EUROBASKET

Ζήσης: "Τέρμα οι πλάκες" (vid)

Ζήσης: "Τέρμα οι πλάκες" (vid)
ζΉΣΗς

Οι Έλληνες ήθελαν να νικήσουν αλλά τώρα βλέπουν μόνο τα προημιτελικά της Παρασκευής

Ο Νίκος Ζήσης, το είπε όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται: " Οι πλάκες και τα αστεία τελείωσαν. Ό,τι έγινε, έγινε. Τώρα είναι η ώρα να παίξουμε μπάσκετ. Οι θέσεις δεν έχουν σημασία, πάμε κατευθείαν στα νοκ-άουτ παιχνίδια, όπου κρίνονται τα πάντα. Έχουμε κάποια προβλήματα, πρέπει να τα διορθώσουμε, αλλά έχουμε και δυο μέρες μπροστά μας για να ξεκουραστούμε και μέσα από την προπόνηση να βρούμε τις λύσεις".

Ο διεθνής άσος διαφώνησε ότι η ομάδα ενδεχομένως να επηρρεαστεί από την απραξία δυο ημερών: "Αντίθετα έχουμε όλο το χρόνο μπροστά μας, ώστε να εμφανιστούμε όσο το δυνατόν καλύτεροι".

Οι Γάλλοι, πάντως, ή αν προτιμάτε ο κόουτς των "τρικολόρ" Βενσάν Κολέ, δεν έδειχναν ...ενθουσιασμένοι από την ιδέα της νίκης. Ο Ζήσης είπε: "Δεν ξέρω τι είχαν στο μυαλό τους, αλλά το να μείνει ο Πάρκερ σε ολόκληρο το τέταρτο δεκάλεπτο εκτός αγώνα λέει πολλά. Πάντως, στο τέλος ο Ντε Κολό, παρά τη δική μου άμυνα πήρε την προσπάθεια και έκανε ένα μεγάλο σουτ, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του".

Οι δηλώσεις του Ζήση σε βίντεο



Καζλάουσκας: Τώρα αρχίζουμε, αρκεί να συγκεντρωθούμε

Ο Γιόνας Καζλάουσκας θεωρεί ότι "τώρα αρχίζει το Ευρωμπάσκετ". Την Παρασκευή, δηλαδή, με τα προημιτελικά όπου η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει μία από τις Σλοβενία-Τουρκία. Όποια νικήσει, δηλαδή, στον τελευταίο αγώνα του Λοτζ την Τετάρτη!

" Δεν μπορώ να πω ποια είναι καλύτερη, για μας. Σίγουρα μιλάμε για δυο εξαιρετικές ομάδες, που μέχρι τώρα έχουν παίξει περίφημα σε αυτό το Ευρωμπάσκετ. Έχουμε πάντως αρκετό χρόνο να προετοιμαστούμε" είπε ο Λιθουανός κόουτς.

Ο Καζλάουσκας δήλωσε ότι η ομάδα " εξακολουθεί να έχει πρόβλημα σε ριμπάουντ και κυρίως στην συγκέντρωσή της, κάτι που της φέρνει εμπόδια στο παιχνίδι μας. Είδατε ότι στο πρώτο δεκάλεπτο ήμασταν περισσότερο συγκεντρωμένοι" και πιστεύει πως " εφόσον διορθώσουμε αυτά τα δυο στοιχεία, θα μπορέσουμε να παίξουμε και πάλι καλό μπάσκετ".

Μπουρούσης: "Δεν έχει σημασία ποιος παίζει"

Ο Γιάννης Μπουρούσης υπογράμμισε τη θέληση της ομάδας να πάρει τη νίκη, παραδέχθηκε ότι "δεν της βγήκε το παιχνίδι" κι όταν ρωτήθηκε για τις "διαθέσεις" των Γάλλων, σχολίασε: " Δεν έχει σημασία αν έπαιζε ή όχι ο Πάρκερ στο παιχνίδι. Αυτοί που βρίσκονταν στο παρκέ ήθελαν να κερδίσουν".

Το βίντεο με τις δηλώσεις Μπουρούση



Σχορτσιανίτης: "Δεν μου επιτρέπεται να κάνω επιλογές"

Την πιο ωραία απάντηση σε όλη αυτή την ...υφέρπουσα φιλολογία, περί επιλογής αντιπάλου, την έδωσε ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης: "Κοιτάξτε, το δικό μου παρελθόν δεν μου επιτρέπει να κάνω τέτοιες σκέψεις. Εγώ μπαίνω στο γήπεδο για να παίξω μπάσκετ και μόνο..."

Ο σέντερ της Εθνικής σημείωσε ότι η ομάδα "εξακολουθεί να έχει νεκρά διαστήματα, γεγονός που πρέπει να μας απασχολήσει, γιατί είναι ένα θέμα που χρειάζεται άμεση επέμβαση και λύση. Σίγουρα έρχονται πολύ δύσκολα παιχνίδια, τώρα που πάμε στα νοκ-άουτ και πρέπει να είμαστε σοβαροί για σαράντυα λεπτά".





























TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ