ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Γιατί η Μπαρτσελόνα επέλεξε τον Γκριμάου και έκανε στροφή 180 μοιρών μετά από τον Γιασικεβίτσιους

Γιατί η Μπαρτσελόνα επέλεξε τον Γκριμάου και έκανε στροφή 180 μοιρών μετά από τον Γιασικεβίτσιους
@FCBBASKET

Γιατί η Μπαρτσελόνα επέλεξε τον Ρότζερ Γκριμάου και δεν αναζήτησε έναν πιο "έτοιμο" προπονητή; Η εξήγηση είναι απλή.

Μετά από τρία χρόνια στη Βαρκελώνη, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αναζητά από τη Δευτέρα (26/6) τον επόμενο σταθμό της προπονητικής του καριέρας.

Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το σύλλογο, δεν έχασε χρόνο και έδωσε το τιμόνι στον Ρότζερ Γκριμάου, πριν προλάβει ο ισπανικός Τύπος να αναρωτηθεί αν ο Τσάβι Πασκουάλ θα συνεχίζει στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, πριν αναρωτηθεί ποιοι είναι οι πιθανοί αντικαταστάτες του Λιθουανού.

Ο τεχνικός διευθυντής του τμήματος, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, επέλεξε τον Γκριμάου για δύο πολύ συγκεκριμένους λόγους. Αρχικά γιατί φόρεσε τη φανέλα της ομάδας από το 2003 έως το 2011 και γνωρίζει τον οργανισμό και τη φιλοσοφία του κι εν συνεχεία επειδή στόχος της Μπαρτσελόνα είναι να αναδείξει νέα πρόσωπα σε μία προσπάθεια να μειωθεί το μπάτζετ. Ή έστω να εκλογικευθεί.

Με τον Νίκολα Μίροτιτς να αποχωρεί και με μερικούς ακόμη να βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου (Νίκολα Κάλινιτς, Κόρι Χίγκινς), ο Γκριμάου ξέρει ότι θα προκύψουν σημαντικά κενά που πρέπει να καλυφθούν και από νεαρούς αθλητές που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής της Μπαρτσελόνα.

Ο Γκριμάου εργάστηκε τα τελευταία χρόνια στις μικρές ομάδες των Καταλανών μαζί με τον επίσης παλαίμαχο του συλλόγου Βίκτορ Σάδα, ενώ η διοίκηση θέλει κάποιοι εκ των Ντάμε Σαρ (17, 1μ.98), Κασπάρας Γιακουτσόνις (17, 1μ.87), Γκαέλ Μπονίγια (20, 2μ.02), Αγκούς Ουμπάλ (19, 1μ.98), Μάικλ Καϊσέδο (20, 1μ.98), Ράφα Βιγιάρ (18, 1μ.88) να αποτελέσουν μέλη της πρώτης ομάδας.

Στόχος των Καταλανών είναι να κρατήσουν και τον Τζέιμς Νάτζι για έναν ακόμη χρόνο, πριν εκείνος προσπαθήσει να παίξει στο NBA. Ο Νάτζι έγινε draft στο νούμερο 31 από τους Σάρλοτ Χόρνετς, το πιθανότερο όμως είναι να συνεχίσει για μία σεζόν στη Βαρκελώνη για να ωριμάσει, αγωνιστικά και πνευματικά.

Για την ιστορία, ο Γκριμάου κατέκτησε μία EuroLeague, τρία πρωταθλήματα, τρία κύπελλα, τέσσερα σούπερ κόπα με τη Μπαρτσελόνα.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE LIGA ENDESA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ