ΑΕΛ

Για τον... Μάτσε!

Για τον... Μάτσε!
ομαδικη ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι ερυθρόλευκοι διέλυσαν την ΑΕΛ σε 20 λεπτά (69-96), αλλά ανησυχούν για τον τραυματισμό του "Μάτσε"

Το σκορ του πρώτου ημιχρόνου στη Λάρισα ήταν 40-39 υπέρ της ΑΕΛ, αλλά αυτό ήταν το μικρότερο κακό για τον Ολυμπιακό του πρώτου μέρους, καθώς ο υποβασταζόμενος Αρβιντας Ματσιγιάουσκας που κατευθυνόταν στα αποδυτήρια με πάγο στον αριστερό του αστράγαλο ήταν αρκετή για να γεμίσει ανησυχία τον κόσμο και φυσικά το προπονητικό τιμ των ερυθρολεύκων.
Ο "Μάτσε" θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία για να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς, αν και πολλοί είναι εκείνοι που φοβούνται ότι θα μείνει εκτός δράσης για περίπου ένα μήνα! Αυτό σημαίνει ότι ο Ματσιγιάουσκας δεν θα δώσει το παρών στα ματς με την ΤΣΣΚΑ, την Πρόκομ, τον Πανελλήνιο και τον ΑΓΟΡ.

Ο Λιθουανός τραυματίστηκε στο 11' του αγώνα και δεν έπαιξε στη συνέχεια, αφήνοντας την ομάδα του δίχως το πιο σημαντικό όπλο της. Το οποίο μάλιστα φαινόταν απαραίτητο, αφού η ΑΕΛ ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική, κάτι που φάνηκε από τα πρώτα λεπτά του ματς, όταν ο Τάντας Κλιμαβίτσιους με προσωπικούς πόντους έδειχνε το δρόμο. Στην αντίπερα όχθη, οι ερυθρόλευκοι έπαιρναν πόντους από αρκετούς παίκτες και αυτή η πολυφωνία στην επίθεση ήταν που οδήγησε τον Ολυμπιακό στο 18-22 του πρώτου δεκαλέπτου.

Όμως, η μάχη συνεχίστηκε στη δεύτερη περίοδο, όπου η ΑΕΛ βασίστηκε στο περιφερειακό σουτ και ειδικότερα στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου αποδείχθηκε πολύ "ζεστή". Οι Γιάννης Κυριακόπουλος και Νίκος Παπανικολόπουλος σημείωσαν τρία συνεχόμενα τρίποντα και έβαλαν τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ με 40-35, την ώρα που ο Ολυμπιακός στηριζόταν στην επιθετική ικανότητα του Μαρκ Τζάκσον, αλλά και την οργανωτική συνέπεια του Ρόντρικ Μπλάκνεϊ και του Μίλος Τεόντοσιτς που είχαν από 7 και 5 πόντους αντίστοιχα.

Κι αν το πρώτο ημίχρονο (40-39) άφησε υποψίες για ντέρμπι, ο Ολυμπιακός είχε εντελώς διαφορετική άποψη και όταν επέστρεψε από τα αποδυτήρια, ήταν άλλη... ομάδα! Οι ερυθρόλευκοι εξαφάνισαν την ΑΕΛ και με το εξωπραγματικό 4-28 (!) "καθάρισαν" το παιχνίδι μέσα σε δέκα λεπτά. Γουντς, Τζάκσον και Μπλάκνεϊ αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να καλύψουν το κενό του Ματσιγιάουσκας.

Με το σκορ 44-67, η ΑΕΛ δεν είχε πλέον πολλά περιθώρια για να αντιδράσει. Η κυριαρχία του Ολυμπιακού ήταν κάτι παραπάνω από μεγάλη και στο τέταρτο δεκάλεπτο οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν με ακόμη μεγαλύτερη άνεση. Ο Πίνι Γκέρσον έδωσε αρκετό χρόνο συμμετοχής στον Ιάκωβο Τσακαλίδη και ο σέντερ του Ολυμπιακού δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Πολύ γρήγορα έφτασε τους 15 πόντους, ενώ γέμισε τη ρακέτα και στην άμυνα, την ώρα που ο 25 ασίστ του Ολυμπιακού ήταν μια σημαντική απόδειξη για τη συνολικά θετική εικόνα των ερυθρολεύκων που τελικά επικράτησαν με 69-96 και πλέον σκέφτονται την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την Ευρωλίγκα, αλλά φυσικά και τον τραυματισμό του Ματσιγιάουσκας.

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 40-39, 44-67, 69-96

ΑΕΛ (Κώστας Πιλαφίδης): Κυριακόπουλος 12 (4), Κις 2, Παπανικολόπουλος 13 (3), Παπαχρήστος 2, Αγγελακόπουλος 4, Τιγκ 4, Παπανικολάου, Κολώκας, Κλιμαβίτσιους 11, Καραβανάς 15 (1), Τσέρανιτς 6.

Ολυμπιακός (Πίνι Γκέρσον): Μπλάκνεϊ 11 (1), Παπαμακάριος 5 (1), Γουντς 13 (1), Ματσιγιάουσκας 5 (1), Καυκής 7 (1), Μπουρούσης 8, Τσακαλίδης 15, Τεόντοσιτς 12 (2), Μαυροκεφαλίδης 4, Τζάκσον 16.

Γκέρσον: "Κακό μάτι στην ομάδα"

Μετά το τέλος του αγώνα ο Πίνι Γκέρσον τόνισε: "Τα λάθη που κάναμε και τα ριμπάουντ που χάσαμε στο πρώτο μέρος έδωσαν στον αντίπαλό μας 16 παραπάνω επιθέσεις, αλλά στο δεύτερο μέρος διευκολύναμε την κατάσταση με την καλή μας άμυνα. Ωστόσο, η ΑΕΛ άξιζε κάτι καλύτερο από το τελικό σκορ του αγώνα, όμως δεν μπορούσε να επιστρέψει μετά το δικό μας σερί.

Ξέρω ότι ως Έλληνες πιστεύετε στο κακό μάτι και όντως κάτι κακό πρέπει να συμβαίνει με την ομάδα. Ήρθαμε στη Λάρισα με τέσσερις τραυματίες και αποκτήσαμε ακόμη δύο. Ελπίζω την Πέμπτη που θα παίξουμε με την ΤΣΣΚΑ, να έχουμε ένα ικανό ρόστερ. Κάθε μέρα στέλνουμε δύο παίκτες για μαγνητική τομογραφία και μεταξύ μας έχουμε δημιουργήσει ένα αστείο, ότι όποιος δεν πάει... τρώει πρόστιμο!".

Από την πλευρά του ο Κώστας Πιλαφίδης είπε: " Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και καλή επιτυχία στη συνέχεια των υποχρεώσεών του. Ό,τι δώσαμε, πήραμε. Αυτός είναι και νόμος στη ζωή. Όσο προσπαθήσεις, τόσα θα πάρεις πίσω. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και αποφασιστικοί ούτε στο πρώτο ημίχρονο. Να καταλάβουμε ότι το ματς με τον Ολυμπιακό ήταν ένα μάθημα, ώστε να μην καταστρέψουμε όσα έχουμε χτίσει ως τώρα. Πρέπει να έχουμε εγωισμό ως ομάδα. Διαφορετικά, δεν μπορούμε να κάνουμε πρωταθλητισμό".

Ο Ρόντρικ Μπλάκνεϊ δήλωσε: " Ξέραμε ότι ο αγώνας θα ήταν δύσκολος και η ΑΕΛ έπαιξε καλά στο πρώτο μέρος, αλλά στα αποδυτήρια ο κόουτς μας έβαλε τις φωνές και μας έβαλε... φωτιά. Και στο δεύτερο ημίχρονο επιστρέψαμε με πολύ καλή άμυνα".

Τέλος, ο Αγγελακόπουλος σημείωσε: "Ο Ολυμπιακός είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος και αυτό το ξέραμε. Προετοιμαστήκαμε, αλλά παίξαμε όπως έπρεπε μόνο στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος ήμασταν απαράδεκτοι και δεν παίξαμε καθόλου άμυνα. Τώρα, όμως πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά και να ξεχάσουμε το συγκεκριμένο ματς".































TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ