ΑΡΗΣ

Για χάρη της μπάλας

Για χάρη της μπάλας
Άρης ομαδική

Με αφορμή τη νέα μπάλα της Ευρωλίγκα οι παίκτες φωτογραφήθηκαν το πρωί της Τρίτης στο Αλεξάνδρειο

Πριν από την έναρξη της πρωινής προπόνησης στο Αλεξάνδρειο ο Γκόρντον Χέρμπερτ με τους παίκτες του φωτογραφήθηκαν για λογαριασμό της NIKE, όπως είχε γίνει ήδη με τους Παναθηναϊκό, Πανιώνιο και Πανελλήνιο κι αναμένεται να συμβεί και με τον Ολυμπιακό.
Στο αγωνιστικό κομμάτι αμέσως μετά οι παίκτες του Άρη προπονήθηκαν κάτω από τις οδηγίες του Γκόρντον Χέρμπερτ αρχικά στο παρκέ του Αλεξανδρείου και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην αίθουσα με τα βάρη.

Η μίνι προετοιμασία του Άρη στην Ελλάδα, για το παιχνίδι της Πέμπτης με την Λε Μαν στην γαλλική πόλη στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα ολοκληρώνεται το απόγευμα με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να αναχωρεί αύριο το πρωί στις 7:00 για την Αθήνα, από εκεί στο Παρίσι και εν συνεχεία οδικώς.

Χέρμπερτ: " Γνωρίζω πολύ καλά τη Λε Μαν"
Άριστος γνώστης του γαλλικού μπάσκετ και κατ' επέκταση της Λε Μαν, είναι ο Γκόρντον Χέρμπερτ, που ανέλυσε τον προσεχή αντίπαλο του Άρη, αλλά αναφέρθηκε και στον Ρεϊσόν Τέρι.

" Γνωρίζω πολύ καλά την Λε Μαν. Ο βασικός κορμός της ομάδας, έχει διατηρηθεί. Έχουν τους ίδιους Γάλλους και άλλαξαν οι ξένοι. Πρόκειται για μια αθλητική νεανική ομάδα και τα κλειδιά για να πάρουμε τη νίκη, θα είναι η άμυνα, αλλά και ο έλεγχος των αμυντικών ριμπάουντ".

" Κοιτάμε μόνο το παιχνίδι που ακολουθεί γιατί είναι πολύ σημαντικό και αυτό θα κάνουμε σε κάθε αγώνα. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την εμφάνισή μας την Κυριακή εναντίον του Ολυμπιακού, αλλά κοιτάμε μπροστά".

Όσον αφορά στην έδρα της γαλλικής ομάδας, τόνισε: " Το φίλαθλο κοινό της Λε Μαν είναι καλό αλλά δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό του Άρη, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μία μπασκετική πόλη".

Αναφερόμενος στον Τέρι, είπε: " Η κατάσταση δεν μου αρέσει θα πρέπει να συμβιβαστούμε με αυτό. Ο Τέρι κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια απέναντι στην Μάλαγα το ίδιο θα κάνει και τώρα. Οι άνθρωποι της ομάδας δουλεύουν πολύ κάθε ώρα, κάθε στιγμή για να πάνε όλα καλά με το σλοβάκικο διαβατήριο του Μάσεϊ. Δεν ξέρω αν θα τον έχουμε την Κυριακή, αλλά γνωρίζω ότι γίνεται πολλή δουλειά από πλευράς διοίκησης".

Καλαϊτζής: " Όλες οι έδρες είναι δυνατές"

Αναφερόμενος στο παιχνίδι με τη γαλλική ομάδα, ο Γιώργος Καλαϊτζής, είπε ότι πρέπει να υπάρξει μεγάλη βελτίωση σε σχέση με τον αγώνα εναντίον του Ολυμπιακού, για να πάρουν οι "κίτρινοι" τη νίκη.

" Νομίζω είμαστε μία από τις ομάδες που θα διεκδικήσουμε μία θέση στην επόμενη φάση. Στην Ευρώπη, κάθε ομάδα στην έδρα της είναι δυνατή και θέλει να την διατηρήσει".

" Ερχόμαστε από μία όχι καλή εμφάνιση με τον Ολυμπιακό και αν παρουσιαστούμε βελτιωμένοι θα έχουμε τύχη. Η Λε Μαν δεν στηρίζεται σε έναν παίκτη αλλά παίζει ομάδικό μπάσκετ. Δεν μπορούμε να "κλειδώσουμε" κάποιον συγκεκριμένο αθλητή".

Στη συνέχεια, ο Έλληνας πλέι μέικερ, αναφέρθηκε στην απουσία του Τέρι, από τους αγώνες της Α1: " Το έργο μας στην Ελλάδα γίνεται πιο δύσκολο από το γεγονός ότι δεν παίζει ο Τέρι. Αν αγωνιζόταν εναντίον του Ολυμπιακού, θα είχαμε έναν ακόμη στο μαρκάρισμα του Γουντς. Η απουσία του δημιουργεί πρόβλημα στον πρποπονητή μας".

" Πέρυσι είχαμε ξεχωρίσει την Ζαλγκίρις και χάσαμε με κατεβασμένα τα χέρια, ενώ με την Φενέρμπαχτσέ το παιχνίδι ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο αλλά το κερδίσαμε. Στην Ευρωλίγκα δεν μπορείς να διαλέξεις κάποιο ματς, αν σου πάει θα το κερδίσεις. Η Λε Μαν κόντεψε να κερδίσει την Μακάμπι την περασμένη εβδομάδα, όταν δεν υπήρχε κάποιος που περίμενε ότι θα ήταν μπροστά, μέχρι και τα 40 τελευταία δευτερόλεπτα".

Τέλος, ο Μπρέισι Ράιτ, αναφερόμενος στον αγώνα της Πέμπτης, ξεκαθάρισε ότι η Λε Μαν, είναι εντελώς διαφορετική από τον Ολυμπιακό.

" Αυτό το οποίο περιμένω, είναι να έχουμε τον έλεγχο των ριμπάουντ, που δεν είχαμε με τον Ολυμπιακό. Θα μας μιλήσει ο κόουτς σήμερα και θα πάμε με στόχο να πάρουμε μία ακόμη νίκη".

" Η Λε Μαν είναι μία τελείως διαφορετική ομάδα από τον Ολυμπιακό κι εμείς επικεντρωνόμαστε στους εαυτούς μας, για να μην έχουμε πρόβλημα. Διαφορετικά θα είναι δύσκολα τα πράγματα".





























TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ