NBA

Γιάννης Αντετοκούνμπο, Γουίλτ Τσέιμπερλεϊν, Μόουζες Μαλόουν: Επίδοση-μαμούθ από τον Greek Freak

Γιάννης Αντετοκούνμπο, Γουίλτ Τσέιμπερλεϊν, Μόουζες Μαλόουν: Επίδοση-μαμούθ από τον Greek Freak
2022 AP PHOTO/MORRY GASH

Επίδοση που δεν έγραψαν ποτέ στην καριέρα τους ο Ολάζουον, ο Σακίλ, ο Ρόμπινσον, ο Γιούιν και ο Ντάνκαν έγραψε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που δεν σταματάει να συναρπάζει.

Στη 10η σεζόν του στο NBA, δεν σταματάει να βρίσκει συνεχώς νέους τρόπους για να αφήνει τους πάντες με ανοιχτό το στόμα. Αυτό έκανε και τα ξημερώματα του Σαββάτου (31/12) ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, καθώς στη δύσκολη εντός έδρας νίκη των Μιλγουόκι Μπακς επί των Μινεσότα Τίμπεργουλβς, έγραψε δύο επιδόσεις που η Λίγκα δεν είχε δει από το 1966 και από το 1982.

Ο Αντετοκούνμπο έγραψε 45 πόντους, 22 ριμπάουντ και 5 ασίστ στην ήττα από τους Σικάγο Μπουλς και 43 πόντους, 20 ριμπάουντ και 5 ασίστ στην νίκη επί των Λύκων. Αυτό ήταν το πρώτο back-to-back 40/20/5 μετά από 56 χρόνια και τον Γουίλτ Τσέιμπερλεϊν και το πρώτο back-to-back 40/20 μετά από 40 χρόνια και τον Μόουζες Μαλόουν. Δεν το έκανε ο Χακίμ Ολάζουον, δεν το έκανε ο Ντέιβιντ Ρόμπινσον, δεν το έκανε ο Σακίλ Ο' Νιλ, δεν το έκανε ο Πάτρικ Γιούιν, δεν το έχει κάνει ο Νίκολα Γιόκιτς, δεν το έκανε ούτε ο Ντουάιτ Χάουαρντ, ούτε ο Κέβιν Γκαρνέτ, ούτε ο Τιμ Ντάνκαν, ούτε ο Τσαρλς Μπάρκλι, ούτε ο Άντονι Ντέιβις.

TAGS NBA ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ