ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Γιασικεβίτσιους για Καλάθη: "Οι ασίστ του είναι ωραίες για το Instagram, αλλά κανείς δεν μιλάει για την άμυνά του"

Ο Νικ Καλάθης με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα
Ο Νικ Καλάθης με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα EUROKINISSI

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους διευκρίνισε μετά τον ημιτελικό της Μπαρτσελόνα με την Αρμάνι ότι δεν έχει νεότερα για τον τραυματισμό του Νικ Καλάθη και στην συνέχεια τον αποθέωσε, λέγοντας ότι ενώ όλοι στέκονται στις ασίστ του, είναι η άμυνα που κάνει την διαφορά.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έχει κάτι να πει σε όσους στέκονται στις ασίστ του Νικ Καλάθη: Κοιτάξτε και στην άλλη πλευρά του παρκέ.

Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα αποθέωσε τον διεθνή γκαρντ μετά την νίκη επί της Αρμάνι (84-82) στον ημιτελικό του Final Four της EuroLeague χάρη στο καλάθι του Χίγκινς, από το οποίο ο Καλάθης αποχώρησε τραυματίας στο 37', λέγοντας ότι ενώ όλοι στέκονται τις ασίστ του, ο ίδιος προτιμά να σταθεί στην άμυνά του.

Συγκεκριμένα, ο Γιασικεβίτσιους αναφέρθηκε στο ξεκίνημα των δηλώσεών του στον τραυματισμό του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού και ότι προς το παρόν δεν υπάρχει νεότερο και κατόπιν είχε μόνο καλά λόγια να πει για αυτόν. "Δεν ξέρουμε ακόμα σε τι κατάσταση είναι ο Νικ, δεν έχουμε κάποιο νεότερο" δήλωσε αρχικά ο "Σάρας", για να προσθέσει στην συνέχεια:

"Ζητάμε από τον Νικ να είναι αυτός που θα οργανώνει το παιχνίδι το παιχνίδι και να μην είναι σκόρερ για εμάς. Στον Παναθηναϊκό ήταν ο ηγέτης, όλα γύριζαν γύρω από αυτόν.

Είμαστε τυχεροί που έχουμε ένα ρόστερ με πολλούς ταλαντούχους παίκτες και προσπαθούμε να μην εξαρτιόμαστε από έναν παίκτη, αλλά σε κάθε παιχνίδι να έχουμε έναν άλλο πρωταγωνιστή ανάλογα με το πώς αισθάνεται ή είναι σε καλή κατάσταση. Είμαι τυχερός που έχω αυτές τις επιλογές".

Κλείνοντας, ο Γιασικεβίτσιους έσταζε μέλι για τον Καλάθη: "Κανείς δεν μιλάει για την άμυνα του Καλάθη. Όλοι λένε για τις ασίστ του, για τον τρόπο που οργανώνει, πώς βγάζει θεαματικές πάσες. Αυτά είναι ωραία για το Instagram και το Facebook, αλλά εγώ ως προπονητής πρέπει να μιλήσω για την άμυνά του.

Η πίεση που ασκεί στην μπάλα στον αντίπαλο πλέι-μεικερ και το μέγεθος που έχει. Είναι η πρώτη γραμμή της άμυνάς μας και κανείς δεν μιλάει για αυτό".

Ο Γιασικεβίτσιους δεν παρέλειψε πάντως να αποθεώσει και τον Χίγκινς για το νικητήριο καλάθι που σημείωσε, δηλώνοντας: "Πρέπει να κάνω ξεχωριστή αναφορά στον Χίγκινς, ο οποίος έχει την εμπειρία από μεγάλους αγώνες.

Είναι φυσιολογικό για κάποιους παίκτες να φορτώνονται με φάουλ σε κάποια παιχνίδια και το είδαμε να συμβαίνει και σε αυτόν. Είχε όμως την ωριμότητα να μείνει ψύχραιμος στον πάγκο και να μας στηρίξει και μετά να μπει στο παρκέ και να κάνει αυτό που έκανε. Προφανώς τα καλάθια που σημείωσε στην 4η περίοδο ήταν σημαντικά, ενώ το να σημειώσει το νικητήριο καλάθι σε ένα Final Four ήταν απίστευτο".

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ