ΜΠΑΣΚΕΤ

Γκαγκαλούδης: "Να μην ξεχάσουμε"

Γκαγκαλούδης: "Να μην ξεχάσουμε"

Η πρωτοβουλία του Γιάννη Γκαγκαλούδη για να τιμηθούν τα θύματα των πυρκαγιών πήρε σάρκα και οστά και ο 39χρονος γκαρντ μετά το τέλος της συγκέντρωσης έστειλε το συγκινητικό μήνυμά του.

Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης βρήκε έναν τρόπο για να τιμηθεί η μνήμη των θυμάτων από τις πυρκαγιές που έπληξαν την ανατολική Αττική και στο κάλεσμα του ανταποκρίθηκαν περισσότεροι από 1.000 συμπολίτες μας που βρέθηκαν στην πλατεία Συντάγματος.

Ο 39χρονος γκαρντ μετά το τέλος της συγκέντρωσης - παρά το γεγονός πως τα είχε πει ήδη όλα με την σιωπή και την πρωτοβουλία του - μίλησε στους δημοσιογράφους τονίζοντας πως "δεν είναι προσωπικό αυτό που έγινε. Δεν μπορώ να υπολογίσω τον κόσμο που βρέθηκε στην συγκέντρωση. Μου είπαν, όμως, πως βρέθηκε αρκετός κόσμος στο Σύνταγμα. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως από απόψε είμαι ο πιο περήφανος άνθρωπος του κόσμου. Η περηφάνια ξεχειλίζει από έναν και μοναδικό λόγο. Όλο αυτό ξεκίνησε από κάτι που με συγκλόνισε λόγω και της κόρης μου. Ήταν το τελευταίο που είδα. Ένιωσα ένα απέραντο μίσος και οργή. Ξεκίνησα να γράφω κάτι και κατέληξε σε όλο αυτό που είδατε. Είμαι περήφανος για όλο τον κόσμο που βρέθηκε εδώ. Ό,τι γίνεται πίσω μου (σ.σ. εννοεί την Βουλή) δεν με αντιπροσωπεύει. Με αντιπροσωπεύει αυτό που έγινε εδώ. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δώσουμε αγάπη. Όσοι ήταν εδώ μπορεί να έφυγαν από τις δουλειές και τις οικογένειές τους, αλλά ήταν εδώ. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ".

Τέλος, ο Γιάννης Γκαγκαλούδης ανέφερε: "Θέλω να κλείσω με ένα μήνυμα. Έχει γίνει κάτι που πιστεύω πως είναι πολύ γραφικό. Θέλουν να μας πείσουν πως «για να περνάμε καλά στην Ελλάδα, πρέπει να έχει ζέστη. Αλλά να μην έχει πολλή ζέστη, για να μην ανάψουν φωτιές». Συγχρόνως μας λένε "να έχει ζέστη και να φυσάει και λίγο, αλλά μην φυσάει πολύ για να μην καεί ο κόσμος». Στο τέλος φτάνουμε στο αποκορύφωμα της γελοιότητας, καθώς μας λένε πως «καλό είναι να βρέξει, αλλά να μην βρέξει πολύ, γιατί το Μαρούσι μπορεί να γίνει Ταϊλάνδη. Αυτά έχω να πω. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά. Ένας άνθρωπος νωρίτερα, ο οποίος έχει νεκρό, αγνοούμενο και συγγενή που χαροπαλεύει είπε «σας παρακαλώ μην μας ξεχάσετε». Αυτό πρέπει να το θυμόμαστε όλοι. Η φύση του Έλληνα είναι να ξεχνάει. Καλύτερα αυτή την φορά να μην ξεχάσουμε για να πάμε και λίγο μπροστά".

"ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΣΕ ΕΒΡΙΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ"

Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης φρόντισε όλα στην συγκέντρωση να κυλήσουν ομαλά, ήταν ο πρώτος που ηρεμούσε τα πνεύματα, ενώ κατά την αποχώρησή του από το Σύνταγμα ένα φίλαθλος τον πλησίασε και του ανέφερε "Γιάννη, σου ζητάω συγγνώμη, γιατί σε έχω βρίσει στο γήπεδο".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ