ΤΟΥΡΚΙΑ

Γαλατάσαραϊ: Υποχρεώνεται να χρησιμοποιήσει παίκτες θετικούς στον κορονοϊό κόντρα στην Αναντολού Εφές

Ο Ντι Μποστ με τη φανέλα της Γαλατάσαραϊ
Ο Ντι Μποστ με τη φανέλα της Γαλατάσαραϊ ©BASKETBALLCL

Η Γαλατάσαραϊ αναγκάζεται να παραταχθεί με αθλητές θετικούς στον κορονοϊό στο παιχνίδι με την Αναντολού Εφές, λόγω της ισχύουσας νομοθεσίας.

Πριν από έξι μέρες, η Γαλατάσαραϊ ανακοίνωσε πως εννέα αθλητές της βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Μοιραία, τα πάντα πάγωσαν στον τουρκικό σύλλογο, ο οποίος προσπαθεί να ξεπεράσει το πρόβλημα που προέκυψε.

Παρά το γεγονός μάλιστα πως έξι εξ αυτών παραμένουν θετικοί, υποχρεούται να αγωνιστεί την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου απέναντι στην Αναντολού Εφές, στο μεγάλο ντέρμπι της Κωνσταντινούπολης.

Ο λόγος; Η ισχύουσα νομοθεσία στην Τουρκία υπαγορεύει πως μια βδομάδα μετά το θετικό κρούσμα, οι αθλητές μπορούν να επιστρέψουν στην δράση. Δίχως να διευκρινίζεται τι γίνεται σε περίπτωση που κάποιος εξακολουθεί να βγαίνει θετικός σε διαγνωστικούς ελέγχους. Κάπως έτσι, η BSL δεν έχει αναβάλλει προς ώρας την αναμέτρηση, με τη Γαλατάσαραϊ να ενημερώνει επισήμως το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου πως αναγκαστικά θα χρησιμοποιήσει τους αθλητές, που είναι (ακόμη) θετικοί στον κορονοϊό.

Μία ιστορία που αφορά εμμέσως τον Ολυμπιακό, δεδομένου ότι την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου υποδέχεται την Αναντολού Εφές για την 26η αγωνιστική της EuroLeague.

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ