίζει στο Basketball Champions League και είναι μέσα στο στόχο για να διεκδικήσει κάτι πάρα πολύ καλό.

Είναι δύσκολο το έργο μας εξαρχής. Παρόλα αυτά θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Όλα τα παιδιά είναι πολύ χαρούμενα που βρίσκονται εδώ και που θα καταφέρουμε να αναμετρηθούμε με μια ομάδα με τέτοια δύναμη”.

Πώς είναι η συνεργασία με τον Άρη Λυκογιάννη;

“Όσοι ξέρουν τον κόουτς, καταλαβαίνουν ότι είναι δυναμικός χαρακτήρας. Ξέρει πολύ μπάσκετ. Τα πιο έμπειρα παιδιά που έχουμε ξαναβρεθεί σε τέτοιες καταστάσεις, με προπονητές που είναι αρκετά απαιτητικοί ξέρουμε να το διαχειριστούμε. Τα νέα παιδιά έχουν μάθει να το διαχειρίζονται και νομίζω ότι έχουν μπει σε πορεία για να το καταφέρουν”.

Το ΟΠΑΠ Final 8 Κύπελλο Ελλάδας Μπάσκετ είναι στο Pamestoixima.gr

Final 8 ή αλλιώς τέσσερις ημέρες γεμάτες μπασκετική δράση, που θα αναδείξουν το νικητή του πρώτου τίτλου της χρονιάς. Οκτώ ομάδες θα αναμετρηθούν για να διεκδικήσουν το Κύπελλο Ελλάδας Μπάσκετ ΟΠΑΠ και υπόσχονται θέαμα και δράση από τις 15 έως τις 18 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο. Ζεις τον παλμό του Final 8 στο Pamestoixima.gr, με δεκάδες αγορές σε κορυφαίες αποδόσεις και σούπερ προσφορές* για τον νικητή του Κυπέλλου Ελλάδας Μπάσκετ!

*Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις.

«21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα |».

TAGS ΟΠΑΠ FINAL 8 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ