EUROBASKET

Φώτσης: "Τώρα μπαίνει το πρέπει" (vid)

Φώτσης: "Τώρα μπαίνει το πρέπει" (vid)
φώτσης καλάθης INTIME SPORTS

Ο Αντώνης Φώτσης και ο Νικ Καλάθης συμφωνούν πως ο αγώνας της Παρασκευής είναι ο πλέον καθοριστικός όλης της διοργάνωσης

Ο Αντώνης Φώτσης υοστηρίζει ευθαρσώς πως η Εθνική ήθελε να νικήσει τους Γάλλους και τους Ρώσους, απλώς δεν τα κατάφερε. Δεν θεωρεί ότι η ομάδα έπαιξε άσχημα, ωστόσο είναι βέβαιος πως μπορεί να παίξει καλύτερα. Και δηλωνει βέβαιος για τις δυνατότητες της ομάδας και για το ότι θα τις καταθέσει στο γήπεδο από την Παρασκευή ως την Κυριακή.
«Στον αγώνα με τη Γαλλία, όπως και σε αυτόν με τη Ρωσία, πήγαμε με το μυαλό μας στη νίκη», λέει . «Θέλαμε την πρώτη θέση στον όμιλο. Δεν το καταφέραμε αυτό και βρεθήκαμε στην τρίτη θέση του ομίλου. Περιμένουμε πλέον το αποτέλεσμα από την αναμέτρηση Σλοβενία-Τουρκία και γενικότερα το τι θα γίνει στον άλλον όμιλο. Δεν νομίζω ότι χωράνε προτιμήσεις, αλλά μέχρι την Παρασκευή έχουμε δυο-τρεις μέρες ακόμη για να προετοιμαστούμε. Ο καθένας μας ξέρει τι πρέπει να κάνει. Ήρθαμε εδώ, είμαστε τόσο καιρό όλοι μαζί για το παιχνίδι της Παρασκευής. Ήρθε αυτό και ήρθε η ώρα να δείξουμε αν αξίζουμε να προχωρήσουμε ή όχι».

-Οι δύο συνεχόμενες ήττες τι σημαίνουν πραγματικά;

«Δεν μπορώ να πω πως είναι και ό,τι καλύτερο, αλλά από την άλλη δεν νομίζω να μας επηρεάσει τόσο πολύ. Εμείς ξέρουμε τι γίνεται. Όπως ξέραμε και πως ό,τι κι αν συνέβαινε απέναντι στη Γαλλία, θα μας δινόταν η ευκαιρία την Παρασκευή να κάνουμε αυτό που πρέπει. Είναι ο αγώνας που πλέον μπαίνει το «πρέπει». Πρέπει να τα δώσουμε όλα».

-Επηρεάζουν για τη συνέχεια ψυχολογικά ουσιαστικά αυτές οι δύο ήττες;

«Επηρεάζει η κακή απόδοση. Και δεν νομίζω ότι είχαμε κακή απόδοση συνολικά στους δύο αγώνες που χάσαμε. Συν το ότι και τα δύο παιχνίδια τα χάσαμε στο τελευταίο σουτ. Και απέναντι στη Γαλλία με τον Ντε Κολό και με τη Ρωσία. Δεν ήταν ότι χάσαμε με κατεβασμένα χέρια ή εύκολα. Σίγουρα, θα μπορούσαμε να είχαμε παίξει καλύτερα όμως και να πάρουμε και τις νίκες. Πρέπει να ετοιμαστούμε και να παίξουμε καλύτερα από ό,τι παίζουμε τώρα, γιατί την Παρασκευή θα είναι ένας πολύ πιο δύσκολος αντίπαλος απέναντί μας».

-Στην αρχή πολλοί δεν πίστευαν ότι αυτή η ομάδα θα προχωρήσει, ξαφνικά μετά από τις πρώτες νίκες όλοι μιλούσαν για χρυσό και τώρα έχει μπει πάλι «φρένο». Για εσάς τι σημαίνει αυτή η πορεία και πόσο σας επηρεάζουν αυτά που ακούτε;

«Δεν το βλέπουμε εμείς έτσι. Είναι ένα συνήθειο που υπάρχει. Πριν ξεκινήσουν οι αγώνες, με βάση τη δική τους λογική, πολλοί πίστευαν ότι η ομάδα αυτή δεν μπορεί να πάει πουθενά, ότι δεν μπορεί να προχωρήσει. Είδαν πόσο καλά παίξαμε όταν ήρθε η ώρα των επίσημων αγώνων και τους κάναμε να πιστέψουν ότι μπορούμε να πάμε καλά. Τώρα δεν παίξαμε δύο αγώνες καλά, ήρθαν δύο ήττες και σίγουρα θα είναι δυσαρεστημένοι κάποιοι. Και θα ξαναπώ ότι θα μπορούσαμε να είχαμε παίξει λίγο καλύτερα, αλλά και να πάρουμε τις νίκες στο τέλος. Είμαστε λίγο συνηθισμένοι σε τέτοιες αντιδράσεις όμως. Εμείς ξέρουμε τι αξίζουμε, ξέρουμε πως μπορούμε να παίξουμε και αυτό θα κάνουμε την Παρασκευή»!

Καλάθης: "Την Παρασκευή ο αγώνας-κλειδί"

Ο Νικ Καλάθης έχει αφήσει ήδη πίσω του τα προηγούμενα παιχνίδια της διοργάνωσης και εστιάζει αποκλειστικά στον πλέον καθοριστικό αγώνα της Παρασκευής. Τονίζει την αξία της απόλυτης συγκέντρωσης στον στόχο, δηλώνει έτοιμος να βοηθήσει όποτε του ζητηθεί και αποθεώνει τον Βασίλη Σπανούλη.

-Ποια είναι τα συναισθήματα μετά από τα δύο τελευταία αυτά αρνητικά αποτελέσματα;

«Ήταν δύο κλειστά παιχνίδια, τα οποία χάσαμε, αλλά αυτό που μετράει είναι το επόμενο παιχνίδι. Αυτό είναι κάτι που το λέμε από την αρχή, είναι κάτι που το ξέρουμε από την πρώτη μέρα. Πρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτό και να κάνουμε τη δουλειά μας. Να κάνουμε αυτό για το οποίο ήρθαμε εδώ να κάνουμε».

-Τι είναι αυτό που πρέπει να αλλάξει για τη συνέχεια;

«Θα πρέπει να ξαναδούμε τι κάναμε λάθος. Θα δούμε το βίντεο και να προσπαθήσουμε να μην ξανακάνουμε λάθη που κάναμε όχι μόνο στον αγώνα με τη Γαλλία, αλλά και σε αυτόν με τη Ρωσία. Πρέπει να δούμε μέσα από αυτόν τον τρόπο τι πρέπει να κάνουμε καλύτερα στον επόμενο αγώνα, εκεί όπου μια νίκη θα σημάνει πρόκριση στους ημιτελικούς».

-Έχεις ζήσει μεγάλες αντιθέσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τα συναισθήματα ποια είναι από όλη αυτή την εμπειρία;

«Αρκετά. Αν και είναι περισσότερο σκέψεις και εμπειρίες. Δεν μπορείς να αφήσεις τα συναισθήματα να κυριαρχήσουν σε τέτοιες στιγμές. Ούτε σε νίκες, ούτε σε ήττες. Δεν πιστεύω όμως ότι μπορούμε να είμαστε απογοητευμένοι ή κάτι τέτοιο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι απλά. Δεν έχω κάποια αρνητικά συναισθήματα, γιατί παίξαμε δυνατά στους δύο αγώνες που χάσαμε, ήταν κλειστά παιχνίδια που κρίθηκαν στο τελευταίο σουτ και στις δύο περιπτώσεις. Και επίσης βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νοκ άουτ αγώνα. Αυτόν πρέπει να σκεφτόμαστε, εκεί πρέπει να εστιάσουμε τώρα. Είναι ο αγώνας κλειδί όλης της διοργάνωσης».

-Στον αγώνα με τη Ρωσία δεν αγωνίστηκες καθόλου, ενώ σήμερα κλήθηκες να βοηθήσεις. Πώς αντιδράς εσύ σ’ αυτό;

«Δεν έπαιξε για μένα κανένα ρόλο το γεγονός ότι δεν έπαιξα στον αγώνα με τη Ρωσία. Για μένα η φιλοσοφία είναι μία: Να είσαι έτοιμος. Όποτε σε φωνάξει ο προπονητής, για οτιδήποτε σου ζητήσει. Αυτός αποφασίζει και οι αποφάσεις του είναι σεβαστές. Για κάθε παίκτη το ζητούμενο είναι μόλις του ζητηθεί να είναι έτοιμος. Για όσο χρόνο χρειαστεί».

-Τι σκέψεις πέρασαν από το μυαλό σου όταν είδες τον Σπανούλη να σηκώνεται για τα δύο τρίποντα;

«Ο Βασίλης είναι παίκτης για μεγάλους αγώνες και τέτοιοι παίκτες παίρνουν τα μεγάλα σουτ. Αυτός είναι! Ξέρουμε ότι όταν το παιχνίδι φτάνει σε αυτό το σημείο, θα του δώσουμε την μπάλα. Αυτός είναι που πρέπει να την έχει στα χέρια του».

Ο Νίκος Ζήσης μιλά αμέσως μετά τον αγώνα με τη Γαλλία



Δείτε τι είπε και ο Γιάννης Μπουρούσης














































TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ