FINAL FOUR 2022

Final Four 2022, Ρεάλ: Το απίθανο βασιλικό επίτευγμα σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο

Final Four 2022, Ρεάλ: Το απίθανο βασιλικό επίτευγμα σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο
AP PHOTO/DARKO VOJINOVIC

Το τεράστιο επίτευγμα της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία για πέμπτη φορά στα χρονικά θα έχει ταυτόχρονα εκπρόσωπο στους τελικούς της κορυφαίας διοργάνωσης σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο.

Το 86-83 επί της Μπαρτσελόνα, στον δεύτερο ημιτελικό του Final Four στο Βελιγράδι, είχε διπλή αξία για τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Από τη μία την έστειλε στον τελικό της EuroLeague και της επέτρεψε να παλέψει το τρόπαιο για ενδέκατη φορά στην ιστορία της. Από την άλλη "υπέγραψε" ένα σπουδαίο επίτευγμα για το κλαμπ συνολικά, μιας και είναι η πέμπτη φορά που οι ομάδες μπάσκετ και ποδοσφαίρου θα διεκδικήσουν τις δύο κούπες την ίδια χρονιά. Κάτι που δεν έχει πετύχει κανένας άλλος σύλλογος.

Η αρχή είχε γίνει το 1962 και η συνέχεια δόθηκε το 1964, προτού αυτό επαναληφθεί τρεις φορές την πιο πρόσφατη δεκαετία. Πρώτα το 2014, κατόπιν το 2018 και πλέον το 2022.

Το 2018 η Ρεάλ κατέκτησε το νταμπλ, μιας και τη δεκαετία του '60 το ποδοσφαιρικό τμήμα είχε ηττηθεί μία από Μπενφίκα και άλλη μία Ίντερ αντίστοιχα, ενόσω το μπασκετικό κατάφερνε το 1/2 απέναντι σε Ντιναμό Τιφλίδας (ήττα σε μονό αγώνα) και Σπαρτάκ Μπρνο (νίκη σε διπλούς τελικούς), ενώ το 2014 η Μακάμπι στο Μιλάνο τής έκοψε τον δρόμο πριν από την κορυφή.

Μένει να μάθουμε τι θα συμβεί πλέον το 2022 κι αν στη Μαδρίτη θα επιστρέψουν δύο κούπες.

TAGS FINAL FOUR 2022 EUROLEAGUE FINAL FOUR 2022 EUROLEAGUE FINAL FOUR FINAL FOUR EUROLEAGUE CHAMPIONS LEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ