ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γιώργος Μπαρτζώκας: "Να μαζευτούμε να δούμε πόσοι είμαστε"

EUROLEAGUE /  -  (LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / - (LATO KLODIAN / EUROKINISSI) LATO KLODIAN / EUROKINISSI

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε ενόψει του αγώνα με την Φενέρμπαχτσε (19:45, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24) για την 21η αγωνιστική της EuroLeague ότι το βασικό για τον Ολυμπιακό είναι να παίξει ομαδικά, ενώ αναφερόμενος στην απουσία του Σλούκα και την αμφίβολη συμμετοχή του Πίτερς ειπε μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι οι "ερυθρόλευκοι" πρέπει να...μετρηθούν.

Ο Ολυμπιακός αναχώρησε χωρίς τον Κώστα Σλούκα την Φενέρμπαχτσε (19:45, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24) για την 21η αγωνιστική της EuroLeague, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Άλεκ Πίτερς, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να αναφέρεται σε αυτά τα θέματα, αλλά και την δυσκολία του αγώνα με την τουρκική ομάδα.

Αναλυτικά ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε:

Για το πού πρέπει να στηριχθεί ο Ολυμπιακός στον αγώνα με την Φενέρμπαχτσε: "Εγώ είμαι αυτός που κάθε φορά λέω για το ομαδικό παιχνίδι, άρα θα πρέπει να βασιστούμε σε αυτό, όπως κάνουμε σχεδόν όλη τη χρονιά. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι με δύσκολες συνθήκες".

Για την κατάσταση των Σλούκα και Πίτερς: "Εκτός από τον Σλούκα που δεν ταξίδεψε και ο Πίτερς, που έπαθε χθες διάστρεμμα, δεν ξέρω αν και πόσο θα παίξει αύριο. Δεν τον είδα πολύ καλά. Θα δούμε. Τα παιχνίδια είναι αλλεπάλληλα και πρέπει να... μαζευτούμε να δούμε πόσοι είμαστε".

Για το πώς περιμένει να εξελιχθεί ο αγώνας: "Περιμένω ένα δύσκολο παιχνίδι. Και για την Φενέρ είναι σημαντικός ο αγώνας. Αν δείτε την βαθμολογία όλες οι ομάδες είναι κοντά από τον πρώτο ως τον δέκατο. Οπότε κάθε ήττα έχει μεγάλο κόστος για όλους.

Για την αντίπαλό μας είναι μια καλή ευκαιρία πρώτα πρώτα να πάρει τη ρεβάνς για την ήττα στο ΣΕΦ που είχε χάσει με αρκετά μεγάλη διαφορά, αλλά και να παλέψουν για την οκτάδα όπως κάνουν όλες οι ομάδες. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουν πολύ καλό προπονητή. Έχουν ταλαντούχο και έμπειρο ρόστερ. Σε καμιά περίπτωση δεν περιμένουμε να έχουμε μια εύκολη βραδιά".

Για το τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να πάρει την νίκη και ποιο είναι το προφίλ της Φενέρ: "Βλέπεις τα στατιστικά. Έχουν κάνει μια ανάλυση οι συνεργάτες μου. Για να είμαι ειλικρινής τώρα θα κάνουμε το πρώτο μίτινγκ, καθώς είχαμε αγώνα χθες το βράδυ. Η δημιουργία του Καλάθη είναι πάντα σημαντική, η εκτέλεση του Γουϊλμπεκιν είναι σημαντική, στο 3,4,5 έχουν καλούς αθλητές. Οπότε εμείς θα πρέπει να είμαστε συμπαγείς, να παίξουμε το παιχνίδι μας, να πασάρουμε πολύ τη μπάλα, να δημιουργήσουμε καλές προϋποθέσεις για εκτέλεση και φυσικά να παίξουμε καλή άμυνα".

Παπανικολάου: "Κάθε παίκτης είναι μία σοβαρή απουσία"

Ο Κώστας Παπανικολάου τόνισε ενόψει του αγώνα με την Φενέρμπαχτσε ότι δεν υπάρχει η δικαιολογία των συνεχόμενων αγώνων και των απουσιών, εστιάζοντας στο παιχνίδι.

Αναλυτικά ο αρχηγός του Ολυμπιακού δήλωσε:

Για τα συνεχόμενα παιχνίδια: "Δεν υπήρχε πολύς χρόνος. Είχαμε χθες παιχνίδι, είχαμε την Παρασκευή... Όμως, έτσι είναι το πρόγραμμα δεν είμαστε η μοναδική ομάδα που έχει τόσα πολλά παιχνίδια σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Θεωρώ, ωστόσο, πως όλοι έχουμε την εμπειρία να βάλουμε το μυαλό μας κάτω και να έχουμε την πνευματική ετοιμότητα που χρειάζεται".

Για το πώς θα καλυφθεί το κενό του Κώστα Σλούκα: "Κάθε παίκτης είναι μια σοβαρή απουσία για εμάς. Χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες και όλα τα κομμάτια του παζλ. Από κει και πέρα, δεν μπορούμε να κοιτάμε αυτό που δεν έχουμε, αλλά πρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτό έχουμε και να το εξελίξουμε. Έχουμε αποδείξει και σε προηγούμενα ματς πως μπορούμε να το κάνουμε, οπότε και αυτή τη φορά πρέπει να κάνουμε κάτι αντίστοιχο".

Για τον αγώνα με την Φενέρμπαχτσε: "Δεν θα είναι ίδια ομάδα με εκείνη που αντιμετωπίσαμε στο ΣΕΦ και σίγουρα δεν θα είναι ίδιο παιχνίδι. Είχε πολλές απουσίες στο πρώτο ματς. Τώρα θα έχει τον κόσμο της στο πλευρό της, σε μια έδρα δύσκολη για τον οποιοδήποτε να παίζει.

Όσον αφορά στο τακτικό κομμάτι, υπάρχουν πολλά που πρέπει να προσέξουμε. Είναι ο Καλάθης, είναι ο Γουϊλμπεκιν, είναι ο Μότλεϊ, είναι τα φόργουορντ που έχουν.. Γενικά έχουν πλουραλισμό και πολλούς παίκτες που στην βραδιά τους μπορούν να σου κάνουν τη ζημιά. Για αυτό δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε κάποιον. Πρέπει μέσα από την τακτική μας να περιορίσουμε τα ατού της αντιπάλου μας, για να γείρουμε την πλάστιγγα υπέρ μας".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ