ΜΠΑΣΚΕΤ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Το "We can't breathe" στο γήπεδο στα Σεπόλια

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Το "We can't breathe" στο γήπεδο στα Σεπόλια

Το γκράφιτι που απεικονίζει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο ανοιχτό γήπεδο του Τρίτωνα μόλις έγινε ακόμα πιο όμορφο με την προσθήκη της φράσης "We Can't Breathe".

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ένας από τους ΝΒΑερ που έχουν βγει μπροστά στη μάχη εναντίον του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας με αφορμή τη δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς. Τα Σεπόλια, η γειτονιά που μεγάλωσε, του έδειξε με τον τρόπο της ότι είναι μαζί του.

Στο ανοιχτό γήπεδο του Τρίτωνα όπου υπάρχει το γκράφιτι που απεικονίζει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, υπάρχει πλέον έπειτα από πρωτοβουλία των κατοίκων της περιοχής ένα μία φράση που τα λέει όλα: "We can't breathe", δηλαδή " Δε μπορούμε να ανασάνουμε". Από κάτω, μία φράση στα αγγλικά και μία στα ελληνικά: "Black lives matter" και "Μένουμε ενεργοί".

Αναλυτικά το κείμενο αναφέρεται σε αυτή την ενέργεια, συνοδευόμενο από την φωτογραφία:

" Από τα Σεπόλια ως τη Μινεάπολη
"We Can't Breathe!"

Στην παλιά γειτονιά του Giannis Antetokounmpo, που πρόσφατα πήρε μέρος στις διαδηλώσεις στις ΗΠΑ, το γνωστό γκραφίτι στο γηπεδάκι του Τρίτωνα, εμπλουτίστηκε και στέλνει ένα ακόμη μήνυμα. Μετά από πρωτοβουλία κατοίκων της περιοχής προστέθηκε το σύνθημα των ημερών που συγκλονίζει και εκφράζει εκατομμύρια ανθρώπους σε κάθε γωνιά της γης.
We can't breathe! Δεν μπορούμε ν' ανασάνουμε!

Ενάντια στην αστυνομική βία και αυθαιρεσία που πρόσφατα στα Σεπόλια είχε ως θύματα δυο νέους της περιοχής!
(εδώ: https://www.facebook.com/watch/?v=252500532751960)

Κάτω ο ρατσισμός και οι διακρίσεις!
Όλοι/ες έχουμε ίσα δικαιώματα στη ζωή, την εργασία, την υγεία, την παιδεία!

Ας αλλάξουμε την όψη των πόλεών μας!"

Δείτε το post:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ