ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Γερμανία - Ελλάδα 52-80

Γερμανία - Ελλάδα 52-80
INTIME SPORTS

Εξαιρετική εμφάνιση από την εθνική, η οποία στο δεύτερο ημίχρονο πάτησε... γκάζι κόντρα στην Γερμανία και έφτασε χωρίς δυσκολίες στη νίκη με 80-52. "Σκότωσαν" από τα 6μ.75 τους Γερμανούς οι διεθνείς μας. Καλή αμυντική λειτουργία από την ομάδα του Αντρέα Τρινκέρι (picts).

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο για το δεύτερο φιλικό του στο τουρνουά του Στρασβούργου επικράτησε της Γερμανίας με 80-52.

Οι παίκτες του Αντρέα Τρινκέρι παρουσιάστηκαν αισθητά βελτιωμένοι στην αμυντική τους λειτουργία, με τους Γερμανούς στο τέταρτο δεκάλεπτο να μένουν για έξι λεπτά χωρίς καλάθι!

Διαβάστε επίσης: Επιστρέφει στην Αθήνα ο Βασίλης Σπανούλης...

Ο Σάφαρτζικ με σουτ τριών πόντων έδωσε τέλος στην ανομβρία της Γερμανίας που δεν κατάφερε να απειλήσει σε κανένα σημείο της αναμέτρησης την εθνική μας. Ο Γιώργος Πρίντεζης και ο Κώστας Βασιλειαδης σημείωσαν από 12 πόντους, ενώ ο Αντώνης Φώτσης είχε 11 πόντους και ο Κώστας Παπανικολάου 9.

Από την Γερμανία που προσπάθησε να μείνει κοντά στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς όμως να τα καταφέρει ο Σάφαρτζικ ήταν ο μοναδικός που ξέφυγε από την κακή εικόνα της ομάδας του, πετυχαίνοντας 11 πόντους. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δημιούργησε πολλά προβλήματα στους Γερμανούς από τη γραμμή των 6μ.75, καθώς ευστόχησε σε 10/18 σουτ τριών πόντων.

Ο αγώνας:

Οι διεθνείς μας προσπάθησαν να επιβάλουν από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης το παιχνίδι τους και με τον Αντώνη Φώτση στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης πήραν προβάδισμα στο σκορ με 5-4. Ο Λούκας Μαυροκεφαλίδης έκανε το 7-6, ενώ οι Γιώργος Πρίντεζης και Ίαν Βουγιούκας έδωσαν "αέρα" πέντε πόντων στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (16-11).

Ο Βασίλης Καββαδάς πέρασε στο παρκέ στη θέση του Ίαν Βουγιούκα με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Αντρέα Τρινκέρι να αλλάζει με αυτόν τον τρόπο ολόκληρη την πεντάδα τους. Ο Γιώργος Πρίντεζης από τη γραμμή των βολών πέτυχε το 18-11 για την εθνική μας, ενώ ο Στράτος Περπέρογλου με 1/2 βολές διαμόρφωσε το 19-11, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα.

Δείτε το Live της αναμέτρησης από το Sport24.gr

Στην δεύτερη περίοδο στο παρκέ για την εθνική μας βρέθηκαν οι Κώστας Σλούκας, Κώστας Βασιλειάδης, Στράτος Περπέρογλου, Γιώργος Πρίντεζης και Ίαν Βουγιούκας. Ο Πλάις μείωσε σε 19-15 για τους Γερμανούς, οι οποίοι προσπαθούσαν να πλησιάσουν και να δημιουργήσουν προβλήματα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ο Περπέρογλου με σουτ τριών πόντων έκανε το 22-15 στο 12' και ο Βουγιούκας αύξησε την διαφορά για πρώτη φορά στους εννέα πόντους (24-19).

Ο Λούκας Μαυροκεφαλίδης στη συνέχεια που πέρασε στο παρκέ στη θέση του Βουγιούκα πέτυχε το 26-19 και ο Κώστας Βασιλειάδης με σουτ τριών πόντων στο 17ο λεπτό ανέβασε την διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων στους 12 πόντους (31-19). Οι διεθνείς μας συνέχισαν να ελέγχουν τον ρυθμό του αγώνα, με τον Μαυροκεφαλίδη, έπειτα από εξαιρετική πάσα του Βασιλειάδη να κάνει το 37-24. Ο Κώστας Σλούκας με δύο εύστοχες βολές διαμόρφωσε το σκορ του ημιχρόνου (39-26).

Γερμανία - Ελλάδα 52-80

Στην τρίτη περίοδο, τα πράγματα έγιναν χειρότερα για τους Γερμανούς. Οι διεθνείς μας μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και κατάφεραν να αποσπαστούν γρήγορα στο σκορ. Ο Γιώργος Πρίντεζης έκανε το 46-32 για την ομάδα του Αντρέα Τρινκέρι, ενώ ο Κώστας Παπανικολάου με σουτ τριών πόντων αύξησε την διαφορά στους 13 για πρώτη φορά στην αναμέτρηση, στο 27' λεπτό του ματς.

Ο νεαρός παίκτης με ακόμα ένα τρίποντο έκανε το 56-42 για να εκτοξεύσει την διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων στους 17 πόντους ο Αντώνης Φώτσης με ακόμα ένα σουτ τριών πόντων (59-42). Το τρίτο δεκάλεπτο τελικά ολοκληρώθηκε με 61-43 για τους διεθνείς μας, οι οποίοι είχαν επιβάλει το παιχνίδι τους απέναντι στη Γερμανία.

Η εθνική στο τέταρτο και τελευταία δεκάλεπτο του αγώνα ξεκίνησε με τρίποντο του Φώτση αύξησε την διαφορά στους 22 πόντους (65-43) και ο Βασιλειάδης με ακόμα ένα τρίποντο έκανε το 68-43 στο 33'. Ο Δημήτρης Κατσίβελης έκανε το 70-43, ενώ οι Γερμανοί κατάφεραν να σημειώσουν το πρώτο τους καλάθι στην τέταρτη περίοδο στο 36ο λεπτό με τον Σάφαρτζικ που ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων. Οι διεθνείς μας συνέχισαν να ελέγχουν το παιχνίδι, φτάνοντας τελικά στο θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους Γερμανούς με 80-52. Επόμενος αντίπαλος πλέον για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αύριο (11/08) η Γαλλία στις 19:00.

Γερμανία - Ελλάδα 52-80
INTIME SPORTS

Τα δεκάλεπτα: 11-19, 26-39, 43-61, 52-80.

Ελλάδα (Τρινκέρι): Βασιλειάδης 12 (2), Ζήσης 2, Περπέρογλου 7 (2), Φώτσης 11 (3), Παπανικολάου 9 (3), Μαυροκεφαλίδης 8, Βουγιούκας 8, Μπράμος 2, Πρίντεζης 12, Σλούκας 4, Κατσίβελης 5, Καββαδάς.

Γερμανία (Μεντς): Γκίφεϊ 4, Γκίντερ 2, Τσβάινερ 6, Σάφαρτζικ 11 (3), Στάιγκερ 5 (1), Πλάις 8, Ντόρετ 8, Σάιφερτ 2, Ζιρμπς 1, Κινγκ 3 (1), Λίσκα 2, Τάντα.

Ο Κώστας Καϊμακόγλου παρακολούθησε από τον πάγκο την προσπάθεια των διεθνών μας μετά και την ανάταξη του ρινικού οστού, στην οποία και υποβλήθηκε σήμερα (10/08) σε νοσοκομείο του Στρασβούργου. Ο Έλληνας φόργουορντ αναμένεται να κάνει ατομικές προπονήσεις με την επιστροφή της εθνικής μας στην Ελλάδα, φορώντας τον προστατευτικό νάρθηκα (φωτ.).

* Στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι βρέθηκαν ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος και το μέλος του ΔΣ, Άρης Ζώης.

* Οι διαιτητές στο πρώτο ημίχρονο ήταν οι Ράντοβιτς - Μπισάνγκ - Τσμικίεβιτς και στο δεύτερο ημίχρονο οι Λάτισεβς - Περέα - Γιαβόρ.

Γερμανία - Ελλάδα 52-80
INTIME SPORTS
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ