NBA

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο Στιβ Κερ έβγαλε το καπέλο στον "Greek Freak"

Golden State Warriors head coach Steve Kerr talks to media members before an NBA basketball game against the New Orleans Pelicans Tuesday, March 28, 2023, in San Francisco. (AP Photo/Darren Yamashita)
Golden State Warriors head coach Steve Kerr talks to media members before an NBA basketball game against the New Orleans Pelicans Tuesday, March 28, 2023, in San Francisco. (AP Photo/Darren Yamashita) © 2023 DARREN YAMASHITA / AP IMAGES

Μία μέρα πριν από το Game 7 με τους Σακραμέντο Κινγκς, ο Στιβ Κερ ρωτήθηκε για την επιτυχία και την αποτυχία. Ήταν η κατάλληλη αφορμή για να αποθεώσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Οι ατάκες του Γιάννη Αντετοκούνμπο μετά από τον αποκλεισμό από τους Μαϊάμι Χιτ έγιναν (δικαίως) viral. Ο "Greek Freak" ήταν ξεκάθαρος και σαφής αναφορικά με το κομμάτι της επιτυχίας και της αποτυχίας, που απασχολεί όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό.

Δύο μέρες μετά από εκείνες τις ατάκες, ο Στιβ Κερ ρωτήθηκε για τη δική του οπτική και για την αξιολόγηση των λεγομένων του "Greek Freak". Ο προπονητής των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς έβγαλε το καπέλο στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, όχι μόνο για την οπτική που είχε στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά και για τη συνολική παρουσία και τον χαρακτήρα του.

Αναλυτικά η τοποθέτησή του:

"Η αντίδρασή μου ήταν πόσο τυχεροί είμαστε που έχουμε τον Γιάννη στη Λίγκα. Το να είναι ένας χαρακτηριστικός αστέρας της Λίγκας, όχι μόνο για το ταλέντο, αλλά επίσης για την ανθρωπιά και τις απόψεις του. Έχει τόσο δίκιο!

Υπάρχουν πραγματικά 29 αποτυχίες κάθε χρόνο στη Λίγκα; Δεν μπορεί να είναι έτσι. Αυτά τα παιδιά δουλεύουν τόσο σκληρά και δίνουν τόσα πολλά από τον εαυτό τους. Όταν ακούς λέξεις όπως την ντροπή... Γιατί κάποιος να ντρέπεται που έχασε έναν αγώνα στα playoffs.

Ο Γιάννης έχει δίκιο! Από την στιγμή που βάζεις τόση προσπάθεια σε αυτό, που όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι έκαναν. Έτσι είναι ο αθλητισμός στο υψηλότερο επίπεδο.

Αυτοί είναι οι κορυφαίοι παίκτες του πλανήτη, που ανταγωνίζονται μεταξύ τους. Κάποιος θα κερδίσει και κάποιος θα χάσει. Νιώθω λοιπόν πως είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε κάποιον σαν τον Γιάννη (Αντετοκούνμπο), να ηγείται της Λίγκας και να μιλάει στους ανθρώπους, να παρουσιάζει μια οπτική των πραγμάτων. Είναι πολύ δύσκολο γι αυτούς τους παίκτες να είναι στο προσκήνιο και να δέχονται κριτική.

Άνοιξα το ESPN το πρωί και είδα μια είδηση πως η δουλειά του Τζέι Μπι Μπίκερσταφ είναι ασφαλής. Κι εκεί σκέφτηκα "πραγματικά τώρα;". Αυτός ο άνθρωπος άλλαξε ριζικά το franchise, αν σκεφτούμε πού ήταν το Κλίβελαντ πριν από δύο χρόνια.

Ο Τζέι Μπι είναι από τους κορυφαίους προπονητές της Λίγκας. Έχει κάνει σπουδαία δουλειά!

Όταν διαβάζεις τέτοια πράγματα, είναι λίγο ενοχλητικό στο μυαλό. Αλλά σε αυτόν τον κόσμο ζούμε, όλοι ξέρουμε σε τι έχουμε υπογράψει. Είναι σημαντικό λοιπόν όταν έχεις εκπροσώπους της Λίγκας, όπως ο Γιάννης, που προσπαθούν να εξηγήσουν τι έχει νόημα στον καθένα".

TAGS NBA ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ