FINAL FOUR 2022

Final Four 2022, Ο Κώστας Παπανικολάου στο SPORT24: "Τρομερή η άμυνα του Βεζένκοβ, δε νομίζω ότι μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο"

Final Four 2022, Ο Κώστας Παπανικολάου στο SPORT24: "Τρομερή η άμυνα του Βεζένκοβ, δε νομίζω ότι μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο"
SPORT24

Ο Κώστας Παπανικολάου ρωτήθηκε και απάντησε στην κάμερα του SPORT24 για την τελευταία φάση του χαμένου ημιτελικού με την Αναντολού Εφές, εξηγώντας πως ο Σάσα Βεζένκοβ έπαιξε υποδειγματική άμυνα. Κι ας μην ήταν αρκετή αφού "ήταν ένα μεγάλο σουτ, από έναν μεγάλο παίκτη".

Το σουτ του Βασίλιε Μίτσιτς μπροστά στον Σάσα Βεζένκοβ είναι κάτι που συζητιέται ακόμη στο Βελιγράδι. Λογικό κι επόμενο, από την στιγμή που έδωσε στην Αναντολού Εφές το εισιτήριο για τον τελικό του Final Four.

Την επομένη του χαμένου ημιτελικού για τον Ολυμπιακό, ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στην κάμερα του SPORT24 κατά τη διάρκεια της media availability των ερυθρολεύκων και στάθηκε στο γεγονός πως ο Σάσα Βεζένκοβ έκανε όσα μπορούσε, προκειμένου να δυσκολέψει την τελική προσπάθεια του κορυφαίου παίκτη του Εργκίν Αταμάν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ: Βασίλης Σκουντής

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη στεναχώρια μετά τον χαμένο ημιτελικό: "Για μένα η στεναχώρια είναι ακόμη μεγάλη, αλλά έτσι είναι. Έχουμε βρεθεί στην αντίθετη πλευρά πάρα πολλές φορές, να βάλουμε εμείς το μεγάλο σουτ, το τελευταίο σουτ. Αυτή είναι ομορφιά του αθλήματος, γι αυτό το έχουμε ερωτευτεί. Στο αντίστοιχο γήπεδο μάλιστα, η Εθνική είχε βάλει ένα τεράστιο σουτ σε ημιτελικό. Ήταν η σειρά μας χθες να βρισκόμαστε στην αντίθετη πλευρά. Ένα μεγάλο σουτ από έναν μεγάλο παίκτη. Τρομερή η άμυνα του Σάσα, δε νομίζω ότι μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο. Σταμάτησε το δεξί ντράιβ του Μίτσιτς, τον έστειλε αριστερά. Έκανε ένα side step στα αριστερά ο Μίτσιτς, ο Σάσα έκανε το contest στο σουτ, δεν νομίζω ότι μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο. Πραγματικά ήταν ένα μεγάλο σουτ, από έναν μεγάλο παίκτη στο buzzer".

Για το πώς έκλεισε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός: "Μετά το παιχνίδι, όλα μπορούν να υπεραναλυθούν και να τα βάλεις στο μικροσκόπιο. Την στιγμή εκείνη όμως, είναι η σκέψη της στιγμής, η λεπτομέρεια, το feeling, το πώς βλέπει και διαβάζει εκείνη την στιγμή. Δεν μπορείς να μπεις σε μια φάση υπερανάλυσης και να πεις τι; Θα μπορούσαμε να αναλύσουμε 15.000 πράγματα απ όλη τη σεζόν, που θα μπορούσαν να μην μας είχαν φέρει εδώ, αν τα αναλύαμε από την άλλη πλευρά. Το θέμα τώρα είναι πως το μελάνι έγραψε. Πάμε παρακάτω".

Για το τι πρέπει να κεφαλαιοποιήσει ο Ολυμπιακός από το Final Four του Βελιγραδίου: "Καταρχάς, το αυριανό παιχνίδι είναι ο επίλογος της EuroLeague. Πάντα θέλεις να τελειώσεις με μία νίκη. Αυτό είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε, όχι μόνο για τους εαυτούς μας, αλλά και για τον κόσμο που ήρθε με κάθε δυνατό και αδύνατο τρόπο από την Ελλάδα, για να σταθεί στο πλάι μας. Θέλουμε να τους δώσουμε ένα όμορφο κλείσιμο. Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός επανήλθε, είναι ξανά στην ελίτ και αυτή πρέπει να είναι η βάση για την επόμενη χρονιά".

Πλάνα Βίντεο: Χρήστος Πανάγος

Το SPORT24 στο Final Four στο Βελιγράδι

Το SPORT24 έχει κατεβάσει την δική του μπασκετική 5άδα στο Final Four 2022! Π. Διαμαντόπουλος, Σ. Καβαλιεράτος, Β.Σκουντής, Γ. Φιλέρης και Χ. Σταύρου βρίσκονται στο Βελιγράδι και είναι έτοιμοι να μεταδώσουν τον παλμό και όλα τα αγωνιστικά νέα της ομάδας του Ολυμπιακού από την Stark Arena!

Κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο κανάλι στο Youtube για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία στιγμή!

TAGS FINAL FOUR 2022 EUROLEAGUE FINAL FOUR 2022 EUROLEAGUE FINAL FOUR FINAL FOUR ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ FINAL FOUR EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ