ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπαρτζώκας: "Είναι δύσκολο παιχνίδι για εμάς, αλλά το ίδιο ισχύει και για την Φενέρμπαχτσε"

Μπαρτζώκας: "Είναι δύσκολο παιχνίδι για εμάς, αλλά το ίδιο ισχύει και για την Φενέρμπαχτσε"
ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε ενόψει του Game 3 του Ολυμπιακού με την Φενέρμπαχτσε  (3/5, 20:45, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24) ότι το παιχνίδι είναι εξίσου δύσκολο και για τις δύο ομάδες, με τους "ερυθρόλευκους" να καλούνται να αποδείξουν ότι μπορούν να πάρουν την νίκη στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ολυμπιακός αναχώρησε για την Κωνσταντινούπολη ενόψει του κρίσιμου Game 3 με την Φενέρμπαχτσε (3/5, 20:45, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24) με την σειρά στο 1-1 μετά το σπάσιμο της έδρας από την τουρκική ομάδα στο Game 2. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε ωστόσο ότι οι δύο ομάδες έχουν την ίδια ακριβώς πίεση για το αποτέλεσμα.

Αποστολή Κωνσταντινούπολη: Χάρης Σταύρου

Αναλυτικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού δήλωσε:

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός φέτος πάντα βγάζει αντίδραση μετά από ήττες: Δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Δεν μπορώ να αιτιολογήσω γιατί έχουμε τέτοια αντίδραση μετά από ήττες, ελπίζω να ισχύει και τώρα. Κάναμε καλές πρπονήσεις, αλλά το ίδιο είχε συμβεί και πριν τα δύο πρώτα παιχνίδια.

Κάποιες φορές είναι θέμα ημέρας, συγκυριών, συμπτώσεων και μέρας του αντιπάλου. Εμείς όμως επικεντρωνόμαστα αρχικά στο πρώτο παιχνίδι".

Για τα μικρά πράγματα που θα κάνουν την διαφορά και πιθανές προσαρμογές: "Στα μικρά πράγματα κρίνονται πάντα οι αγώνες. Η Φενέρ έπαιζε με τον ίδιο τρόπο και στα παιχίδια που πήραμε εμείς την νίκη. Παίζει σημαντικό ρόλο να διαχειριστούν οι παίκτες την ένταση και την κρισιμότητα του αγώνα.

Προφανώς και παίζουν ρόλο οι λεπτομέρειες σε κάθε αγώνα, όπως και στο Game 2, όπου τελικά κρίθηκε σε μία κατοχη δική μας και μία της Φενέρ. Περιμένω ένα δύσκολο παιχνίδι αύριο, αλλά το ίδιο δύσκολο θα είναι το παιχνίδι και για την Φενέρ".

Για το γεγονός ότι η τουρκική ομάδα είχε 17 περισσότερες επιθέσεις στο Game 2 και πώς προσεγγίζει το θέμα: "Ούτε εγώ ξέρω πώς να προσεγγίσω το θέμα. Το μπάσκετ είναι ένα απρόβλεπτο άθλημα. Οι κατοχές είναι σημαντικές, σίγουρα όταν μια ομάδα έχει 17-18 περισσότερες κατοχές θα κερδίσει. Ακόμα κι έτσι όμως, σε ένα παιχνίδι που δεν ήμασταν καλοί, το ματς κρίθηκε στο τέλος.

Έχουμε πιθανότητες, σημαντικές πιθανότητες, για να πάρουμε την νίκη. Πρέπει όμως να το αποδείξουμε. Δεν υπάρχει εύκολο ματς για καμία ομάδα στο επίπεδο που βρισκόμαστε. Όπως είπα όμως, όσο δύσκολο είναι για εμάς το παιχνίδι, άλλο τόσο δύσκολο είναι και για την Φενέρ".

Για το αν ο Ολυμπιακός έχει ως οδηγό ότι πέρυσι η Μονακό είχε σπάσει - όπως φέτος η Φενέρ - την έδρα, αλλά απάντησε στην έδρα των Μονεγάσκων: "Θα μπορούσε να το πει κάποιος αυτό. Από την άλλη, μπορεί να πει κάποιος ότι δεν διδαχτήκαμε κάτι από πέρυσι, όταν χάσαμε το Game 2 στην έδρα μας.

Ο ανθρώπινος παράγοντας είναι σημαντικός. Ο καθένας έχει τον τρόπο του να διαχειρίζεται την κρισιμότητα ενός αγώνα. Προσπαθούμε να ελέγξουμε αυτό το κομμάτι όσο γίνεται. Οι παίκτες των δύο ομάδων όμως είναι επαγγελματίες και - στο τέλος της ημέρας - αυτοί αποφασίζουν τι θα γίνει".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ