EUROLEAGUE

Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Πού θα δείτε τη μεγάλη μάχη των "ερυθρολεύκων" στο Game 3 της σειράς

Μαρκάρισμα του Νικ Καλάθη πάνω στον Αϊζέια Κάναν
Μαρκάρισμα του Νικ Καλάθη πάνω στον Αϊζέια Κάναν PHOTO CREDITS: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στην Τουρκία την Φενέρμπαχτσε (20:45, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24) στο Game 3 των playoffs της EuroLeague με την σειρά στο 1-1, ψάχνοντας το "break στο break" για να πάρει πίσω το πλεονέκτημα έδρας. Μάχη και στο Κάουνας ανάμεσα σε Ζάλγκιρις και Μπαρτσελόνα, Γκραν Κανάρια και Τουρκ Τέλεκομ παλεύουν στον τελικό του EuroCup για το εισιτήριο της EuroLeague.

Ο Ολυμπιακός έχει απόψε (3/5) μία δουλειά στην Κωνσταντινούπολη. Στην κατάμεστη έδρα της Φενέρμπαχτσε (20:45, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24), οι "ερυθρόλευκοι" θα παλέψουν στο Game 3 της σειράς για να πάρουν πίσω το πλεονέκτημα έδρας που έχασαν στο ΣΕΦ.

Με την σειρά στο 1-1 και τα δύο επόμενα παιχνίδια στην Πόλη, ο Ολυμπιακός ξέρει ότι αν γνωρίσει δύο ήττες θα επιστρέψει σπίτι του. Όπως όμως δήλωσε και ο Γιώργος Μπαρτζώκας, η ομάδα του Πειραιά εστιάζει σε ένα ματς την φορά και ξεκινάει από το Game 3.

Ο Ολυμπιακός αναμένεται να παραταχθεί πλήρης σε αυτή του την προσπάθεια. Από πλευράς Φενέρ, εκτός είναι σίγουρα ο Ντέβιν Μπούκερ, ενώ υπάρχουν ελπίδες για την συμμετοχή των Σκότι Γουίλμπεκιν και Νεμάνια Μπιέλιτσα, που πήραν μέρος στην τελευταία προπόνηση της ομάδας.

Στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς, η Ζάλγκιρις υποδέχεται την Μπαρτσελόνα (20:00, Novasports 4 και LIVE από το SPORT24). Οι Καταλανοί προηγούνται με 2-0 και χρειάζονται ακόμα μία νίκη για να προκριθούν στο Final Four που θα διεξαχθεί στο γήπεδο που αγωνίζονται σήμερα, ενώ η Ζάλγκιρις θα παλέψει για να μείνει ζωντανή.

Ο αγώνας της χρονιάς για Γκραν Κανάρια και Τουρκ Τέλεκομ

Η στιγμή για την οποία πάλευαν όλη την χρονιά η Γκραν Κανάρια και η Τουρκ Τέλεκομ έφτασε. Απόψε (3/5) το βράδυ οι δύο ομάδες παλεύουν στον τελικό του EuroCup (22:00, Novasports 3 και LIVE από το SPORT24), με την νικήτρια ομάδα να μην κατακτάει απλώς τον τίτλο, αλλά και το εισιτήριο για την EuroLeague της σεζόν 2023/24.

Οι δύο κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης θα παλέψουν σε αυτό το παιχνίδι, σε ένα ματς που διακυβεύονται πολλά.

Φινάλε στην κανονική περίοδο της Elite League

Η Elite League μπαίνει στην 30η - και τελευταία - στροφή της σήμερα (3/5), σε ένα από τα πιο αμφίρροπα πρωταθλήματα στην ιστορία του θεσμού.

Τρεις ομάδες ισοβαθμούν στην πρώτη θέση έπειτα από 29 αγωνιστικές, ενώ άλλες δύο βρίσκονται μόλις μία νίκη μακριά, σε ένα φινάλε που αναμένεται να είναι εντυπωσιακό ενόψει των playoffs και των playouts.

Οι αγώνες Πανερυθραϊκός - Μαρούσι και Τρίτωνας - Ηρακλής δεσπόζουν στο πρόγραμμα, ωστόσο σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια οι ομάδες που εμπλέκονται έχουν κάποιο στόχο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας:
Σχηματαρίου 17.00 Ερμής Σχ.-Ελευθερούπολη Αναστόπουλος-Κωνσταντινίδου-Τσιμπούρης (Δεσάρτης)
Αλ. Δημόγλου 17.00 Καβάλα-Χαρ. Τρικούπης Ευφραιμίδης Σ.-Παπαγερίδης-Εκίζογλου (Μπρίγκος)
Ευόσμου 17.00 Αίας Ευόσμου-ΦΕΑ Σταματόπουλος-Ξενικάκης-Ελευθεριάδης (Δροσόπουλος)
ΝΕΜ BC Αrena 17.00 Μεγαρίδα-Παπάγου Τσώνος-Ζακεστίδης-Τσαχάκης (Μωϋσιάδης)
Στ. Καλαϊτζής 17.00 Πανερυθραϊκός-Μαρούσι Τσολάκος-Καραβίτης-Σκαλτσής (Ζερβούδης)
Στρέφη 17.00 Τρίτωνας-Ηρακλής Κατραχούρας-Μαλαμάς-Σκανδαλάκης (Ντάβαρης)
Ψυχικού 17.00 Ψυχικό-Αμύντας Σώμος-Θεονάς-Αντωνιάδης (Κουλούρης)
Αγρινίου 17.00 Αγρίνιο-Κόροιβος Λόρτος-Κοϊμτζόγλου-Λουλουδιάδης (Πατσαντζόπουλος)

Η βαθμολογία (σε 29 αγώνες)

  1. Ηρακλής 20-9
  2. Μαρούσι 20-9
  3. Ψυχικό 20-9
  4. Ελευθερούπολη 19-10
  5. Τρίτωνας 19-10
  6. Πανερυθραϊκός 17-12
  7. Παπάγος 16-13
  8. Κόροιβος 16-13
  9. Ερμής Σχηματαρίου 15-14
  10. Μεγαρίδα 15-14
  11. Αμύντας 13-16
  12. Χαρίλαος Τρικούπης 13-16
  13. Αγρίνιο 10-19
  14. Αίας Ευόσμου 8-21
  15. ΦΕΑ 8-21
  16. Καβάλα 3-26
  • Οι ομάδες από το "1" έως το "8 της κατάταξης προκρίνονται στα playoffs της Elite League. Εκεί, δίνουν σειρά αγώνων (στις τρεις νίκες), μεταφέροντας τα αποτελέσματα που είχαν με τον εκάστοτε αντίπαλο στη regular season
  • *Οι ομάδες στο "9" και το "10" ολοκληρώνουν τη σεζόν μετά από το φινάλε της regular season
  • Οι ομάδες από το "11" έως το "14" συνεχίζουν στα playouts, δίνοντας σειρά αγώνων (στις τρεις νίκες). Τα αποτελέσματα της regular season μεταφέρονται επίσης. Οι ηττημένοι των δύο σειρών υποβιβάζονται στη Β' Εθνική
  • *Οι ομάδες στο "15" και το "16" υποβιβάζονται απευθείας στη Β' Εθνική
TAGS EUROLEAGUE MEDIA ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ EUROCUP ELITE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ