ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Τα 5 νικητήρια καλάθια της καριέρας του

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο Ⓒ 2021 MORRY GASH/ASSOCIATED PRESS

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι... clutch και το έδειξε και κόντρα στους Χόρνετς, όπου σημείωσε το 5ο νικητήριο καλάθι της καριέρας του στο NBA. Το SPORT24 σας τα παρουσιάζει, ξεκινώντας από το "πρώτο αίμα", κόντρα στους Νικς το 2017.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι clutch. Ο "Greek Freak" οδήγησε τους Μπακς στην νίκη με 127-125 επί των Χόρνετς, σε ένα ματς που άγγιξε το triple-double και σημείωσε το νικητήριο καλάθι του αγώνα. Το 5ο νικητήριο καλάθι της καριέρας του. Ιδού:

Με αφορμή λοιπόν αυτό το καλάθι, το SPORT24 σας υπενθυμίζει τα τέσσερα προηγούμενα νικητήρια καλάθια του Γιάννη.

Το "πρώτο αίμα" στο "Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν"

Νέα Υόρκη, 4 Ιανουαρίου 2017. Οι Μπακς αντιμετωπίζουν τους Νικς στο θρυλικό "Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν". Οι Νικς προηγούνται με 104-103, αλλά την τελευταία επίδειξη έχουν οι Μπακς. Και αποφασίζουν να δώσουν την μπάλα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον οποίο μαρκάρει ο Λανς Τόμας. Η συνέχεια, γνωστή.

Ο Γιάννης βρίσκεται στο αριστερό ποστ. Παίζει με πλάτη, γυρνάει από τον δεξιό του ώμο και με ένα fade away σουτ ακριβώς με την λήξη του αγώνα δίνει την νίκη με 104-105 στους Μπακς, ξεραίνοντας τους Νικς. Ήταν το πρώτο buzzer-beater της καριέρας του, σε μία βραδιά που ολοκλήρωσε τον αγώνα με 27 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Το κάρφωμα κόντρα στους Θάντερ

Οκλαχόμα Σίτι, 29 Δεκεμβρίου 2017. Οι Μπακς αντιμετωπίζουν τους Θάντερ στην Οκλαχόμα Σίτι. Το σκορ είναι ισόπαλο με 95-95 έπειτα από τρίποντο του Ράσελ Γουέστμπρουκ και οδεύει προς την παράταση. Ο Γιάννης όμως είχε διαφορετική άποψη. Με τους Μπακς να έχουν την επαναφορά από το πλάι, παίρνει την μπάλα με τον Τζος Χιούστις να τον μαρκάρει. Τον ξεπερνάει και καρφώνει στο πρόσωπο του Ράσελ Γουέστμπρουκ, διαμορφώνοντας το τελικό 95-97.

Το ριπλέι της φάσης έδειξε ότι ο Γιάννης πάτησε εκτός αγωνιστικού χώρου όταν προσπάθησε να περάσει τον Χιούστις. Οι διαιτητές δεν το είδαν όμως. Και, κάπως έτσι, ο Γιάννης πιστώθηκε το δεύτερο νικητήριο καλάθι της καριέρας του, σε μία βραδιά που είχε 23 πόντους, 12 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Νικς, οι αγαπημένοι του πελάτες

Μιλγουόκι, 2 Φεβρουαρίου 2018. Τα δύο πρώτα νικητήρια καλάθι του ο Γιάννης τα σημείωσε εκτός έδρας. Το τρίτο το σημείωσε στο Μιλγουόκι, πάλι κόντρα στους Νικς.

Σε ένα παιχνίδι που έπεφταν κορμιά και κάθε καλάθι έμπαινε με "αίμα", ο Γιάννης πήρε την τελευταία επίθεση με τον Ένες Καντέρ (πλέον Ένες Καντέρ Φρίντομ) να τον μαρκάρει, όρμησε προς το καλάθι και διαμόρφωσε το τελικό 92-90 με 1 δευτερόλεπτο να μένει για το φινάλε. Ήταν το κερασάκι στην τούρτα μίας εξαιρειτικής εμφάνισης, που είχε 29 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Η σειρά των Σέλτικς

Μιλγουόκι, 22 Απριλίου 2018. Ένα νικητήριο καλάθι στα playoffs έχει πάντα διαφορετική γλύκα. Ένα τέτοιο σημείωσε ο Γιάννης κόντρα στους Σέλτικς στο Game 4 του πρώτου γύρου των playoffs του 2018.

Με την σειρά στο 2-1 για τους Σέλτικς, οι Μπακς ήθελαν οπωσδήποτε να ισοφαρίσουν. Με το σκορ στο 102-102, έδωσαν την τελευταία επίθεση στον Μάλκολμ Μπρόγκντον. Ο νυν παίκτης των Πέισερς αστόχησε. Κάτω από το καλάθι όμως ήταν ο Γιάννης, ο οποίος με ένα φόλοου διαμόρφωσε το τελικό 104-102, ισοφαρίζοντας σε 2-2 την σειρά (Οι Μπακς ηττήθηκαν τελικά με 4-3). Το τέλος του αγώνα τον βρήκε να έχει 27 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ NBA ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ