ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το σπουδαίο αποτέλεσμα από το ADAC καθιστά μοναδικό το VW ID.7

ADAC Volkswagen ID.7
ADAC Volkswagen ID.7 VOLKSWAGEN AG

Οι ανεξάρτητοι δοκιμαστές του ADAC δεν έχουν βαθμολογήσει ποτέ στο παρελθόν ένα αυτοκίνητο ως "πολύ καλό", κάτι που σημειώθηκε στην περίπτωση της ηλεκτρικής ναυαρχίδας της VW.

Πρόκειται για τη ναυαρχίδα της αμιγώς ηλεκτροκίνητης γκάμας ID. και πλέον είναι και το κορυφαίο των διάσημων δοκιμών του ADAC: το Volkswagen ID.7 έγινε το πρώτο αυτοκίνητο που πέτυχε μέσο όρο βαθμολογίας 1,5 και, συνεπώς, συνολική βαθμολογία "πολύ καλό" στην ανεξάρτητη δοκιμή που διεξήχθη από μηχανικούς της μεγαλύτερης αυτοκινητιστικής λέσχης της Ευρώπης.

ADAC Volkswagen ID.7
ADAC Volkswagen ID.7 VOLKSWAGEN AG


Κάθε χρόνο, οι εμπειρογνώμονες του "Allgemeiner Deutscher Automobil-Club e.V." (ADAC) αξιολογούν περίπου 100 αυτοκίνητα, δοκιμάζοντάς τα με βάση περισσότερα από 350 κριτήρια σε επτά κύριες κατηγορίες. Το ID.7 έλαβε εξαιρετική βαθμολογία στις κατηγορίες κινητήρας/κίνηση (1,0), ασφάλεια (1,1), περιβάλλον/οικολογικός έλεγχος (1,2) και άνεση (1,5).

Το ηλεκτρικό liftback εντυπωσίασε και στις άλλες κύριες κατηγορίες που συνέβαλαν στη συνολική βαθμολογία: Για παράδειγμα, οι τομείς των οδηγικών χαρακτηριστικών (2,1), του αμαξώματος (2,3) και του εσωτερικού (2,4) αξιολογήθηκαν ως "καλοί". Δεδομένου ότι οι δύο κατηγορίες του περιβάλλοντος/οικολογικού ελέγχου και της ασφάλειας έχουν τη μεγαλύτερη βαρύτητα, η συνολική βαθμολογία του ID.7 διαμορφώθηκε στο 1,5, με αποτέλεσμα την ιστορική συνολική αξιολόγηση του "πολύ καλό".

Η δοκιμή διεξήχθη με ένα Volkswagen ID.7 Pro με ισχύ 286 PS. Το οποίο εντυπωσίασε ιδιαίτερα με την μεγάλη οικονομία ενέργειάς του: με κατανάλωση μόλις 18,1 kWh/100 km στη συνδυασμένη λειτουργία του ADAC Ecotest, το ηλεκτρικό σεντάν είναι ένα από τα πιο οικονομικά μοντέλα της μεσαίας κατηγορίας. Έτσι βαθμολογήθηκε με 0,7 για την υποκατηγορία "Κατανάλωση/CO2" και κατά συνέπεια έλαβε αξιολόγηση πέντε αστέρων στο Ecotest, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της δοκιμής αυτοκινήτων του ADAC για περισσότερα από 20 χρόνια.

Η βαθμολογία αυτή ξεπεράστηκε μόνο στην υποκατηγορία "Ενεργητική ασφάλεια - Συστήματα υποβοήθησης", η οποία έλαβε τη συνολικά καλύτερη βαθμολογία του 0,6. Τέλος, με τιμή εκκίνησης 58.900 ευρώ, το ID.7 Pro είναι πιο προσιτό σε σύγκριση με τα μοντέλα του ανταγωνισμού.

TAGS ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ VOLKSWAGEN VOLKSWAGEN ID.7 ADAC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ