ΜΠΑΣΚΕΤ

Γιαννάκης: "Στόχος η Ισπανία"

Γιαννάκης: "Στόχος η Ισπανία"
Παπ-Πάνι

"Προτεραιότητα έχει τώρα η ξεκούραση και η προετοιμασία", είπε ο Θοδωρής Παπαλουκάς

" Τα παιδιά δείχνουν κάθε μέρα την καταξίωση τους στον ευρωπαϊκό χώρο. Καθε φορά παίζουμε καλό μπάσκετ. Παρά τις μικρές σε διάρκεια διακοπές είχαν όρεξη για μπάσκετ. Ελπίζουμε να είμαστε υγιείς για το Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας. Να ξεκουραστούμε και να παίξουμε καλά. Στόχος μας στην Ισπανία είναι να παίξουμε καλά με όλους τους αντιπάλους, να κερδίζουμε και να έχουμε μία ηρεμία πνευματική. Θέλουμε να κάνουμε και πάλι περήφανους τους Έλληνες", είπε ο "Δράκος" στην τηλεόραση του Αντ1.

Βέβαιος για τη νίκη της Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ, ήταν ο Φάνης Χριστοδούλου: " Σε δύο χρόνια το Eurostar να γίνει και πάλι εδώ. Το παιχνίδι σήμερα ήταν καλό και το ευχαριστήθηκε ο κόσμος, παρότι έλειπαν κάποια μεγάλα ονόματα".

Ο Δήμαρχος Πειραιά και σέντερ της Εθνικής του 1987, Παναγιώτης Φασούλας, τόνισε: " Είναι ένας νέο θεσμός. Μας συγκίνησε αυτή η πρόσκληση. Το μυαλό όλων μας είναι στον Λιβέρη Ανδρίτσο που ευτυχώς πάει καλά. Ελπίζουμε του χρόνου αυτός ο αγώνας να είναι στο ΣΕΦ. Οι διαφορές με το 1987; Είναι μπάσκετ 20 χρόνια μετά αυτό που βλέπουμε. Είναι αδόκιμες οι συγκρίσεις και οι δυο ομάδες είναι μεγάλες. Η εθνική μας είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη, αλλά δεν υπάρχουν πλέον φαβορί στο μπάσκετ".

Παπαλουκάς: " Δεν ξέρω ακόμα που θα παίζω του χρόνου"
Χωρίς να αναφέρει κάτι σετικό όσον αφορά σε ποια ομάδα θα πάει, ο Θοδωρής Παπαλουκάς, είπε: " Είναι από τα λίγα παιχνίδια χωρίς άγχος. Ο κόσμος μας στηρίζει και μας δίνει κουράγιο με την μεγάλη του παρουσία. Το χρυσό είναι μακριά. Προέχει η προετοιμασία και η υγεία. Εγώ δεν ξέρω ακόμα τίποτα για το ΝΒΑ και το μέλλον μου. Περιμένω να ακούσω κάτι που θέλω, θα δούμε".

Για το μέλλον του που θα είναι πλέον μακριά από το παρκέ, μίλησε ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα: " Είμαι στη Ρόμα και θα μείνω ως τεχνικός διευθυντής. Ήταν ένα όμορφο παιχνίδι και πιστεύω ότι το κοινό το χάρηκε. Είναι μία όμορφη γιορτή και για μένα είναι χαρά το γεγονός ότι βρίσκομαι εδώ. Η Ελλάδα είναι μία πολύ δυνατή ομάδα και από τα φαβορί για την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ".

Ο Αντονέλο Ρίβα, που ως παίκτης της Ιταλίας, αντιμετώπισε την Εθνική ομάδα στον θρυλικό προημιτελικό του 1987, είπε: " Θυμάμαι έντονα το Ευρωμπάσκετ του 1987 και θυμάμαι τον κόσμο από τότε! Δεν ακούγαμε τίποτα από τον θόρυβο και δίκαια η εθνική σας τότε πήρε τον τίτλο. Η σημερινή εθνική σας είναι πιο γρήγορη και είναι δίκαια τόσο ψηλά. Το μπάσκετ πλέον είναι πιο φυσικό και έχουν αλλάξει πολλά".

Τέλος, μίλησε και ο πολύ αγαπητός στους Έλληνες οπαδούς, Ιμπραήμ Κουτλουάι: " Έχω εξαιρετικές αναμνήσεις από την Ελλάδα. Έχω άλλωστε πολλούς φίλους εδω. Έχει πλάκα ο αγώνας αυτός. Θα είναι ένα ενδιαφέρον Ευρωμπάσκετ με μεγάλες ομάδες και αμφίρροπο. Θα είναι πολύ σκληρό τουρνουά και ελπίζω η Τουρκία να πάρει ένα μετάλλιο. Εμείς και φυσικά η Ισπανία και η Ελλάδα είναι από τα μεγάλα φαβορί".












ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ